12-daagse busreis

Nieuwe ontdekkingen; Calabrië

Busreis Zuid Italie, Nieuwe ontdekkingen; Calabrië met o.a. Tropea, Scilla, Cosenza, Sila National Park, Sibari en Scalea

Calabrië (Calabria in het Italiaans) is misschien wel de meest ongerepte regio van heel Italië. Calabrië ligt in de punt van de laars, bijna geheel omringd door twee zeeën. Het landschap, met op veel plaatsen machtige rotsen die uit de zee omhoog rijzen, is bijzonder indrukwekkend. Zó indrukwekkend, dat we er deze nieuwe busreis aan hebben gewijd. Vanuit in ons 4-sterren hotel Felce Imperial ontdekken we Calabrië van kust naar kust; schitterende kustplaatsen en rotspartijen afgewisseld met mooie Nationale parken en Unesco erfgoed. We zijn trots op deze reis!

Meer mooie rondreizen Italië? Bekijk dan ook de rondreis over de eilanden Sicilië, Corsica en Sardinië.   Rondreis over de eilanden Sicilië, Sardinië en Corsica.

Dag 1 Naar Oostenrijk
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar we een korte pauze maken voor een kopje koffie met vlaai. Hierna reizen we naar Oostenrijk voor het eerste diner en de overnachting.
Dag 2 Lago di Trasimeno
Door een prachtig landschap bereiken we Italië. Langs de steden Verona, Bologna en Florence rijden we naar ons hotel in de omgeving van het Lago di Trasimeno. Diner in het hotel.
Dag 3 Langs Rome en Napels naar Calabrië
Na het ontbijt rijden we langs Rome door naar het zuiden. We passeren Napels en Pompeï en komen aan het einde van de middag aan in Diamante. Hier checken we in en genieten we van ons eerste diner.
Dag 4 ’s Morgens Vrij. Na de middag Diamante
Vandaag doen we het, na onze reisdagen, heerlijk rustig aan. Even lekker ‘uitslapen’ en na het ontbijt wellicht een duik in het zwembad? ’s Middags bezoeken we Diamante. De historie van onze standplaats gaat al terug naar de Romeinen. De kust en het stadje zijn zo mooi dat ze al in verschillende films als decor zijn gebruikt. Kleine straatjes met kleurrijke muurschilderingen, geniet op de lokale markt en op een terrasje aan de haven. Diner in het hotel.
Dag 5 Tropea en Scilla
Vandaag vertrekken we via Lamezia Terme allereerst naar de kust van de Goden. Tropea! Spierwitte stranden die schitterend afsteken tegen de azuurblauwe zee, een prachtig uitzicht op de schitterende Santa Maria dell’Isola… Tropea is de absolute parel van de Costa degli Dei (de Kust van de Goden!) Naast enorm fotogeniek is Tropea ook typisch Italiaans en super gezellig. Oorspronkelijk was de klif waarop het Santuario staat een eiland (vandaar ook de naam Santa Maria dell’Isola), maar de natuur heeft in de loop der tijd een brug geslagen met het vasteland. En het is daarom ook beslist de moeite om er met camera naar toe te gaan. Na de lunch volgen we de Godenkust verder naar het zuidelijker gelegen vissersdorpje Scilla. Het dorpje aan de Tyrreense kustlijn is namelijk hét centrum van de zwaardvisvangst. Ook hier dient u de fotocamera in de aanslag te houden; het prachtige strand bijvoorbeeld, met aangrenzend een gezellige boulevard met winkeltjes. Of wat dacht u van een oude visserswijk direct aan zee? We keren aan het begin van de avond terug in ons hotel voor het diner.
Dag 6 Sila Nationaal Park en Cosenza
We trekken vandaag de natuur in. Sila Nationaal Park, een van de oudste Nationale parken in Italië, bergen tot wel 1900 meter, bossen en meren. We rijden via Bisignano en Acri naar Cupone aan het Lago Cecita, hier bevindt zich het bezoekerscentrum in een oude zaagmolen, ook is er een museum met botanische tuin waarin alle 115 voorbeelden van de bergflora uit de Calabrische bergen te vinden zijn. Na de lunch bezoeken we Cosenza. Op een heuvel omgeven door de rivier van Busanza, liggen oude kerken, paleizen en theaters. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door het centrum waarbij de historie van deze prachtige plek tot leven komt. Hierna keren we terug naar ons hotel in Diamante.
Dag 7 Vrije dag
Een heerlijke vrije dag! Met een boek op het terras of wellicht aan het zwembad? Geniet van La dolce Vita!
Dag 8 Ionische Kust met Sibari en Castrovillari
Vandaag steken we over naar de Ionische kust en brengen een bezoek aan Sibari. Hier bevindt zich Parco Archeologico di Sibari. In dit archeologisch park zijn de overblijfselen te bezichtigen van drie nederzettingen die op deze plek hebben gestaan, namelijk Sybaris (709 v.C.), Thourioi (501 v.C.) en Copia (194 v.C.). Sybaris was gesticht als Griekse kolonie en verwoest door verderop gelegen Kroton. In 444 v.C. is Thourioi gesticht. Na de opkomst en expansie van het Romeinse Rijk kwam hier in 194 v.C. de Romeinse kolonie Copia. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan Castrovillari. Diner in ons hotel.
Dag 9 Ochtend naar Scalea, middag vrij
Op onze laatste dag brengen we na het ontbijt nog een bezoek aan het nabij gelegen Scalea. Het oude centrum dat op een heuvel is gebouwd, vloeit prachtig over in het aan zee gelegen vissers- en badplaatsje. Zeer de moeite waard. Na de lunch keren we terug in ons hotel waar u nog heerlijk kunt genieten van een vrije middag.
Dag 10 Naar Toscane
Na een vroeg ontbijt verlaten we Calabrië en rijden vandaag wederom langs Rome naar Toscane voor een overnachting in Montecatini Terme.
Dag 11 Naar Zuid-Duitsland
Na het ontbijt rijden we langs Parma noordwaarts naar het zuiden van Duitsland. Diner in het hotel.
Dag 12 Terug naar Nederland
De thuisreis vandaag, langs Frankfurt en Keulen naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna brengt onze servicelijn u weer naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
La Felce Imperial, Diamante ****
Ons prachtige 4-sterren hotel is gelegen op een heuvel buiten het centrum van het pmooie plaatsje Diamante. Een heerlijke plek om na te genieten van alle indrukken die we opdoen tijdens onze excursies in Calabrië. Voorzien van een prachtig buitenzwembad, Spa, een gezellig restaurant waar u geniet van een uitstekend verzorgd ontbijtbuffet en een 4-gangen avondmaaltijd. Uw kamer is per lift bereikbaar en voorzien van gratis wifi, een balkon, koelkast en een flatscreentelevisie. Vanzelfsprekend beschikt u over een eigen badkamer met bad of douche en toilet. De namen en adressen van de overige hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 190

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0ITCA
www.enit.com

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 799
9,1 Prachtig!
Mevrouw Snelders gaf ons voor deze busreis Italië een *****-beoordeling.
Deze reis geeft een overweldigende indruk van deze zuidelijke punt van Italie. De reis zit goed in elkaar en geeft een erg variabel programma met veel hoogtepunten.
Meer reviews
vanaf € 799
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Wandeling met gids in Cosenza.
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Afscheidskoffietafel in Vaals.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.