Maatregelen busreizen juni en juli 2020

25 juni 2020

20 Juni 2020

4 juni 2020

30 april 2020

22 april 2020

20 april 2020

6 april 2020

23 maart 2020

19 maart 2020

Nieuwe maatregelen vanaf juli 2021 binnenkort online!

1. We zullen de busvakanties t/m 30 juni uitvoeren met een maximale capaciteit van 30 passagiers per touringcar. Per 1 juli zal de normale capaciteit per (type) touringcar weer van toepassing zijn.

2. Er zijn nieuwe verscherpte procedures opgesteld m.b.t. de ventilatie van de bus, reiniging van airconditioning, regelmatige vervanging van luchtfilters en de dagelijkse reiniging van de bus.

3. Alle passagiers vullen vooraf een ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring in. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft.

4. Zowel passagiers als chauffeur dragen te allen tijde een mondkapje in de bus (verplicht en aanschaf is de eigen verantwoordelijkheid van de passagier). In de bus zal desinfecterende handgel aanwezig zijn.

5. Er zal een vaste in- en uitstapprocedure zijn, waarbij u alleen via de midden deur de bus betreedt en zoveel mogelijk de geadviseerde afstand van elkaar vandaan blijft.

6. Passagiers laden en lossen zoveel als mogelijk hun eigen bagage.

7. Het toilet van de touringcar blijft gesloten behoudens bij noodgevallen. Er zullen extra sanitaire stops worden ingelast. Alle passagiers worden verzocht zo veel mogelijk te blijven zitten, alleen in het geval van een noodgeval is het toegestaan om door het gangpad te lopen.

8. In de bus wordt u, i.v.m. de hygiëne, per reisdag een vaste stoel toegewezen, waarbij we trachten zoveel mogelijk afstand tussen de passagiers te realiseren (samen reizende personen mogen naast elkaar zitten.

9. Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houdt een passagier zich niet aan de richtlijnen, dan kan de chauffeur deze de toegang ontzeggen.

10. Op het wisselpunt, onderweg, op de bestemmingen, in restaurants en accommodaties volgen we de procedures en richtlijnen (o.a. op het gebied van hygiëne, mondkapjes en social distancing maatregelen) zoals ingesteld voor de specifieke branches en bedrijven door de lokale overheden. Dit zal een praktische invulling zijn van de algemeen geldende Europese COVID-richtlijnen, die mede zijn gebaseerd op de adviezen van de WHO.

Per 1 juli starten we gelukkig weer met het uitvoeren van onze reizen. We zijn er, net als de overheid, van overtuigd dat dit op een veilige en relaxte manier mogelijk is. De aanvullende maatregelen hiervoor zijn op onze website te lezen en ontvangt u persoonlijk bij uw laatste reispapieren.

U ontvangt van ons, vanaf vandaag 25 juni, enkel nog bericht wanneer uw reis is opgeschort of anderszins niet doorgaat.

20 juni 2020

Als busreisorganisatie hebben wij er alles aan gedaan om weer van start te kunnen. Met onze collega-reisorganisaties hebben we protocollen doorlopen, handleidingen voor u opgesteld. Overlegd met fabrikanten, branche-organisaties en nog veel meer. We zijn er klaar voor. Klaar om u veilig en verantwoord mee op reis te nemen naar de bestemmingen waar dat kan. Maar.... sommige molens draaien wat langzamer dan we zouden willen. We wachten nog een paar dagen en dan verwachten we 100% groen licht te krijgen. We houden u hier op de hoogte!

Ondertussen kunt hier lezen hoe we veilig met u gaan reizen. Wij hebben er zin in!

We gaan weer op reis!

Wij hopen dat u net als wij enthousiast bent geworden na de persconferentie van gisteravond. We mogen binnen een paar weken weer reizen binnen de meeste landen van Europa. Fantastisch! Na maanden van noodzakelijke rust kunnen we onze reizen weer opstarten. Natuurlijk volgens een strikte handleiding die uw en onze veiligheid zoveel mogelijk garandeert maar met enthousiasme en plezier. We zijn er aan toe.

Wij streven er naar om u tijdig te laten weten of uw gegarandeerd vertrek ook definitief doorgaat. We verwachten de komende weken nog best wat veranderingen; meer landen zullen waarschijnlijk hun restricties opheffen en sommige maatregelen zullen wijzigen of versoepelen. Wij hopen dat u, net als wij, hierin wat geduld en flexibiliteit wilt hebben. Zodat wij de zaken goed voor u kunnen regelen.

Reizen tot en met 21 juni 2020 opgeschort

Het spijt ons zeer dat we u moeten meedelen dat uw reis in juni met vertrek tot en met 21 juni, helaas niet kan doorgaan. Dit besluit is het gevolg van alle vergaande maatregelen die door overheden worden genomen vanwege het coronavirus, zowel in Nederland als op uw vakantiebestemming. Wij als Maaskant Reizen verwachten dat we u in die periode nog geen reis kunnen aanbieden zoals u van ons gewend bent.

Wanneer uw vertrekdatum in de periode valt van 22 juni tot en met 30 juni, dan informeren wij u in een later stadium of uw reis kan doorgaan.
Alle klanten met die een reis hebben geboekt met een vertrekdatum voor 21 juni 2020, ontvangen hierover een mail. Het is daarom niet nodig om hierover contact op te nemen, wij berichten U! Onze collega's nemen in de loop van de volgende week contact met u op via mail of telefonisch!

Duidelijkheid over reizen in juni op 13 mei

Duidelijkheid over de reizen die vertrekken in juni is er op dit moment helaas nog niet. Deze volgt uiterlijk op de persconferentie van 13 mei. Indien uw vertrek in de maand juni is nemen wij, zodra hierover duidelijkheid is, contact met u op. U hoeft dus op dit moment niets te doen, ook uw eventuele restantbetaling hoeft u, voor reizen met vertrek in juni, momenteel niet te voldoen.

Contact: Bel of mail ons niet.
Wij zullen zodra er duidelijkheid is over vertrekken in Juni, contact met u opnemen om uw reis om te boeken of de reeds door u betaalde aanbetaling om te zetten in een tegoedbon, een zgn. Corona-voucher.

Kijk op onze website voor uw veel gestelde vragen!
Op onze website kunt u alle informatie vinden. Veel gestelde vragen.

Wij realiseren ons dat we u in deze situatie ook het liefst meteen zouden willen helpen, helaas gaat dit niet, wij hopen op uw begrip en danken u hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Directie en Medewerkers Maaskant Reizen

We wachten, net als u.

Allereerst hopen wij dat u dit bericht in goede gezondheid en enige mate van opgewektheid leest.

Hoewel er in diverse landen al een aantal restricties worden versoepeld zal het nog enige tijd duren voordat we weer relaxed met elkaar kunnen reizen.

Versoepeling
We zijn in afwachting van de versoepeling van de maatregelen in Nederland. Maar tegelijkertijd zijn wij als reisorganisatie afhankelijk van de landen waar onze vakantiebestemmingen liggen. We houden dit vanzelfsprekend scherp in de gaten.

Versoepeling en zelfs het opheffen van de meeste maatregelen houdt immers nog niet in dat we veilig en relaxed kunnen reizen. Vooral dat laatste vinden wij erg belangrijk. Vakantie is ontspanning, is even alles vergeten. Vakantie is niet; Met plastic schotjes tussen de stoelen reizen, lang moeten wachten omdat er maar 30 mensen tegelijk een museum in mogen of op een terras zitten met enorm veel tussenruimte zodat we elkaar niet kunnen verstaan. Om zo onze reizen te moeten uitvoeren heeft niet onze voorkeur.

Hart en hoofd
Ons hart zegt; graag zo snel mogelijk! Ons hoofd niet. We zijn er gedurende de afgelopen maanden aan gewend geraakt onze verwachtingen continue te moeten bijstellen. Wat we nu weten is dat we tot eind mei niet mogen reizen. De berichtgeving van de laatste weken doet ons verwachten dat we ook in de direct daaropvolgende maanden geen reizen zullen kunnen uitvoeren.

Afhankelijk
We zijn daarom overgeleverd aan wat de overheid ons de komende weken zal gaan opleggen. Pas daarna kunnen we actie ondernemen. Kunnen we geplande reizen in juni en/of juli opschorten en kunnen we wellicht met zekerheid zeggen in welke periode we wel weer op vakantie gaan. De volgende persconferentie is op 13 mei 2020. Daarna zal er meer bekend zijn en wordt u door ons benaderd.

Kerst-/Winter en overwinterreizen
We zijn optimistisch over de periode na oktober. Wij niet alleen, dat blijkt wel uit de boekingen die we al voor deze periode mochten ontvangen. Het feit dat er voor reizen tussen november 2020 en maart 2021 gewoon geboekt kan worden en dat hiervoor tot 1 september gratis en zonder voorwaarden geannuleerd kan worden heeft veel rust gebracht. We vinden het fijn dat u dit zo waardeert.

We hopen met onze hele ziel en zaligheid dat we u zo snel mogelijk weer kunnen verleiden met onze mooie reizen. Al onze collega’s zitten hier vooral te popelen….

Blijf gezond en optimistisch!
Team Maaskant Reizen

Update veel gestelde vragen; Restantbetaling

Op onze pagina, veel gestelde vragen is een update geplaatst met betrekking tot het doen van de restantbetaling voor uw reis in juni. De termijn van 6 weken voor vertrek is verkort naar 2 weken.

Alle vakanties tot en met 31 mei opgeschort

Helaas hebben wij moeten besluiten alle vakanties tot en met 31 mei op te schorten. Dit als gevolg van de maatregelen die de overheid op 23 maart 2020 heeft genomen waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden. Daarnaast gelden op nagenoeg al onze bestemmingen momenteel verregaande maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tot stilstand te brengen, waardoor veel hotels, bezienswaardigheden en restaurants gesloten zijn. Naar verwachting gaat deze situatie nog zeker tot eind Mei duren.

Wij zullen de komende dagen contact met u opnemen om uw reis om te boeken of de reeds door u betaalde aanbetaling om te zetten in een tegoedbon, een zgn. Corona-voucher.

U hoeft zelf momenteel niets te doen, wij nemen contact op met u, via mail of, in voorkomende gevallen telefonisch. Wij vragen hierbij om ons enige tijd te geven, wij zullen u uiterlijk 4 weken voor uw oorspronkelijke vertrekdatum hebben benaderd.

Het laatste nieuws omtrent uw vakantie en het Coronavirus.

In dit gedeelte van onze website houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot onze reizen.

U vindt er o.a.

1. Wat is de status van mijn vakantie?
2. Veel gestelde vragen.
3. Corona Voucher

Klik op de onderwerpen om naar de pagina te gaan.

En steeds zullen wij u op deze pagina's zo goed mogelijk proberen voor te lichten. Wij danken u voor uw vertrouwen en begrip en wensen u gezondheid en veiligheid toe te komende weken.