12-daagse busreis

In de sporen van de Oriëntexpress

algmeen_b0tuor.jpg
Met o.a. Stadstour Boedapest, Belgrado, Blauwe Moskee, Hagia Sophia en Topkapi paleis

De Oriënt-Express was een beroemde luxetrein van de Belgische Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen) naar Constantinopel, tegenwoordig Istanbul, reed. En in die sporen volgen wij tijdens deze 12-daagse rondreis met als eindbestemming Istanbul! Nergens anders ter wereld is de combinatie van het authentieke oosten en moderne westen zo goed te proeven als in Istanbul. Met haar zeventien miljoen inwoners, rijke historie, indrukwekkende cultuur en bruisende uitgaansleven is Istanbul -zeker weten- een wereldstad. Onze reis, die we per comfort-class touringcar maken, is uitstekend verzorgd en dankzij onze Turkse reisleider zult u alles ter plaatse prima kunnen ervaren. Mocht uw interesse hier naar uit gaan.? We hebben nog een reis naar de Balkan. Het mooiste van de Balkan. Beide reizen worden per luxe touringcar gemaakt.

dagtotdag_b0grrr_001_griekenland.jpg
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveert u in Vaals voor een kopje koffie met vlaai. Hierna rijden we langs Keulen en Frankfurt naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Diner in het hotel.
Dag 2 Op naar Boedapest
Na het ontbijt vervolgen we onze reis langs München en Wenen, en rijden we naar Boedapest. Overnachting in ons hotel.
Dag 3 Boedapest met Gids
Allereerst maken we met onze gids een uitgebreide tour door Boedapest; deze prachtige stad, het Parijs van het Oosten, wordt gescheiden door de Donau in Boeda en Pest. In beide stadsdelen is veel te zien o.m. de parlementsgebouwen, het Heldenplein en de St.Stefanobasiliek. ‘s Middags doorreis naar Belgrado.Met een gids maken we een rondwandeling door Belgrado. Vervolgens gaan we naar het hotel voor overnachting.
Dag 4 Naar Sofia
Vandaag reizen we langs Nis naar de hoofdstad van Bulgarije, Sofia, voor overnachting. Met een gids maken kennis met deze stad die onder andere bekend staat om o.a. de 2000 jaar oude Sveti Petka kerk, Serdica: een eeuwenoude stad onder de grond en de Banya Bashi Moskee. Daarna checken we in bij ons hotel.
Dag 5 Istanbul in zicht
Bij Kapikule gaan we Turkije binnen en komt onze gids aan boord, die ons gedurende ons verblijf in Turkije zal begeleiden. Aan het einde van de middag bereiken we Istanbul. De enige stad ter wereld die zich op 2 continenten bevindt. Transfer naar ons hotel voor overnachting.
Dag 6 Schatten van Istanbul
Onder leiding van onze gids ontdekken we ’s morgens allereerst het Topkapi-Paleis. Jarenlang was dit de residentie van de Osmaanse sultans. Het enorme complex, met de tot de verbeelding sprekende haremverblijven en schatkamers, is nu een museum. ’s Middags de Süleymaniye Moskee, deze is misschien niet qua naam de bekendste moskee van Istanbul maar iedereen die ooit in de stad is geweest weet dat de moskee beeldbepalend is. De skyline van Istanbul wordt mede bepaald door deze prachtige moskee.

Dag 7 Nog een dag Istanbul
Hier staan de grootste gebedshuizen ter wereld, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. De Hagia Sophia werd ongeveer 1.400 jaar geleden gebouwd als een christelijke kerk in het oude Byzantium. Dit bouwwerk heeft fraaie mozaïeken en een immense koepel. De 1.000 jaar jongere Blauwe Moskee is van een heel andere schoonheid. De moskee dankt haar naam aan het bijzondere tegelwerk uit het stadje Iznik. De lichtval op de tegels zorgt voor een betoverende ‘blauwe’ sfeer.
Dag 8 Naar Thessaloniki
We verlaten de stad aan de Bosporus en nemen afscheid van onze Turkse reisleider. Via Ipsala reizen we door het Noorden van Griekenland naar de omgeving van Thessaloniki voor diner en overnachting.
Dag 9 Naar Igoumenitsa
Vandaag rijden we, als het verkeer het toelaat, via een stop bij de wereldberoemde Meteora-kloosters naar de haven van Igoumenitsa waar ’s avonds inschepen op de ferry naar Ancona. Diner en ontbijt aan boord kunt u vooraf reserveren.
Dag 10 Italië
Aankomst in Ancona en doorreis naar de omgeving van Rimini voor diner en overnachting.
Dag 11 Naar Zuid-Duitsland
Langs Innsbruck naar Zuid-Duitsland, diner en overnachting.
Dag 12 Thuisreis
Via Würzburg en Frankfurt rijden we naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u door onze servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Turkije
Middenklasse hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in diverse goede middenklasse hotels op basis van logies met ontbijt. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet. Tevens logeert u 1 nacht op de Superfast Ferry Igoumenitsa-Ancona op basis van logies. Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut €340
2-persoonsbuitenhut €97 p.p.

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket aan boord (1x diner en 1x ontbijt) €30 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0TUOR

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,7 Prachtig!
Een verrassend leuke reis, zeker aan te bevelen als je een keer niet op het strand wil liggen. Goed hotel in Istmiha maar wel afgelegen. Kees onze chauffeur is toppertje zou zeggen Maaskant wees zuinig op hem En dan onze gids, Een man met zeer ruime ervaring en kennis, jammer dat alles in Duits ging misschien leuk voor Limburgers maar niet voor Hollanders die hebben liever Engels.
Kort samen gevat EEN HELE LEUKE REIS

Henny Flux
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht Ancona-Igoumenitsa in 2-persoonsbinnenhut, logies.
Deskundige reisleiding tijdens de gehele rondreis in Turkije.
Hotelverblijf op basis van logies met ontbijt.
Avondmaaltijden op dag 1, 8,10 & 11
Stadstour met locale gids in Boedapest en Belgrado.
Entree Meteora Kloosters.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.