7-daagse busreis

De mooiste tuinen van Zuid Engeland

algmeen_b0ukte.jpg
met o.a. half-pension en deskundige begeleiding door plantendeskundige Aart Jongekrijg.

Als er een reis in onze brochure is tijdens welke u veel te zien krijgt is het deze wel; het eiland Wight met Osborne House, Ventnor Botanic garden, Rye, Hever Castle, Penshurst, Sissinghurst…. Ga zo maar door, echt te veel om hier op te noemen. Tijdens bezoek aan al deze prachtige tuinen krijgt u enthousiaste uitleg van plantendeskundige Aart Jongekrijg. Deze Nederlandse deskundige heeft samen met ons deze schitterende 7-daagse reis samengesteld. Off we go!

dagtotdag_b0ukte.jpg
Dag 1 Naar Engeland
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar u getrakteerd wordt op een kopje koffie met vlaai. Na deze versnapering rijden we door België naar Calais voor de oversteek naar Dover. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Eastbourne voor diner en overnachting.
Dag 2 Eiland Wight met Osborne house en Ventor Botanic Garden
Na het ontbijt via Chichester naar Portsmouth voor de oversteek naar Wight. Hier maken we een een rondrit over het eiland en bezoeken we Osborne House, de voormalige residentie van Queen Victoria, U ziet er hoe de oude koningin en haar gezin hun vakanties doorbrachten, kunt er de tuinen bekijken en de vertrekken van Victoria en Albert. Ook heeft u toegang tot het privé-strand van Koningin Victoria. ’s Middags maken we een korte rondrit over het eiland waarbij we de ‘Needles’zullen zien, rotsen in Zee waar Wight beroemd om is en vervolgens bezoeken we Ventnor Botanic Garden, met maar liefst 30000 zeldzame en subtropische planten en bomen is het een unieke tuin.. (door de ligging en hogere temperaturen had men op nieuwjaarsdag 2016 maar liefst 287 verschillende soorten in bloei!). Aan het einde van de middag keren we terug naar het Albany hotel in Eastbourne.
Dag 3 Rye, Scotney Castle & Great Dixter
Vandaag bezoeken we allereerst Rye, één van de mooiste plaatsen in zuidoost Engeland. Het is gesitueerd in het graafschap East Sussex en is befaamd om haar pittoreske uitstraling. Hierna staat Great Dixter House and Gardens op ons programma, dit is de tuin van de bekende landschapsarchitect Christopher Lloyd. Het huis, dat dateert uit de 14e eeuw, werd in 1910 door zijn ouders gekocht. De bekende tuinarchitect Edwin Lutyens werd ingeschakeld, om mede de tuin aan te leggen. Het huis is omringd door prachtige tuinen. De Long Border, een schepping van Christopher Lloyd, is het bewijs van zijn vakmanschap. We sluiten de dag af met een bezoek aan Scotney Castle; U kunt daar rondwandelen vanaf de top van de heuvel waar zich een typisch Elisabethaans landhuis bevindt tot een Middeleeuwse kasteelruïne, omringd door een vijver, in de vallei. Spectaculair zijn hier in mei en juni de rhododendrons en azalea's. Diner in het hotel.
Dag 4 Hever Castle, Chartwell, Penshurst Place
We beginnen de dag met een bezoek aan de tuinen van Hever Castle, het kasteel was de zetel van de familie van Anna Boleyn, de echtgenote van de Engelse koning Hendrik VIII. Het eclectisch tuinontwerp wordt als een van de grote tuinen van de wereld erkend. Vol met prachtige planten en struiken. Met 4.000 rozenstruiken in de rozentuin, meer dan 20.000 lentebollen en 15.000 parterreplanten die jaarlijks in de tuinen worden geplant, bent u verzekerd van een adembenemend schouwspel. Hierna bezoeken we Chartwell, het domein en landhuis van Winston Churchill. Alles is precies zo achter gelaten alsof de oud-premier zo binnen kan lopen. De heuvelachtige tuin met diverse vijvers, die hij zelf ontwierp, reflecteert zijn liefde voor het landschap. Ons laatste bezoek voor vandaag: Penshurst Place. De tuinen van hier ademen geschiedenis en de oudste bronnen met referentie naar de tuinen dateren van 1346. Blikvanger is de 11 acres grote formele ommuurde tuin, die dateert van 1580 en dankzij diverse restauraties tot op heden zijn grandeur behouden heeft. Niet minder dan 1 mijl taxushagen verdelen de tuin in diverse kamers. Diner in het hotel.
Dag 5 Wakehurst & High Beeches
Wakehurst Gardens! Met zijn ruim 200 hectare een van de grootste botanische tuinen van het Verenigd Koninkrijk. Het beheer is in handen van Kew Gardens, de beroemde tuin bij Londen. Dat zorgt ervoor dat de plantencollectie hier continu wordt aangevuld en dat er belangrijk natuurbeschermingswerk wordt gedaan, bijvoorbeeld bij de Millennium Seed Bank op het terrein. High Beeches. Met zijn bossen, watertuinen en exotische bloemen is High Beeches het hele jaar door licht en levendig. Een ideale plek voor een ontspannen wandeling, in het voorjaar extra aantrekkelijk door de vele blue bells tussen de honderden andere bloemensoorten uit de hele wereld. Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 6 Royal Tunbridge Wells & Sissinghurst Castle & Gardens
Midden in natuurpark High Weald ligt de historische kuurstad Royal Tunbridge Wells, we brengen hier vandaag eerst een bezoek en u kunt hier een heerlijke wandeling maken door het mooie en gezellig centrum. ’s Middags bezoeken we Sissinghurst Castle Garden. De tuin bestaat eigenlijk uit meerdere tuinen, verschillend van stijl en gescheiden door sfeervolle muren of hagen. Een van de indrukwekkendste is de ‘White Garden‘, met zijn mooie combinaties van wit, grijs en groen en de sierlijke Wisteria venusta die er de pergola siert. Verder nog vele tuinkamers met o.a. een Cottage Garden met warme brandende kleuren zoals rood, oranje en geel en tal van bijzondere Erysimums (muurbloemen). Er is tevens een recente moestuin aanwezig die ook het locale restaurant ‘ Granary Restaurant ‘van heerlijke groenten voorziet. Diner en overnachting in ons hotel in Eastbourne.
Dag 7 Terug naar Nederland
We steken het kanaal over van Dover naar Calais en door België reizen we terug naar Nederland. Hier aangekomen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Inbegrepen entreegelden;

Osborne House
Ventnor Botanic Garden
Great Dixter Gardens*
Scotney Castle
Hever Castle Garden*
Chartwell
Penshurst Place*
Wakehurst
High beeches
Sissinghurst Castle & Garden

*enkel de entree van de tuinen inbegrepen
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Engeland
Albany Hotel Eastbourne
Gelegen op een toplocatie aan de strandboulevard van Eastbourne, dicht bij de theaters en op 5 minuten lopen van het centrum van de stad. Het hotel staat bekend om zijn vriendelijke en uitnodigende service. Uw kamer hier beschikt over een eigen badkamer met toilet, thee- en koffiefaciliteiten en een televisie. De dag beginnen we hier met een heerlijk Engels ontbijt en ’s avonds een 3-gangen diner.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 80

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0UKTE
www.visitbritain.com

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,8 Excellent!
Dhr/mevr. Kuier gaf onze ****-beoordeling.
Een reis door zuid-Engeland met een ervaren, rustige fijne chauffeur (Gerard) .Veel mooi's gezien op een prettige manier. Bij volgende reizen zal ik zeker de brochure van Maaskant reizen raadplegen.
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Begeleiding bij het tuinenbezoek door Plantendeskundige Aart Jongekrijg
Overtocht Calais-Dover v.v.
Overtocht eiland Wight v.v.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Entrees voor alle tuinen.
Excursies volgens programma.
Comfort-class t.w.v. € 17,50 p.p.