QR-Code - CoronaCheck-app

Voor al onze reizen geldt dat het enkel mogelijk is om te vertrekken met een geldige QR-code/vaccinatiebewijs. U kunt dit aanmaken in de app CoronaCheck. Hoe werkt dat?

Hoe kom ik aan die app?

U kunt hem downloaden in de App Store (voor Apple apparaten) of in Google Play (voor Android apparaten).

Waar is de QR-code te gebruiken?

Voor steeds meer binnenlandse evenementen, zoals concerten of theatervoorstellingen. En voor reizen binnen de EU.

Hoe kom ik aan het vaccinatiebewijs?

Eerst laat u zich vaccineren. Vervolgens logt u in de CoronaCheck app in met uw DigiD. Vervolgens haalt de app uw gegevens op en maakt een QR-code aan. Die laat u scannen aan de deur van de plek waar je naar binnen wil. Bij instap van onze touringcars wordt u eveneens gescand. Ook kan het voorkomen dat u gescand wordt tijdens een grenscontrole. Neem ook altijd uw identiteitsbewijs mee.

Staat mijn persoonlijke informatie in die QR-code?

Ja, maar zo weinig mogelijk. Namelijk alleen de eerste letter van uw voornaam en achternaam en uw geboortedag en -maand. Dat is nodig om uw identiteit te kunnen controleren.

Ik heb geen mobiel. Wat nu?

Dat is geen probleem, maar het kost u wel wat meer werk. Ga naar www.coronachek.nl/print en log in met je DigiD. Vervolgens kunt u het vaccinatiebewijs als een pdf-document uitprinten en meenemen op vakantie of naar uw evenement.

Volstaat de papieren bevestiging van inenting niet, die ik na mijn vaccinatie heb meegekregen?

Helaas geldt die niet als officieel vaccinatiebewijs. Bewaar hem wel voor uw eigen administratie.

En hoe zit het met mijn gele vaccinatieboekje?

Het kan zijn dat voor bepaalde bestemmingen het invullen van bepaalde (online) formulieren nodig is. Dit omdat sommige landen aanvullende maatregelen stellen en extra informatie willen waarmee ze bijvoorbeeld het aantal reizigers naar 'n bepaalde plek in beeld willen hebben. Extra informatie hierover zullen wij u (indien van toepassing) meesturen met de laatste reispapieren.

Actuele informatie over reisadviezen naar verschillende landen? Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor actuele reisadviezen.