6-daagse busreis

De Magie van het Zwarte Woud

vanaf € 549
9,0 Prachtig
L. Kuipers gaf ons deze ****-beoordeling
26-6-2023 - Het was een prachtige reis naar het Zwarte Woud. Met geweldige excursies. En ook een heel goed gezelschap. En prima chauffeur. Ga graag nog eens met Jullie mee. Groeten mvr. Kuipers.
Meer reviews
Met o.a. Mainau, Triberg, Bodensee, Freiburg, Villingen en Vogtsbauernhof

Een van de oudste bestemmingen van het hedendaags toerisme maar geloof ons dat is niet voor niets. Het grootste bosgebied van Duitsland verveelt namelijk nooit. Onze 6-daagse busreis naar Wolfach in het Zwarte Woud is aangekleed met leuke en gezellige excursies, letterlijk voor elk wat wils. Zo gaan we naar Freiburg en de Dorotheenhutte. U ziet watervallen omgeven door prachtige natuur en ervaart hoe de mensen hier al eeuwen leven. Ontdek de gezelligheid van samen genieten en dat alles op nog geen dag reizen van Nederland. Als u deze reis iets lijkt? Bekijk dan ook de reis naar 5-daagse busreis naar Leipzig, Dresden en Weimar.

vanaf € 549
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 15 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Wolfach
Via onze servicelijnen arriveren we in Vaals. Na een kopje koffie met Limburgse vlaai vertrekken we langs Keulen via de stad Trier naar onze standplaats Wolfach, na aankomst volgen kamerverdeling en diner.
Dag 2 Freiburg
Via een mooie route door het Prechtal en Simonswald rijden we vandaag naar Freiburg. Een van de mooiste en belangrijkste steden van het Zwarte Woud. De stad is al meer dan 900 jaar oud en het oude stadscentrum herbergt bezienswaardigheden als de ruim 100 meter hoge Munster, die al 700 jaar oud is, het Augustiner Museum is gewijd aan kunst- en cultuurgeschiedenis van de streek. Hierna is het op een van de vele terrasjes of in een Konditorei goed toeven, het is immers het hart van de wijnstreek. Aan het eind van de middag keren we terug naar Wolfach voor diner.
Dag 3 Triberg, Vogtbauernhof en Dorotheenhutte
Via een schitterende route rijden we naar de bekende watervallen van Triberg. Eveneens staat het openluchtmuseum Vogtbauernhof bij Gutach op ons programma. In dit openluchtmuseum krijgt u een goede indruk van ruim 400 jaar historie, het leven en de gebruiken van deze streek. Als laatste bezoeken we in ons eigen Wolfach de Dorotheenhutte. Hier zijn een glasblazerij, glasmuseum en een speciaal kerstdorp. Diner in het hotel.
Dag 4 Bodensee met eiland Mainau
Via een mooie route reizen we vandaag naar de Bodensee. Indien u wenst (tip!) bezoeken we het prachtige bloemeneiland Mainau (entree ca. 25 euro). Hier heerst een subklimaat waardoor de veelheid aan bloemen en planten werkelijk ongelofelijk is. Bananenbloemen, citroenen en zelfs Palmbomen. Het eiland is via een voetgangersbrug bereikbaar.
Dag 5 Villingen en Schaffhausen
Vandaag starten we onze dag weer met een ontbijtbuffet. We vertrekken daarna naar het mooie plaatsje Villingen met een prachtig 12-eeuwse Altstad. Het centrum wordt nog altijd omgeven door prachtige stadsmuren met torens. Hierna rijden we naar Zwitserland, net over de Duits-Zwitserse gens, naar het stadje Schaffhausen, waar de grootste waterval van Europa zich bevind. Deze indrukkende waterval "Rheinfall" genoemd, is een spectaculair natuurverschijnsel. Indien gewenst kunt u een bootocht maken langs de Rheinfall zodat u de waterval vanaf het water kan zien. Hierna rijden we terug naar ons hotel in Wolfach voor diner en overnachting.
Dag 6 Thuisreis
De laatste dag van onze prachtige busreis naar het Zwarte Woud. Via Frankrijk rijden we terug naar Nederland. Na aankomst in Vaals genieten we nog van de koffietafel alvorens u met de servicelijnbus naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Kurgarten-Hotel Wolfach
In het hotel kunt u zich heerlijk ontspannen.. De dag begint met een ontbijtbuffet en 's avonds is er een eenvoudige 3 gangendiner. Gelegen op een paar minuten lopen van het centrum van Wolfach, aan het kuurpark, in het prachtige Zwarte Woud. De kamers hebben een tv, een eigen badkamer met bad of douche en toilet en zijn bereikbaar met lift. Het Kurgarten Hotel heeft een binnenzwembad en in de lobby van het hotel is WIFI gratis beschikbaar.

Toeslagen & extra's

1-persoonskamer: geen toeslag

Entreegelden

Prijzen per persoon onder voorbehoud van wijzigingen:
Vogtbauernhof €12
Dorotheenhütte €6
Mainau €25
Watervallen van Schaffhausen bootoocht vanaf €8

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: A
Reisnummer: B0DUZK

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 549
9,0 Prachtig
L. Kuipers gaf ons deze ****-beoordeling
26-6-2023 - Het was een prachtige reis naar het Zwarte Woud. Met geweldige excursies. En ook een heel goed gezelschap. En prima chauffeur. Ga graag nog eens met Jullie mee. Groeten mvr. Kuipers.
Meer reviews