12-daagse busreis

Asturië, Cantabrië en Galicië

vanaf € 1149
8,9 Excellent!
Ed van den Barselaar gaf ons ****-beoordeling.
5-6-2023 - Goed samengestelde reis, prima middenklasse hotels, goede reis leiding. NoordSpanje is heel verrassend en divers. Nog niet erg toeristisch, mooie natuurgebieden zoals Picos de Europa en prachtige steden en kathedralen. 
Meer reviews
Met o.a. Bilbao, Picos de Europa, Oviedo, Santiago de Compostela, Leon, Burgos & San Sebastian

Cantabrië, wanneer de zon over de groene heuvels en bergen strijkt is het landschap hier onwaarschijnlijk prachtig! De grillige kustlijn met kleine en soms grote baaien, de ruige natuur van de Picos de Europa, de traditionele vissers- & badplaatsjes in Asturië. Het noorden van Spanje is puur, ongerept soms en nog niet supertoeristisch, dat willen we u graag laten zien. Evenals prachtige steden als Burgos, Bilbao en Leon. Santiago de Compostela mag niet ontbreken op deze ontdekkingsreis en natuurlijk reist u tijdens deze bus rondreis in een van onze comfort-class bussen.

vanaf € 1149
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Excursies volgens programma. -Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens rondreis in Spanje
Afsluitende Koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Orleans
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar u een kopje koffie met vlaai wordt aangeboden. Hierna door naar de omgeving van Orleans voor het diner en de eerste overnachting.
Dag 2 Naar Spanje
Langs Bordeaux naar de Spaanse grens , die we oversteken en vanwaar we vervolgens naar ons hotel in de omgeving van Irún reizen.
Dag 3 Bilbao
We vervolgen onze reis naar Bilbao waar we in de loop van de ochtend aankomen. Bilbao is op weg om de populairste Spaanse stedenbestemming te worden. We hebben voldoende tijd voor deze prachtige stad. Tijdens ons bezoek raden we u aan beslist het wereldberoemde Guggenheim museum te bezoeken. (ca. €19 entree). Vervolgens naar ons hotel in Cantabrië waar we 2 nachten zullen logeren. Diner in het hotel.
Dag 4 Los Picos de Europa
We bezoeken het prachtige nationale park, Picos de Europa, met diepe grotten en prachtige kloven en bergen. Via de Desfiladero Hermida, een 21 km lange kloof, komen we aan bij het klooster van Santo Toribio de Liebana. Hier bewaart men, zegt men, het grootste gedeelte van het kruis van Christus, In het schilderachtige dorpje Potes bent u vrij om de lunch te gebruiken. Hierna stoppen we bij het bezoekerscentrum van de Picos, zeer de moeite waard, en reizen terug naar ons hotel voor overnachting en diner.
Dag 5 Prinsdom Asturië
Een dagtocht Asturië: we beginnen in Llanes, stappen uit in de Avenida de las Gaviotas en lopen via een trap naar de omwalling van dit schitterende stadje. Vanaf hier kijken we uit op de Atlantische kust en haven. Door naar Covadonga. een belangrijke plaats in de geschiedenis van Noord-Spanje en het bergdorpje Cangas de Onis (dat ook nog in het Nationale Park Picos de Europa ligt) bekend van zijn Romaanse Brug.
Dag 6 Oviedo - Santiago de Compostela
We bezoeken Oviedo, de historische stadskern heeft een onmiskenbare middeleeuwse sfeer. Stadswandeling met onze reisleiding. Diverse monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hierna naar het pittoreske vissersdorpje Cudillero voordat we doorreizen naar Santiago de Compostela waar we 2 nachten zullen logeren.
Dag 7 Vrije dag of Galicische Kust met Kaap Finisterre
Vandaag kunt u genieten van Santiago de Compostela. Kom in contact met de diverse Pelgrims die hier aankomen na hun Camino. Facultatief kunt u een dagreis maken naar het "einde van de wereld",tijdens een excursie die adembenemende landschappen en authentieke vissersdorpjes combineert. Bezoek Kaap Finisterre en de dorpen Muros en Muxia.Facultatieve excursie bij boeking op te geven €39,- pp .
Dag 8 Santiago naar Leon
Eerst bezoeken we de kathedraal waar volgens overlevering het graf van de Apostel Jacobus zich bevindt met zijn monumentale deuren en het gigantische wierookvat, slechts door meerdere mannen in beweging te krijgen. Rond de middag vertrekken we naar Leon, via een stop in het prachtige Ponferrada.
Dag 9 Leon
We wandelen door het oude stadshart van Leon, de Ciudad Vieja, het ligt nog steeds waar het ooit is gesticht, op de linkeroever. Hier staat niet alleen een van Spanje's grootste kathedralen, de majestueuze Santa Maria de Rela. U kunt op ontdekkingstocht in oude pijpenladen met antiek en snuisterijen. Tegen het einde van de middag reizen we door naar Burgos. We hebben vandaag nog tijd om de kathedraal te bezoeken, daarna door naar ons hotel voor overnachting en diner.
Dag 10 Burgos en San Sebastian
Burgos ligt midden in de Noord-Castilliaanse hoogvlakte (900 m hoogte), aan weerskanten van de Rio Arlanzón. Maar liefst 8 bruggen verbinden de stad. de eerste brug werd in 1200 gebouwd voor de pelgrims naar Santiago de Compostela. De stad is beroemd om zijn prachtige Kathedraal (grootste van Spanje). Het oude stadscentrum ligt op de rechteroever van de rivier. Het heeft smalle straatjes, besloten pleinen en gezellige terrassen. We maken een stadswandeling. Rond het middaguur reizen we door naar San Sebastian, Spanje's culinaire hoofdstad en allermooiste badplaats. We hebben hier voldoende tijd voor een stads- en strandwandeling. Daarna reizen we door naar ons hotel in Irún voor overnachting en diner.
Dag 11 Naar Orleans
Door zuid- en midden Frankrijk naar de omgeving van Orleans voor diner en overnachting.
Dag 12 Terug naar Nederland
Door Noord-Frankrijk terug naar ons wisselpunt in Vaals waar u na de afsluitende koffietafel via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats wordt gebracht.

Lees aanvullende informatie in onze reistips over Spanje
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in diverse middenklasse hotels (3 sterren) o.b.v. halfpension. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De definitieve naam- en adresgegevens van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

Toeslag 1 persoonskamer €350

Extra’s op te geven bij boeking

Dagtocht Galicische Kust €39

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0SPCC

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1149
8,9 Excellent!
Ed van den Barselaar gaf ons ****-beoordeling.
5-6-2023 - Goed samengestelde reis, prima middenklasse hotels, goede reis leiding. NoordSpanje is heel verrassend en divers. Nog niet erg toeristisch, mooie natuurgebieden zoals Picos de Europa en prachtige steden en kathedralen. 
Meer reviews