8-daagse busreis

Rondreis Zuid-Zweden

Met o.a. Malmö, Skåne, Småland, Vänermeer en Linköping, Stockholm en Göteborg.

We zijn er zo gastvrij ontvangen. Daarom willen we u graag meenemen naar ons geliefde Zweden. Het land van Abba en Pippi Langkous. Tijdens deze busreis ontdekken we Zweden zoals u het zich voorstelt: groene velden en bossen, glinsterende meren en rode houten huizen. U ontmoet de eland, de koning van het bos, en wandelt door Stockholm en Göteborg. Onze reis voert u door Skåne en Småland naar de hoofdstad. We verblijven in uitstekende hotels en u wordt begeleid door onze deskundige chauffeur/reisleider en diverse stadsgidsen!

Dag 1 Naar Travemünde
We verlaten Nederland via onze servicelijnen en rijden door Duitsland naar Travemünde, onderweg stoppen we om u op eigen gelegenheid de avondmaaltijd te laten gebruiken (niet inbegrepen). In Travemünde gaan we rond 20.30 uur aan boord van de FINNLINES nachtboot voor de overtocht snaar Malmö. Overnachting aan boord in 2-persoonsbinnenhut met douche en wc.
Dag 2 Småland en Skåne
’s Morgens aankomst in Malmö. We maken een korte rondrit door het kosmopolitische Malmö. En vervolgens bezoeken we het historische stadje Lund. Daarna reizen we dwars door de regio Skåne. Dit wordt niet voor niets de "Tuin van Zweden" genoemd. We komen aan in Kosta waar we een van de grootste elandenparken van Zweden zullen bezoeken. Overnachting en diner in Växjö.
Dag 3 Småland, Vänermeer en Linkoping
Vandaag een mooie dagetappe door het “Land van Astrid Lindgren”. Småland betovert u zeker met zijn schijnbaar eindeloze bos- en merenlandschap met de rode houten huizen. We bezoeken het stadje Eksjö met zijn historische houten huisjes, en rijden vervolgens naar het pittoreske meer Vänern, waar u kunt zien hoe in Gränna de "Polkagrisar" -snoepstokken (zuurstokken) worden gemaakt. In Linköping wacht ons een rondleiding door het zeer interessante openluchtmuseum Gamla Linköping. Overnachting en diner in de directe omgeving.
Dag 4 Via Sörmland naar Södertälje
Prachtige natuur staat ons vandaag weer te wachten. We reizen door het prachtige Sörmland en bezoeken het fantastische natuurpark Stendörren in de archipel. Tevens ‘leggen we aan’ in het pittoreske stadje Trosa. Diner en overnachting in Södertälje aan het Mälarmeer (2x).
Dag 5 Stockholm
We maken kennis met de hoofdstad van Zweden tijdens deze dagtocht. 's Ochtends maken we onder leiding van een deskundige gids een rondleiding door de stad, die mooi is aangelegd op 14 eilanden. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Gamla Stan ("oude stad"), het koninklijk kasteel, de kathedraal, het Stadshuset en nog veel meer. In de namiddag kunt u optioneel een rondvaart door de archipel maken of een excursie naar het prachtige Drottningholm Paleis op het eiland Lovön. Uw chauffeur informeert u.
Dag 6 Mälarmeer, Örebro en Trollhättan
We volgen de oever van het Mälarmeer naar het westen en bezoeken het pittoreske stadje Mariefred met haar beroemde Gripsholm-kasteel. In Örebro stoppen we om de machtige burcht in het centrum te bewonderen. Later steken we bij Lyrestad het Götakanaal over en reizen parallel aan het grootste meer van Zweden, het Vänermeer naar Trollhättan voor diner en overnachting.
Dag 7 Göteborg
We rijden naar de westkust-metropool Göteborg, waar we een stadsrondrit maken door de op één na grootste stad van Zweden, natuurlijk onder begeleiding van een deskundige gids. Groene parken en talrijke kanalen kenmerken de stad, gecombineerd met een geschiedenis met een Nederlands tintje. Langs de westkust met zijn eindeloze zandstranden rijden we naar Malmö, diner op eigen gelegenheid. Inscheping en overnachting aan boord in een 2-persoonsbinnenhut met douche en wc.
Dag 8 Thuisreis
Aankomst in Travemunde en via de Duitse autosnelwegen rijden we op deze laatste dag terug naar Nederland. We komen in de vooravond aan en via onze servicelijnen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Zweden
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels o.a. van de Scandic groep op basis van 5x halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 230

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket (2 diners) overtocht € 40

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema C
Reisnummer: B0ZWERR

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
geen opstapplaats
geen opstapplaats
roermond
Roermond, Station NS Busstation
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht Travemunde - Malmö v.v. obv logies met ontbijt.
Stadsgidsen in Stockholm & Göteborg.
Excursies volgens programma.
Entree Elandenpark.
Bezoek Palkagris-makerij (zuurstokken).
Gids en entree in Gamle Linkoping.
Hotelverblijf op basis van 5x half-pension.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.