12-daagse busreis

Asturië, Cantabrië en Galicië

Busreis Noord-Spanje met o.a. San Sebastian, Bilbao, Picos de Europa, Llanes, Ribadesella, Covadonga, Oviedo, Santiago de Compostella en Leon Burgos.

Cantabrië, wanneer de zon over de groene heuvels en bergen strijkt is het landschap hier onwaarschijnlijk prachtig! De grillige kustlijn met kleine en soms grote baaien, de ruige natuur van de Picos de Europa, de traditionele vissers- & badplaatsjes in Asturië. Het noorden van Spanje is puur, ongerept soms en nog niet supertoeristisch, dat willen we u graag laten zien. Evenals prachtige steden als Burgos, Bilbao en Leon. Santiago mag niet ontbreken op deze mooie ontdekkingsreis, en natuurlijk reist u tijdens deze busrondreis in een van onze comfort-class touringcars..

Dag 1 Naar Orléans
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar u een kopje koffie met vlaai wordt aangeboden. Hierna door naar de omgeving van Orléans voor het diner en de eerste overnachting.
Dag 2 Naar Spanje
Langs Bordeaux rijden we vandaag naar de Spaanse grens, die we oversteken en van waar we vervolgens naar ons hotel in de omgeving van Irun reizen. Diner en overnachting.
Dag 3 San Sebastian & Bilbao
Allereerst; San Sebastian! Spanje’s culinaire hoofdstad en allermooiste badplaats, middels een heerlijke wandeling met de reisleiding kunt u dat zelf ervaren. Door naar de prachtige stad Bilbao, op weg om de populairste Spaanse stedenbestemming te worden, tijdens ons bezoek raden we u aan beslist het wereldberoemde Guggenheim Musuem te bezoeken (ca. €19 entree). We rijden rond 17.00 uur naar de omgeving van Suances (2 nachten). Na aankomst volgt het diner.
Dag 4 Los Picos De Europa
We bezoeken het prachtige nationale park, Picos de Europa, met diepe grotten en prachtige kloven en bergen. Via de Desfiladero Hermida, een 21 km lange kloof, komen we aan bij het klooster van Santo Toribio de Liebana. Hier bewaart men, volgens overleveringen, het grootste gedeelte van het kruis van Christus. In het schilderachtige dorpje Potes bent u vrij om de lunch te gebruiken. Hierna stoppen we bij het bezoekerscentrum van de Picos, zeer de moeite waard en reizen terug via Santilliana del Mar.
Dag 5 Prinsdom Asturië
Een dagtocht Asturië; we beginnen in Llanes, stappen uit in de Avenida de las Gaviotas en lopen via een trap naar de omwalling van dit schitterende stadje, vanaf hier kijken we uit op de Atlantische kust en haven. Langs Ribadasella rijden we door naar Covandonga. Een belangrijke plaats in de geschiedenis van Noord-Spanje en het bergdorpje Cangas de Onis, (dat ook nog in het Nationale park Picos De Europa ligt) bekend van zijn Romeinse Brug. We overnachten in Norena nabij Oviedo.
Dag 6 Dag 6 Oviedo – Santiago de Compostella
De eerste uren van de ochtend bezoeken we Oviedo, de historische stadskern heeft een onmiskenbare middeleeuwse sfeer. Stadswandeling met onze reisleiding. Diverse monumenten staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Net voor het middaguur vertrekken we naar het pittoreske vissersdorpje Cudillero dat we beslist moeten zien voordat we doorreizen naar Santiago de Compostella, waar we tegen het einde van de middag zullen arriveren. Diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 7 Vrije dag of Galicische Kust met Kaap Finisterre.
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid, in alle sereniteit genieten van Santiago de Compostella, kom in contact met de diverse Pelgrims die hier aankomen na hun Camino. Facultatief kunt u een dagreis maken naar ‘het einde van de Wereld’ tijdens een excursie die adembenemende landschappen en authentieke vissersdorpjes combineert. Bezoek Kaap Finisterre en de dorpen Muros en Muxía en bekijk de waterval in Ézaro. (bij boeking op te geven €35,- )
Dag 8 Santiago naar Leon
Eerst bezoeken we natuurlijk nog de kathedraal waar volgens de overlevering het graf van de Apostel Jacobus zich bevindt. Vermeldenswaardig zijn hier de monumentale deuren en het gigantische wierookvat, slechts door meerdere mannen in beweging te krijgen. Rond 11.00 uur vertrekken naar Leon, via een stop in het prachtige Ponferrada komen we aan het einde van de middag aan in ons hotel. Incheck en diner,
Dag 9 Leon
We wandelen met onze reisleiding door het oude stadshart van Leon, de Ciudad Vieja, het ligt nog steeds waar het ooit is gesticht, op de linker rivieroever. Hier staat niet alleen een van Spanje's grootste kathedralen, de majestueuze Santa María de Regla. Ook is er het Spanje te vinden dat door velen wordt gekoesterd: rondom de met arcaden omgeven Plaza Mayor waaieren winkelstraten naar alle kanten uit. U kunt er op ontdekkingstocht in oude pijpenladen met antiek en snuisterijen. Tegen het einde van de middag verplaatsen we ons naar Burgos. Diner in ons hotel.
Dag 10 Burgos
Burgos ligt midden in de vruchtbare Noord-Castilliaanse hoogvlakte (900 m hoogte), aan weerskanten van de Río Arlanzón. Maar liefst 8 bruggen verbinden de stad! De eerste brug werd in 1200 gebouwd voor de pelgrims naar Santiago de Compostella. De stad is beroemd om zijn prachtige Kathedraal (Nu echt de grootste van Spanje). Het oude stadscentrum ligt op de rechteroever van de rivier. Het heeft smalle straatjes, besloten pleinen en gezellige terrassen. We maken een stadswandeling. Vervolgens reizen we door naar Irun.
Dag 11 Naar Orleans
Door zuid- en midden Frankrijk naar de omgeving van Orleans voor diner en overnachting.
Dag 12 Terug naar Nederland
Door Noord-Frankrijk terug naar ons wisselpunt in Vaals waar u na de afsluitende koffietafel via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats wordt gebracht.

Lees aanvullende informatie in onze reistips over Spanje
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels o.b.v. half-pension. Alle kamers hebben bad/douche en toilet, terwijl telefoon en tv vaak standaard zijn. Definitieve naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 280

Extra’s op te geven bij boeking

Dagtocht Galicische Kust € 35

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0SPCC

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
roermond
Roermond, Station NS Busstation
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 899
8,7 Excellent!
Dhr. Dick Min gaf ons ****-beoordeling.
We hebben een heel mooie en gezellige reis gehad,mede door onze buitengewone chauffeur Joop.
Meer reviews
vanaf € 899
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens rondreis in Spanje.
Afsluitende Koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.