12-daagse busreis

Rondreis prachtig Kroatië

vanaf € 1099
8,9 Prachtig!
Kees van den Berg gaf ons deze *****-beoordeling over de busreis Kroatië.
3-6-2023 - Wij zijn met u geweest op een 12 daagde reis naar Kroatië. Een prachtige reis met schitterende uitjes en prima verzorgde hotels in Kroatië. We hadden een uitstekende chauffeur met zeer veel ervaring. Kortom dit gaf een heel veilig gevoel. Ook wist hij ontzettend veel van het land, informatie die hij met ons deelde. Het was een intensieve reis, maar we hebben dan ook veel gezien. De overnachtingsmogelijkheden waren eenvoudig en hadden ook geen lift, misschien is het beter dit vooraf te melden. Allesomvattend zeker een reis om aan te raden, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben genoten, bedankt.
Meer reviews
Met o.a. Dubrovnik, Split, Mostar, Trogir, Zadar, & Sibenik Rivièra!

Een absolute topper onder de Maaskant Reizen en een potpourri van schitterend erfgoed, mooie kuststroken en prachtige natuur. Dat is deze busreis naar het Balkanland Kroatië. Een groepsreis die zo bol staat van de bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten. Zo nemen we u mee naar Split, bekend om zijn Romeinse Paleis van Diocletianus en Dubrovnik met zijn opvallende rode dakpannen.. Ook nemen we u mee naar het schiereiland Trogir, de middeleeuwse stad vol gebouwen uit de 10e tot de 16e eeuw. We beginnen uw kennismaking met het land gelijk goed; de eerste dag dat u in Kroatië bent bezoeken we namelijk een magische plek, Nationaal Park Plitvice, bekend om zijn smaragdgroene meren en indrukwekkende watervallen. Dat wordt liefde op het eerste gezicht…

Met de kerst op reis of januari/februari. Onze busreizen gaan gewoon door! Bekijk dan ook de Busreizen rond kerstmis en januari en februari.

vanaf € 1099
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Excursies volgens programma.
Lokale stadsgidsen in Split, Dubrovnik en Zadar.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Vanaf uw opstapplaats brengt onze servicelijn u naar Vaals waar het inmiddels traditionele kopje koffie met vlaai voor u klaar staat. Na de koffie stappen we in de bus van uw bestemming en rijden we over de Duitse autobanen naar het eerste hotel in Zuid Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2 Op naar Kroatië
Via Zuid-Duitsland en door Oostenrijk rijden we naar de omgeving van Zagreb voor diner en overnachting.
Dag 3 Plitvice Meren
We rijden naar het Nationale Park Plitvice Meren. De entree hiervoor kunt u bij boeking van deze reis reserveren. U heeft voldoende tijd om het park uitgebreid met gids te bezoeken. Dit merengebied bestaat uit 16 meren en is zo onwerkelijk mooi dat het ons niets verbaasd dat het op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. De meren zijn tot wel 46 meter diep en 470 meter lang. Daarnaast zijn er in het park meer dan 90 watervallen te vinden. Na ons bezoek rijden we verder naar de Rivièra van Makarska voor diner en overnachting. Hier verblijven we 4 nachten in ons hotel in Drevnik. Diner in het hotel.
Dag 4 Vrije dag
Geniet heerlijk van een vrije dag aan de Makarska Rivièra, een van de mooiste parels van de Adriatische Zee. Diner in het hotel.
Dag 5 Dubrovnik
Opnieuw een hoogtepunt! Vandaag bezoeken we met een locale gids Dubrovnik. De gids in Dubrovnik werkt verplicht met een audiosysteem. (kleine bijdrage te voldoen aan de gids ) De stad omringt met muren die op sommige plaatsen wel 20 meter hoog zijn en 10 meter dik! De stad Dubrovnik is - ondanks dat ze in de loop der eeuwen vaak op de proef is gesteld - nog helemaal intact en is een groot museum met o.a. de oudste apotheek ter wereld, het Fransicanerklooster met een uit de 14e eeuw afkomstige kruisgang, en het aparte Dogepaleis. Ook deze stad is onderdeel van de werelderfgoedlijst. Diner en overnachting in ons hotel in Drevnik.
Dag 6 Mostar
Vandaag bezoeken we de bekende plaats Mostar, wereldberoemd vanwege zijn inmiddels gerestaureerde brug. Diner in het hotel.
Dag 7 Split & Trogir
Beide op de werelderfgoedlijst van Unesco. Allereerst Split, de grootste Dalmatische stad die ontstond nadat de Romeinse Keizer Diocletianus hier zijn paleis liet bouwen, een van de best bewaarde Romeinse Paleizen en het hart van Split. Met onze locale gids maken we een rondwandeling door deze prachtige stad.Vervolgens naar het schiereiland Trogir. Deze middeleeuwse stad vol gebouwen uit de 10e tot de 16e eeuw, is een van de hoogtepunten van onze rondreis. Hierna door naar de Sibenik Rivièra voor diner en overnachting. Hier verblijven we 3 nachten in Vodice, omgeving Sibenik.
Dag 8 Sibenik
Deze sfeervolle en pittoreske stad is bekend om zijn St. Jakobs Kathedraal en renaissance bouwwerken. Namiddag vrij. Diner in het hotel.
Dag 9 Vrije dag
Vandaag wederom een heerlijke vrije dag om te genieten van de Rivièra. Desgewenst kunt u een facultatieve boottocht naar het Eiland Zlarin boeken bij onze chauffeur. Diner in het hotel.
Dag 10 Sibenik – Zagreb
We verlaten de Sibenik Rivièra en rijden naar Zadar, de voormalige hoofdstad van Dalmatië. De locale stadsgids laat ons hier de Anastasia Kathedraal en de Donatus Kerk zien, gebouwd op de resten van een Romeins forum. Aan het einde van de middag door naar Tuhelj, omgeving Zagreb voor diner en overnachting.
Dag 11 Naar Zuid-Duitsland
Vandaag door Oostenrijk naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting
Dag 12 Terug naar Nederland
De vakantie zit erop. Na het ontbijt zetten we koers naar Nederland en via Neurenberg en Frankfurt rijden we naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Vervolgens wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Kroatië
Middenklasse Hotels
Tijdens deze prachtige rondreis verblijft u in diverse middenklasse hotels (3 sterren) op basis van halfpension. Uw kamer is voor zien van bad of douche en toilet. Op de reispapieren die u 1 week voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.

In Drvenik aan de Dalmatische Kust logeren we in 3 nachten in o.a. Hotel Quercus.
In Vodice logeren we 4 nachten in o.a. Hotel Olympia of Hotel Punta

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer €290

Extra's op te geven bij boeking:

Entree Plitvice-Meren met gids €59 p.p.

ENTREEGELDEN:
-Overige entreegelden niet inbegrepen .
-Audioguide in Dubrovnik verplicht €3 p.p.
ter plaatse te voldoen aan de chauffeur/gids

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0KRRR
www.croatia.hr

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Hertog Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1099
8,9 Prachtig!
Kees van den Berg gaf ons deze *****-beoordeling over de busreis Kroatië.
3-6-2023 - Wij zijn met u geweest op een 12 daagde reis naar Kroatië. Een prachtige reis met schitterende uitjes en prima verzorgde hotels in Kroatië. We hadden een uitstekende chauffeur met zeer veel ervaring. Kortom dit gaf een heel veilig gevoel. Ook wist hij ontzettend veel van het land, informatie die hij met ons deelde. Het was een intensieve reis, maar we hebben dan ook veel gezien. De overnachtingsmogelijkheden waren eenvoudig en hadden ook geen lift, misschien is het beter dit vooraf te melden. Allesomvattend zeker een reis om aan te raden, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben genoten, bedankt.
Meer reviews