9-daagse busreis

De mooiste Fjorden van Noorwegen

vanaf € 0
Met o.a. Geirangerfjord, Sognefjord, Oslo, Bergen en Stavanger

Noorwegen – het land van de rust en de ruimte, de fjorden en de machtige bergen. Deze klassieke reis brengt u naar het Geiranger-, Sogne- en nog 2 minder bekende, maar daarom niet minder mooie Fjorden. Er wacht u een boeiende reis met veel vergezichten, prachtige meren en de gezellige steden als Bergen en Stavanger. Deze comfort-class busreis heeft niet al te lange rijdagen – volop genieten van het land dus. We verblijven in uitstekende hotels en u wordt begeleid door onze deskundige chauffeur/reisleider en diverse stadsgidsen!

vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht Kiel-Göteborg obv half-pension.
Stadsgidsen in Oslo en Bergen.
Excursies volgens programma.
Diverse overtochten per veerboot.
Verblijf op basis van 8x half-pension.
Comfort-Class t.w.v. € 22,50 p.p.
Dag 1 Nederland-Kiel
Via onze servicelijnen verlaten we Nederland en reizen over de Duitse autosnelwegen naar Kiel, de havenstad aan de Oostzee. Inscheping en in de loop van de vroege avond vertrek naar de Zweedse stad Göteborg. Diner en overnachting aan boord.
Dag 2 Göteborg-Oslo-Hamar
U kunt genieten van een goed ontbijtbuffet voordat we in Göteborg aankomen. Aansluitend rijden we langs de Zweedse scherenkust naar de Zweeds-Noorse grens. Door de nieuwe provincie Viken naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. ’s Middags maken we onder leiding van een deskundige gids een stadsrondrit door Oslo en zien daarbij de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Raadhuis met uitzicht op het Oslo Fjord, de historische binnenstad met de Akershus Vesting en de domkerk. Maar ook de beroemde Karl Johans Gate en het Koninklijk Paleis. Ook brengen we een bezoek aan het Vigeland-beeldenpark. Na de stadsrondrit rijden we naar Hamar, idyllisch gelegen aan het Mjøsa-meer, het grootste meer van Noorwegen. Hamar staat ook bekend om haar ijshal in de vorm van een vikingschip. Diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 3 Hamar-Stryn
Gesterkt door een goed ontbijtbuffet maken we een korte stop in Lillehammer. Vervolgens door het Gudbrandsdal naar Otta en Lom. In Lom staat een mooie houten staafkerk, die vermoedelijk voor 1160 werd gebouwd. De kerk had van oorsprong een rechthoekige vorm en heeft vier staanders (staven). Het blijft een unieke vorm van kerkbouw. Na de stop rijden we de Grotli-bergpas op en merken al snel de verandering van de fauna. Moerassen en bergen met er tussen watervallen en kleine bergmeertjes met helder water. We rijden door naar Stryn voor diner en overnachting.
Dag 4 Het Geiranger Fjord en Sogne Fjord
Vandaag gaan we op het Geiranger Fjord een rondvaart maken. In het nabijgelegen Helelsylt nemen we de veerboot naar Geiranger en over het fjord en passeren verlaten bergboerderijen en imposante watervallen, die vanaf grote hoogte naar beneden kolken. Het 15 kilometer lange fjord staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na een korte stop in Geiranger rijden we de haarspeldbochten terug naar Lom. Hier starten we met de beklimming van de Sognefjell-bergpas, die dwars door het Jotunheimgebergte loopt. Onderweg stoppen we en kunnen van het prachtige landschap genieten. In de buurt ligt ook Gladhøpiggen, de hoogste berg van Noorwegen (2469 meter). Maar al snel bereiken we het plaatsje Sogndal en Kaupanger waar we ook een staafkerk vinden. In Fodnes nemen we de veerboot over het Sogne Fjord, het langste (286 km) en diepste (1308 m) fjord van het land. Vanuit Mannheller rijden we naar Lærdal, waar we tijd hebben voor een korte wandeling door het historische centrum van het plaatsje. De eerste autotoerist was de Nederlandse avonturier heer Petrus Scheltemer Beduin, die samen met de heren Stokvis en Rosier, met veel moeite in augustus 1901 met de auto in Lærdal aankwam. Het plaatsje ligt aan de oever van het fjord. Diner en overnachting in Sogndal.
Dag 5 Lærdal - Bergen
We rijden door de ruim 24 kilometer lange Lærdaltunnel naar Aurland. De tunnel heeft een paar rotondes en is met verschillende kleuren verlicht. In Flåm nemen we de veerboot over het Aurland- en Nærøyfjord naar Gudvangen. Weer een prachtige vaart door twee prachtige fjorden. Verbazingwekkende landschappen, historische nederzettingen, tientallen watervallen, gewoonweg prachtig. De touringcar haalt u in Gudvangen op en we rijden door de Stalheimkleiva-tunnel door naar Vinje en Voss. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk, die uit de 12e eeuw dateert. We rijden door richting Bergen en passeren het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. In Bergen moet u er zeker een kopen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De ‘’Bryggen’’-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.
Dag 6 Bergen en boottocht Stavanger
’s Morgens maken we een stadsrondrit met een deskundige gids. De binnenstad van Bergen is prachtig. De Hanzekade Bryggen is een pareltje. De er achter gelegen smalle steegjes en straatjes zijn alleen wandelend te bereiken. De touringcar rijdt ons door andere gedeelten van de stad en we zien de historische St. Mariakerk, de Rosenkrantz-toren en de oude stadspoorten en historische gebouwen. De stad staat er vol mee. De wijk Sandviken werd voornamelijk door zeelui bewoond en de typische witte huisjes zijn snoezig om te zien. Na de stadsrondrit door Bergen rijden we naar de kade van Fjord Line en schepen in naar Stavanger. Van 13.30 uur tot 19.00 uur zijn we aan boord van de ferry en kunnen genieten van een mooie vaart door de scherenkust tussen Bergen en Stavanger. De stad Stavanger is met z’n 95.000 inwoners één van de grootste steden in Noorwegen. In 1125 kreeg Stavanger stadsrechten en de bouw van de domkerk startte als gevolg daarvan. De stad groeide langzaam door naar 30.000 inwoners in 1900. In de zestiger jaren van de vorige eeuw startte het olieavontuur en Stavanger werd het centrum van deze nieuwe industrie. Enkele bezienswaardigheden zijn dan ook de domkerk en het Noorse Oliemuseum.
Dag 7 Stavanger - Kristiansand
We verlaten de stad in zuidelijke richting naar Sandnes (een gedeelte van de stad Stavanger) en rijden door het zuidwestelijke gedeelte van Noorwegen naar de havenstad Kristiansand. De stad werd door de Deens-Noorse Koning Christian IV gesticht en door Nederlandse architekten ontworpen. De stad overleefde vier grote branden en daardoor zijn slechts enkele historische gebouwen overgebleven. Nu is Kristiansand het centrum van zuid-Noorwegen en een belangrijke havenstad. Vanuit Kristiansand vertrekt de veerboot van Fjord Line naar Hirtshals. Vanuit Hirtshals rijden we de laatste kilometers naar de Europaweg E47 naar Aalborg en Skørping, waar we de laatste overnachting in Scandinavië hebben.
Dag 8 Naar Noord-Duitsland
Het Scandinavische ontbijtbuffet is een mooie afsluiting van onze overtocht. We rijden via Arhus en met een stop in de mooie stad Kolding naar de omgeving van Hamburg voor diner en overnachting.
Dag 9 Thuisreis
De laatste dag van onze reis. Via Bremen rijden we bij Oldenzaal Nederland binnen. Hierna brengt onze servicelijn u weer naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels o.a. van de Scandic groep op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. Ook op de heenreis is er op de nachtboot een diner inbegrepen De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 295

Extra’s op te geven bij boeking

2-persoonsbuitenhut € 40 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0NOFJ
www.visitnorway.nl

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen-wijchen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
geen opstapplaats
geen opstapplaats
roermond
Roermond, Station NS Busstation
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0