12-daagse busreis

Ontdekkingsrondreis Roemenië

vanaf € 0
Busreis Roemenië met Cluj Napoca,Turda, Sighisoara, Boekarest, Brasov & Bran

Wij hebben vrienden in Roemenië, trouwe vrienden die deze reis samen met ons organiseren en er voor zorgen dat u verbaast zult zijn over de gastvrijheid en pracht van dit land, bekend van het indrukwekkende parlementspaleis, het op een na grootste gebouw ter wereld, het kasteel van Dracula, maar Roemenië is zo veel meer. En dat willen we u tijdens deze 12-daagse busreis heel graag laten zien. Bekijk hieronder wat er allemaal in de reis zit. Reis per comfortabele touringcar met ons mee door Roemenië.

Geïnteresseerd in deze reis? Bekijk dan ook de busreis naar Praag

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Lokale reisleiding in Roemenië
Folklore avond
Lunch dag 8
Tocht per paard en wagen
Excursies volgens programma
Afsluitende koffietafel
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveren we in Vaals. Na een kopje koffie met Limburgse vlaai vertrekken we langs Keulen en Frankfurt naar de 1e overnachting van onze busreis in de omgeving van München.
Dag 2 Naar Boedapest
We reizen vandaag door Oostenrijk naar Boedapest, na aankomst in het hotel volgen diner en overnachting.
Dag 3 Oradea – Cluj Napoca
Vandaag passeren we de grens met Roemenië en gaan we naar de stad Oradea waar we de Roemeense gids ontmoeten. Oradea, de stad tussen de heuvels die op een harmonieuze manier de scheidslijn met en overgang naar de vlakte van Crișana vormen. We maken hier een stadstour langs de belangrijkste panorama’s van Oradea. Onze volgende stop is Cluj Napoca. Hier diner en overnachting.
Dag 4 Turda, Sighisoara & Predeal
Vandaag bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Cluj Napoca, waaronder de rooms-katholieke St. Michaelkerk, gebouwd in gotische stijl in de 14e-15e eeuw, de orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Verder naar Turda, waar we de 14e-eeuwse ruïnes van de oude citadel en de indrukwekkende zoutmijn kunnen bezoeken. Onze volgende excursie gaat naar Sighisoara, de stad met de mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouwen uit dit deel van Europa, gebouwd in landelijke gotische renaissance- en barokstijl. Hier kunt u de kerk op de heuvel en de St. Mariakerk bezoeken. Vervolgens naar ons hotel in Predeal. waar we 3 nachten zullen logeren.
Dag 5 Harman, Brasov & Bran
’s Ochtends brengen we een bezoek aan de vestingkerk van Harman die in de 13e eeuw werd gebouwd op een oude Romeinse basiliek uit de 12e eeuw. Daarna verder naar Brasov, waar we tijdens de stadstour het oude stadhuis, de verborgen Orthodoxe kerk en de Zwarte kerk, het grootste gotische sacrale gebouw in Oost-Europa, bezoeken. Hierna bezoeken we het Bran-kasteel, dat bekend staat als het kasteel van Dracula volgens de legende rond. Overnachting en diner in Predeal.
Dag 6 Boekarest – Sinaia
De stadstour door de Roemeense hoofdstad omvat de kerk van het patriarchaat, een fotostop bij het indrukwekkende parlementspaleis, het op een na grootste gebouw ter wereld, de triomfboog en het Plein van de Revolutie. Onze volgende stop is Sinaia. Hier kunt u het Peles-kasteel bekijken. Het jaar 1866 markeert het begin van de Hohenzollern-Siegmaringen dynastie in Roemenië, toen de eerste koning van de Hohenzollern-familie naar Roemenië kwam en besloot een kasteel te bouwen in Sinaia op de oever van de Peles-rivier; in Duitse renaissancestijl, zodat het aan zijn thuisland deed denken. Diner en overnachting in Predeal.
Dag 7 Agnita, Medias & Bazna
‘s Ochtends rijden we naar het noordoosten, naar Agnita. Onderweg ziet u talloze dorpen en kerkkastelen die in de 15e en 16e eeuw werden gebouwd. Het prachtige platteland maakt grote indruk op velen die deze idyllische regio bezoeken. ‘s Middags naar Medias, hier bezoekt u de evangelische Margarethakerk, met zijn prachtige gevleugelde altaar. Diner en overnachting in Bazna.
Dag 8 Bazna
We blijven vandaag in Bazna. ‘s Ochtends een tocht per paard en wagen naar de vestingkerk Boian en na het bezoek een boerenlunch. ‘s Middags een wandeling in de omgeving. Diner met ‘s avonds een folkloreprogramma.
Dag 9 Sibiu – Deva
Sibiu, de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa (2007). De gebouwen op het Grote en Kleine Plein, het Brukenthal Paleis en de Leugenaarsbrug zijn slechts een kleine greep uit de vele monumenten die hier het beeld bepalen. Diner en overnachting in Deva.
Dag 10 Arad & Boedapest
Arad is de hoofdstad van het district Arad en is historisch gelegen in de regio Crişana. maaskant reizen 2017 55 prins Vlad Tepes. Het kasteel, dat oorspronkelijk voor militaire doeleinden werd gebouwd door Teutonische ridders, diende tijdens het interbellum als residentie van koningin Marie. Diner en overnachting in Predeal.Deze stad werd onlangs uitgebreid naar de linkeroever van de Mureș-rivier, in de regio Banaat in West-Roemenië. Naast een belangrijk industriecentrum en transportknooppunt aan de Mureș-rivier is Arad ook de zetel van een Roemeens-orthodoxe theologisch seminarie en een van de eerste conservatoria van Europa. Bij de Roemeens-Hongaarse grens nemen we afscheid van onze gids. Door naar Boedapest voor diner en overnachting.
Dag 11 Boedapest – Duitsland
Langs Wenen en door Oostenrijk reizen we vandaag naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 12 Duitsland – Nederland
De laatste dag van onze prachtige busreis door de Balkan. Na aankomst in Vaals genieten we nog van de koffiemaaltijd alvorens teruggebracht te worden naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Roemenië
Middenklasse hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 180

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0RORR
www.romaniatourism.com

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen-wijchen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0