9-daagse busreis

De schatten van Noord Polen

vanaf € 0
8,2 Prachtig!
Dhr. Loijmans gaf deze busreis een *****-beoordeling.
Ook wij zijn met Maaskant reizen naar Polen geweest van1/10tot10/10 Het was een fantastische reis ,een mooi programma en een fantastische chauffeur Joop. Tim zijn zoon was een geweldige animator die heel de bus op zijn hand kreeg. Als enige Belgen voelde we ons direkt thuis in dit gezelschap. Kortom,het zal niet ons laatste reis zijn met Maaskant reizen
Meer reviews
algmeen_b0ponp.jpg
9-daagse busreis met bezoek aan o.a. Gdansk, Torun, Malbork, Wolfschans, Olsztyn en Mazuren

Een verrassende rondreis naar een bij onze klanten populair land. Natuurschoon; ruim 2000 meren en uitgestrekte bossen afgewisseld met prachtig Unesco erfgoed, steden als Torun, imposante bouwwerken als kasteel Malbork. Tijdens deze 9-daagse rondreis verblijven we in 3 hotels, zodat u niet iedere dag uw koffer hoeft te pakken, zijn de dagelijkse afstanden kort en ervaren we de bezienswaardigheden in een aangenaam tempo. Een prachtig en afwisselend programma. U verblijft de gehele reis in middenklasse hotels met ontbijt en diner.

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Stadsgidsen voor de bezoeken aan Gdansk en Torun.
Entree voor de Wolfschans.
Gondeltocht.
Lokale reisleiding op dag 5 en 6.
Excursies naar o.a. Poznan,Gdansk,Torun, Malbork en Mazurië.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 22,50 p.p.
dagtotdag_b0ponp.jpg
Dag 1 Naar Berlijn
Via onze servicelijnen naar Vaals voor een kopje koffie met vlaai. Na de wissel rijden we naar de omgeving van Berlijn. Uiteraard stoppen we regelmatig en aan het begin van de avond arriveren we in ons hotell voor overnachting en diner.
Dag 2 Naar Polen
Vandaag bezoeken we op onze reis naar het Noorden, Poznan.Bezienswaardigheden zijn hier de Oude Markt met het mooie renaissance stadhuis en de vele fraaie patriciërs huizen. Hierna doorreis naar ons hotel in de omgeving van Gdansk voor diner en overnachting. We logeren hier 2 nachten.
Dag 3 Gdansk met gids
Ooit was het een van de rijkste en belangrijkste Hanzesteden en had het levendige culturele en commerciële banden met de Lage Landen. Veel bouwwerken zijn ontworpen door Nederlandse en Vlaamse architecten. Gdansk wordt door veel mensen gezien als één van de mooiste steden van Polen. Onder leiding van een gids bezoeken we o.a. De Ulica Dluga (Lange Straat) en de Dlugi Targ (Lange Markt), zij vormen samen de bekende Koninklijke Route. Ook bezoeken we Sopot en Gdynia met zijn haven. Sopot vormt samen met Gdansk en Gdynia de Driestad ofwel Trójmiasto.Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 4 Malbork & Olsztyn
Vandaag bezoeken we in Malbork het grootste middeleeuwse kasteel van Europa. (entree niet inbegrepen ca. € 8) . Het Hoge Kasteel is gebouwd uit 4,5 miljoen bakstenen, waarvan de voorbereiding in de 13e eeuw een gigantische onderneming was. De dikke muren, grachten, ophaalbruggen, poorten en verdedigingswerken, zoals machines voor het gooien van stenen en munitiemagazijnen, zijn tegenwoordig een onderdeel van het monumentale werk van de gotische architectuur die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Vervolgens rijden we naar de hoofdstad van de regio Mazurië; Olsztyn, prachtig gelegen te midden van bossen en meren. Het kleine historische centrum hier ligt ingeklemd tussen de Kathedraal en het kasteel waar Copernicus werkte. Diner en overnachting in ons hotel in Mragowo waar we 3 nachten logeren.
Dag 5 Wolfschans met gids en Mazuren
Na het ontbijt vertrekken we naar de Poolse Mazuren; met meer dan 10.000 meren een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Door de prachtige natuur komen we in Ketrzyn. Hier brengen we een bezoek aan het voormalige hoofdkwartier van Hitler: de Wolfsschanze. Een plaatselijke gids vertelt ons er alles over. Hierna bezoeken we de beroemde bedevaartskerk van Swieta Lipka. Dit Jezuïetencomplex wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van de barokke bouwkunst in Polen. Het interieur van de drieschipsbasiliek maakt door zijn rijkdom een overweldigende indruk. De grootste bezienswaardigheid is het barokke orgel: de heiligenfiguren en engelen kunnen in beweging gebracht worden door een speciaal mechanisme.Diner in ons hotel.
Dag 6 Gondelvaart, Galkowo & Wojnowo
Vandaag vertrekken we eerst naar Krutynia waar we een tochtje zullen maken met de hier zo bekende gondels op de gelijknamige rivier. Vervolgens bezoeken we de in heel Polen beroemde manege Ferenstein in Gałkowo, met meer dan 100 paarden en ruim 50 hectare aan land is het zeer de moeite waard. Op onze weg naar Wojnowo pauzeren we in de plaats Galkowo waar u de Salon van Marion Dönhoff kunt bezoeken, Dönhoff gold als een van de meest vooraanstaande intellectuelen en journalisten van de Duitse Bondsrepubliek. Hier zijn talloze foto’s, tapes en documenten te bezichtigen. In Wojnowo bezoeken we de Russisch Orthodoxe kerk en Klooster. Het is een van de elf dorpjes die door de Filiponen begin vorige eeuw zijn gesticht. De Filiponen vormden een Russische gemeenschap die vluchtte voor de Tsaren. Tevens heeft Prins Bernhard hier een gedeelte van zijn jeugd doorgebracht op het landgoed Reckenwalde omdat dit gebied toen nog bij Duitsland hoorde. Diner in ons hotel.
Dag 7 Torun
Langs Olsztynek, waar u eventueel het openluchtmuseum nog kunt bezoeken, reizen we naar Torun. Hier ontdekken we samen met een gids het prachtige middeleeuwse centrum, dat trots op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. Het historische hart bestaat uit een goed bewaard wooncomplex van middeleeuwse architectuur. Als rijke Hanzehaven was Torun één van de belangrijkste handels- en cultuurcentra in dit gedeelte van Europa. Het heeft nog steeds de magnifieke Gothische gebouwen die getuigen van de voorbije grandeur van de stad. Er zijn verschillende in het oog springende burgerhuizen met het prachtig gedecoreerde ‘huis onder de ster’. Het middeleeuwse oude stadscomplex van Torun omvat bovendien ook de ruïnes van een Teutoons ridderkasteel. Tevens bekend vanwege het geboortehuis van Copernicus en deze stad is beroemd om haar specialiteit; peperkoek! Overnachting in de directe omgeving.
Dag 8 Naar Duitsland
We verlaten Torun en reizen door het Noordelijke gedeelte van Polen vandaag naar de omgeving van Berlijn voor diner en overnachting.
Dag 9 Thuisreis
De laatste dag alweer van deze boeiende rondreis. Langs de steden Maagdenburg, Hannover en Dortmund bereiken we Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u weer via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Polen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze rondreis verblijft u in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet. Op de reispapieren die u 10 dagen voor vertrek ontvangt staan de namen en adres gegevens van de hotels vermeld.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 150

Extra’s op te geven bij boeking:

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer B0PONP

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen-wijchen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,2 Prachtig!
Dhr. Loijmans gaf deze busreis een *****-beoordeling.
Ook wij zijn met Maaskant reizen naar Polen geweest van1/10tot10/10 Het was een fantastische reis ,een mooi programma en een fantastische chauffeur Joop. Tim zijn zoon was een geweldige animator die heel de bus op zijn hand kreeg. Als enige Belgen voelde we ons direkt thuis in dit gezelschap. Kortom,het zal niet ons laatste reis zijn met Maaskant reizen
Meer reviews