6-daagse busreis

Genieten in het Beierse Woud

Busreis Beieren, Zuid-Duitsland met Regensburg, Passau, Zuid-Bohemen & Ceský Krumlov!

Een fantastisch complete reis naar Beieren. Uw verblijf is uitstekend verzorgd, met heerlijke maaltijden, veel ontspanningsmogelijkheden en gezellige avonden. Daarnaast ontdekken we op een relaxte manier de mooie omgeving, die zich kenmerkt door prachtige wouden en kastelen. Het heeft een rijke geschiedenis en is een op minder dan een dag rijden inmiddels één van onze meest geliefde bestemmingen. Als u deze reis interessant vind. Bekijk dan ook de busreis naar het Zwarte Woud.

Dag 1 Naar Rimbach
Na met de servicelijn in Vaals te zijn aangekomen bieden wij u een kopje koffie met Limburgse vlaai aan. Hierna vertrekt uw bus naar Duitsland en rijden we langs de steden Keulen, Frankfurt, Neurenberg en Regensburg naar onze standplaats Rimbach.
Dag 2 Beierse Woud
Na het ontbijt vertrekken we voor een prachtige natuurtocht door het noordelijke Beierse Woud. De route gaat over de ‘Grosser Arber’ met zijn 1496 meter de hoogste berg van het Beierse Woud. Bij de Arberseee maken we een koffiepauze. Vervolgens gaat het naar het mondaine Bodenmais, o.a. bekend van de glasblaaskunst. Tevens hier de ‘Silberberg’ de mijn waar vroeger zilver werd gevonden. Vanavond is er na het diner een Beierse avond in het hotel.
Dag 3 Regensburg & Walhalla
We vertrekken naar het Walhalla bij Regensburg. Vanaf de heuvel waar de Tempel Deutschen Ehren staat, heeft u prachtig uitzicht op de rivier de Donau. Door naar het centrum van Regensburg met de bekende Steiner Brucke (oudste brug over de Donau). De stad heeft een groot aantal overblijfselen uit de Romeinse tijd.
Dag 4 Naar Tsjechië
Vandaag gaan we naar het buurland Tsjechië en rijden we door het gebergte wat veel overeenkomsten heeft met het Beierse Woud aan de Tsjechische kant van de grens dat Národní park Sumava heet. Via Volary rijden we naar het prachtige plaatsje Ceský Krumlov. Het historische centrum dateert van uit de 13e eeuw en staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft hier ruim de tijd om o.a. de lunch te gebruiken. Via een mooie route door Zuid-Bohemen weer terug naar Rimbach.
Dag 5 Driestromen stad Passau
In het heuvelachtige centrum met haar karakteristieke nauwe straatjes is hier de barokke St. Stephansdom te vinden met het grootste kerkorgel van Europa. Op dit orgel met meer dan 17.000 pijpen en 233 registers wordt elke dag om 12.00 uur een concert gegeven. Hier bestaat de mogelijkheid een tocht met het “Kristalschip” over de Donau te maken naar het Oostenrijkse Kasten.
Dag 6 Terug naar Nederland
Helaas, de vakantie zit er bijna op, we reizen terug naar Nederland. Aangekomen in Zuid Limburg gebruiken we de afscheidskoffietafel. Daarna wordt u door onze servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht,
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Wellnesshotel Bayerischer Hof****
Een toevluchtsoord waar uw welzijn voorop staat, zo is er een binnen- & buitenzwembad. Een compleet wellness-programma (met o.a. sauna, fitness oase, stoombad en meer). Iedere dag begint met een heerlijk ontbijtbuffet en ‘s avonds geniet u van een ruim uitgebreid buffet, met o.a. keuze uit verschillende hoofdgerechten. Uw ruime kamer is voorzien van douche/toilet, tv. Kamers zijn per lift bereikbaar.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 60

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0DUBW

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 449
8,1 Prachtig!
De heer Bergsma gaf onze deze *****-beoordeling.
Wij zijn via Maaskant naar Beieren geweest op 13 juni jl. Het gebodene was uitstekend. Prachtige excursie naar Regensburg en ook Passau is zeer de moeite waard. Prima hotel, al met al waar voor geld. Wij komen zeker terug.
Met Groeten van Tjerk en Hannie Bergsma
Meer reviews
vanaf € 449
Inbegrepen in deze reis
Verblijf in hotel o.b.v. halfpension.
ruim keuze-buffet in het hotel.
Excursies volgens programma.
O.a. folklore en muziek 's avonds.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 15 per persoon.