7-daagse busreis

Zuid Engeland & Eiland Wight

algmeen_b0ukze.jpg
Met o.a. Royal Tunbridge Wells, Hever Castle, Eiland Wight, Seven Sisters, Brighton en Sissinghurst

Zo dichtbij en toch zo’n compleet andere wereld: het zuiden van Engeland zit vol verrassingen. Ruige kliffen, lieflijke dorpjes en zonovergoten stranden: Zuid Engeland heeft het allemaal. Stoere Kastelen met schitterende tuinen. We gaan het allemaal ervaren tijdens deze 7-daagse busreis. Onder leiding van onze deskundige chauffeur/reisleider bezoeken we o.a. het eiland Wight, verbazen we ons in het Seven Sisters Country Park, zien we hoe Winston Churchill leefde en nog veel meer!

dagtotdag_b0ukze.jpg
Dag 1 Naar Engeland
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals. Vervolgens rijden we door België naar Calais voor de oversteek naar Dover, en dan rijden we naar ons hotel in Eastbourne voor diner en overnachting.
Dag 2 ’s Morgens vrij – ’s middags Royal Tunbridge Wells
We beginnen de dag met een heerlijk Engels ontbijt en zijn daarna vrij om even de directe omgeving van het hotel te verkennen. Rond het middaguur vertrekken we naar het midden in natuurpark High Weald gelegen Royal Tunbridge Wells. Een historische kuurstad, u kunt hier heerlijk een wandeling maken door het mooie en gezellige centrum. Tip: The Pantiles. Deze straat uit de 18e eeuw heeft fantastisch mooie authentieke panden. Echt heel pittoresk en leuk voor foto’s. Door het prachtige woodlands en langs Hastings rijden we terug naar Eastbourne voor diner en overnachting.
Dag 3 Hever Castle & Chartwell
We beginnen de dag met een bezoek aan Hever Castle, het kasteel was de zetel van de familie van Anna Boleyn, de echtgenote van de Engelse koning Hendrik VII. Het eclectisch tuinontwerp wordt als een van de grote tuinen van de wereld erkend. Hierna bezoeken we Chartwell, het domein en landhuis van Winston Churchill. Alles is precies zo achter gelaten alsof de oud-premier zo binnen kan lopen. De heuvelachtige tuin met diverse vijvers, die hij zelf ontwierp, reflecteren zijn liefde voor het landschap. Diner in het hotel
Dag 4 Eiland Wight met Osborne house
Na het ontbijt via Chichester naar Portsmouth voor de oversteek naar Wight. Hier maken we een rondrit over het eiland en bezoeken we Osborne House, de voormalige residentie van Queen Victoria, U ziet er hoe de oude koningin en haar gezin hun vakanties doorbrachten, kunt er de tuinen bekijken en de vertrekken van Victoria en Albert. Ook heeft u toegang tot het privé-strand van Koningin Victoria. ’s Middags maken we een korte rondrit over het eiland waarbij we de ‘Needles’zullen zien, rotsen in Zee waar Wight beroemd om is. Aan het einde van de middag keren we terug naar het Albany hotel in Eastbourne.
Dag 5 Seven Sisters Country Park en Brighton
Seven Sisters Country Park, een van de hoogtepunten van onze reis! De Seven Sisters zijn een serie kalkrotsen, hoger en witter dan de beroemde krijtrotsen van Dover. In veel films figureren de Seven Sisters dan ook als de White Cliffs of Dover. Spectaculair en onvergetelijk. Hierna bezoeken we het beroemde Brighton, één van de bekendste en grootste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk, beroemd is hier Brighton Royal Pavilion, een paleis wat nu opengesteld is voor het publiek. Tevens de moeite waard is Brighton Music Hall. Gelegen aan het strand dus met mooi weer is het een aanrader om hier een drankje te doen. Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 6 Sissinghurst Castle & Gardens
Vandaag bezoeken we Sissinghurst Castle & Gardens. De tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen, verschillend van stijl en gescheiden door sfeervolle muren of hagen. Een van de indrukwekkendste is de ‘White Garden‘, met zijn mooie combinaties van wit, grijs en groen en de sierlijke Wisteria Venusta die er de pergola siert. Entree Castle&Gardens ca. £15,- Diner en overnachting in ons hotel in Eastbourne.

Dag 7 Terug naar Nederland
We steken het kanaal over van Dover naar Calais en door België reizen we terug naar Nederland. Hier aangekomen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Engeland
Albany Hotel Eastbourne
Gelegen op een toplocatie aan de strandboulevard van Eastbourne, dicht bij de theaters en op 5 minuten lopen van het centrum van de stad. Het hotel staat bekend om zijn vriendelijke en uitnodigende service. Uw kamer hier beschikt over een eigen badkamer met toilet, thee- en koffiefaciliteiten en een televisie. De dag beginnen we hier met een heerlijk Engels ontbijt en ’s avonds een 3-gangen diner.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 80

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0UKZW
www.visitbritain.com

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,6 Prachtig!
Dhr/mevr. Kuier gaf onze ****-beoordeling.
Een reis door zuid-Engeland met een ervaren, rustige fijne chauffeur (Gerard) .Veel mooi's gezien op een prettige manier. Bij volgende reizen zal ik zeker de brochure van Maaskant reizen raadplegen.
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht Eiland Wight v.v.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Overtocht Calais-Dover v.v.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.