12-daagse busreis

Dresden, Praag en het Reuzengebergte

algmeen_b0porb.jpg
12-daagse busreis met bezoek aan o.a. Katowice, Auschwitz, Liberec, Harrachov

Een 12-daagse reis per comfort-class touringcar waarin we veel prachtige steden bezoeken, maar waarbij we ook bijna ’n week heerlijk genieten in ons mooie hotel in het Reuzengebergte, afgewisseld met een paar mooie uitstapjes. De schitterende omgeving hier kent veel variatie met ruige bergtoppen, ravijnen, snelstromende rivieren, weides en watervallen. Het is niet voor niets tot Nationaal Park verklaard. Nieuw en wij hebben er ontzettend veel zin in!

Met kerst en in de winter gaan onze reizen gewóón door! Bekijk ons overzicht met sfeervolle busreizen kerst en winter 2020. Binnen zitten kan maar hoeft niet!

algmeen_b0porb.jpg
Dag 1 Naar Glauchau
Via onze servicelijnen arriveren we in Vaals waar we een stop maken. We genieten van een kopje koffie met Limburgse vlaai en stappen in de touringcar. Onze reis is begonnen! We verlaten Nederland en rijden langs Giessen en Weimar naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Glauchau. Na aankomst volgen diner en overnachting.
Dag 2 Dresden
Na het ontbijt naar Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum waar niets meer herinnert aan de verwoestingen van de laatste wereldoorlog. Eerst maken we met de lokale gids een stadsrondrit waarbij u het beroemde laat-barokke residentiële slot Zwinger en de gerestaureerde Frauenkirche te zien krijgt. ’s Middags reizen we door naar de omgeving van Wroclaw voor diner en overnachting.
Dag 3 Auschwitz / Birkenau
Vandaag staat er een belangrijk stuk jonge geschiedenis op het programma. Wij brengen een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz/Birkenau, een bezoek dat u zeker niet onberoerd zal laten. Hierna vervolgen wij onze weg naar de omgeving van de stad Krakau waar u twee nachten zult verblijven. Diner in het hotel.
Dag 4 Krakau
We maken o.l.v. een gids een stadswandeling door Krakau, u ziet het Joodse getto, de Koninklijke Burcht, de kathedraal en de imposante Grote Markt. Misschien is dit wel het best bewaarde middeleeuwse plein van heel Europa! Na de lunch bent u nog vrij in het centrum van Krakau. Diner in het hotel.
Dag 5 Via Katowice naar het Reuzengebergte
We verlaten Krakau en reizen met een stop in het mooie Katowice naar onze heerlijke bestemming Karpacz in het Reuzengebergte. Katowice, de hoofdstad van Silezië, met een rijk industrieel verleden. Inmiddels is een tijd van verandering aangebroken. Niet door het verleden te verwerpen, maar juist door het te omarmen: de stad is namelijk een architectonische goudmijn. Renaissance, barok, art nouveau, modernisme, communisme en een enkel neogotisch gebouw passeren de revue. We arriveren in Hotel Nowa Ski in Karpacz waar we 6 nachten zullen verblijven. Kamerverdeling en diner volgen.
Dag 6 Vrij
Een heerlijke dag in de bergen, u kunt genieten van alle faciliteiten van ons hotel, heerlijk gaan wandelen in de omgeving, een duik in het zwembad of gewoon lekker genieten van een goed boek op het terras.
Dag 7 Praag!
Vandaag gaan we naar Tjsechië. Door het prachtige noorden rijden we naar Praag, waar we vervolgens samen met een gids een stadswandeling door de wereldberoemde Altstadt zullen maken. Beroemd zijn hier de Sint Vithuskathedraal, het Gouden straatje en het Koninklijk Paleis. Wandel daarna beslist nog even over de Karelsbrug, van hier af maakt u de mooiste foto’s. ’s Middags vrije tijd in Praag. We keren rond 18.00 uur terug in ons hotel.
Dag 8 Natuurtocht Reuzengebergte met Harrachov
Rijdend door het schitterende Reuzengebergte allereerst naar Janské Láznĕ. Hier vinden we het nieuwste Boomkroonpad van Tsjechië (ca. € 8,50 p.p.). In de ondergrondse ruimte wordt u geïnformeerd over het Reuzengebergte en alle flora en fauna. Vanaf de toren heeft u een indrukwekkend uitzicht over de 150 jaar oude bomen in de directe omgeving. Vervolgens bezoeken we Vrchlabi. Hier zijn o.a. de houten huizen uit de 16e en 18e eeuw en het barokke klooster uit de 18e eeuw een bezoek waard. Hierna bezoeken we de bekende wintersportplaats Harrachov, een wandeling door het centrum of een bezoekje aan de skischans. Diner en overnachting in ons hotel in Karpacz.
Dag 9 Ochtentocht Milkow en Piechowice
’s Morgens brengen we een bezoek aan het nabij gelegen Milków, aan de voet van de berg Snezka. Dit is echt een gezellig toeristisch bergdorpje. Vervolgens naar Piechowice. We brengen er een bezoek aan de glasfabriek (ca. € 9 p.p.). Alles wordt hier met de hand gemaakt. U ziet het volledige proces voorbij komen. In het bijbehorende museum ziet u de mooiste glaswerken. In de loop van de middag keren we terug naar Karpacz.
Dag 10 Vriie dag
De omgeving verkennen is leuk maar een vrije dag ook. Zeker omdat we morgen het Reuzengebergte verlaten is in alle rust genieten van de directe omgeving of van de faciliteiten van het hotel vandaag het credo.
Dag 11 Naar Zuid-Duitsland
Via Tsjechië met een uitgebreide stop in het prachtige Liberec, reizen we vandaag naar Duitsland voor onze laatste overnachting en diner van onze reis.
Dag 12 Thuisreis
Door Duitsland rijden we naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u door onze servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Polen
Nowa - Ski Spa Hotel
Tijdens deze rondreis verblijft u in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension. U logeert 6 nachten in het heerlijke Nowa - Ski Spa Hotel in Karpacz. Vanuit het hotel heeft u een panoramisch uitzicht over het Reuzengebergte en de Sněžka (Sneeuwkop). Het hotel heeft een spacentrum met een massagesalon en kamers met gratis WiFi. Uiteraard hebben alle kamers in de overige hotels bad/douche en toilet.Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van alle hotels van deze rondreis vermeld.

Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 190

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: A
Reisnummer: B0PORB

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,4 Prachtig!
Dhr. Loijmans gaf deze busreis een *****-beoordeling.
Ook wij zijn met Maaskant reizen naar Polen geweest van1/10tot10/10 Het was een fantastische reis ,een mooi programma en een fantastische chauffeur Joop. Tim zijn zoon was een geweldige animator die heel de bus op zijn hand kreeg. Als enige Belgen voelde we ons direkt thuis in dit gezelschap. Kortom,het zal niet ons laatste reis zijn met Maaskant reizen
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Stadstour met gids in Dresden.
Bezoek aan Auschwitz met gids.
Stadswandeling met gids in Krakau.
Stadswandeling Praag met gids.
Excursies volgens programma
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.