12-daagse busreis - Schotland - Het allermooiste van Schotland

8,7
Excellent!
Algemeen
algemeen_b0uksr_001_edinburgh_lake_district_inverness_schotland.jpg
Met o.a. Hadrian Wall, Edinburgh, Stirling, Whisky proeven, Loch Ness, Glencoe, Skye en Lake District

De ruigheid en de pracht van het landschap, de bonkige tradities, onbeschrijfelijk mooie vergezichten, de gastvrijheid en gezelligheid. Alles willen we u laten meemaken tijdens deze nieuwe rondreis, die we niet voor niets het allermooiste van Schotland noemen!

Van dag tot dag
dagtotdag_b0uksr_001_edinburgh_lake_district_inverness_schotland.jpg
Dag 1 Overtocht met DFDS
Via de servicelijnen arriveert u in IJmuiden waar we rond 15.00 inchecken op de comfortabele cruiseferry naar Newcastle. U verblijft aan boord in een 2-persoons binnenhut met eigen douche en toilet.
Dag 2 Hadrian's Wall, Bamburgh Castle
We verlaten Newcastle en rijden naar Chester voor een kort bezoek aan Chester’s Roman Fort en Museum waar we belangrijke overblijfselen van de muur van Hadrianus zien. Hierna noordwaarts richting Edinburgh langs Alnwick (bekend van Harry Potter) naar Bamburgh Castle voor een bezoek. Overnachting in de omgeving van Edinburgh (2x).
Dag 3 Roslyn Chapel en Edinburgh
Eerst naar Roslyn Chapel, door velen geassocieerd met de Orde van de tempeliers en/of de vrijmetselarij. Soms genoemd als locatie van de Heilige Graal. In fictie is dit bijvoorbeeld uitgewerkt in het boek De Da Vinci Code. Vervolgens maken we een stadstour met deskundige gids door de imposante hoofdstad van Schotland. Na de middag vrije tijd in deze gezellige stad.
Dag 4 The Kelpies, Stirling, Blair Castle en Inverness
Naar de Highlands. Via Grangemouth, hier staat sinds 2013 het grootste Paardenstandbeeld ter wereld; The Kelpies, 2 paardenhoofden van maar liefst 30 meter hoog. Vervolgens brengen we een bezoek aan het prachtige plaatsje Stirling. De reis zetten we voort en in Pitlochry brengen we een bezoek aan Blair Castle. Door naar de omgeving van Inverness voor diner en overnachting (2x).
Dag 5 Dolfijnen spotten en Whisky proeven
We beginnen de dag met een bezoek aan Chanonry Point, met een klein beetje geluk kunnen we hier de dolfijnen zien. De populatie hier behoort tot de grootste van hun soort, dankzij de vette zalmen die zij tijdens de trek van de zalmen verorberen. Vervolgens bezoeken we Culloden Battlefield en Visitor Centre. In april 1746 verloren hier in een uur 1200 soldaten het leven. Na de middag brengen we een bezoek aan het zgn. Speyside gebied waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. We bezoeken de Glen Moray Distillery en natuurlijk proeven we hier zelf ook een glas! Diner en overnachting in ons hotel in de omgeving van Inverness.
Dag 6 Loch Ness en zuidwaarts
We volgen Nessie’s spoor! Prachtige panorama’s trekken voorbij als we langs het Loch Ness rijden. In het bezoekerscentrum ervaart u alles over het meer en zijn beroemde monster. We maken hier een cruise van ca. 1 uur over het meer precies naar het punt waar Nessie zich zou kunnen laten zien…. Vervolgens door naar de omgeving van Fort William/Oban. We komen hier rond 16.30 uur aan.
Dag 7 Tocht Omgeving
In de maanden mei tot en met juli bezoeken we vandaag het prachtige Glencoe-visitorcentre, in de overige maanden laten we u zien: het Caledonian Canal met de Neptunustrap, het Commando Memorial en de Glen Nevis. Diner in het hotel.
Dag 8 Eiland Skye & Glennfinnan
Vroeg op! Naar het beroemde Eilean Donan Castle, vervolgens naar Armadale Castle, hier bezoeken we het Clan Mc Donald Centre. Terug via de ferry van Armadale naar Mallaig en Glenfinnan, waar in 1645 Bonnie Prins Charles zijn leger verzamelde om voor de onafhankelijkheid van Schotland te strijden. Terug naar ons hotel.
Dag 9 Via Glencoe naar Carlisle
Door de Glencoe, rijden we zuidwaarts. Langs het Loch Lomond en Glasgow naar Gretna Green, waar we de beroemde Blacksmith Shop bezoeken, en de grens met Engeland passeren. In de omgeving van Carlisle vinden we ons hotel voor diner en overnachting.
Dag 10 Lake District, Boottocht en Grasmere Gingerbread
Vandaag maken we een mooie dagtocht door het Lake District, met natuurlijk een boottocht over Lake Windermere, van Bowness naar Lakeside. U gaat dan aan boord in Bowness en onze touringcar pikt u na de boottocht in Lakeside (90 min) weer op. Tevens brengen we in het mooie plaatsje Grasmere een bezoek aan Sarah Nelson’s Grasmere Gingerbread, de wereldberoemde Peperkoekbakkerij. Aan het einde van de dag keren we terug naar Carlisle voor diner en overnachting.
Dag 11 Durham en Yorkshire
Via een mooi stukje Yorkshire Dales en wanneer de tijd het toelaat een bezoek aan Durham, reizen we vandaag terug naar Newcastle waar we opnieuw inschepen op de Cruiseferry van DFDS. Gedurende de avond en nacht cruisen we heerlijk over de Noordzee terug naar Nederland. Geniet van alle faciliteiten aan boord.
Dag 12 Aankomst
We komen aan in IJmuiden en via onze servicelijnen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Schotland
accommodatie_b0uksr_001_edinburgh_lake_district_inverness_schotland.jpg
Middenklasse hotels
Middenklasse hotels Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels (***/****) op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer op aanvraag
2-persoonsbuitenhut € 20 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema B
Reisnummer: B0UKSR
www.visitscotland.com

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
heerlen
Heerlen, Station NS achterzijde
hoekvanholland stena
Hoek van Holland, Haven (Engeland) Stena Line Terminal
ijmuiden dfds
IJmuiden, Terminal DFDS Seaways
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
roermond
Roermond, Station NS Busstation
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
rotterdam europoort
Rotterdam-Europoort, Terminal P&O Luxemburgerweg
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
geen opstapplaats
geen opstapplaats
stein
Stein, Hotel van der Valk
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 9x halfpension.
Overtocht IJmuiden-Newcastle v.v. op basis van half-pension in 2-persoonsbinnenhut.
Excursies volgens programma.
Entreegelden voor de volgende onderdelen; Bamburgh Castle, Roslyn Chapel, Blair Castle, Culloden Battlefield, Blacksmith Gretna Green.
Bezoek en proeverij Glen Moray Whiskey.
Boottocht op Loch Ness.
Boottocht Lake Windermere.
Excursies volgens programma.
Stadstour olv deskundige gids in Edinburgh.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.
V.A. € 1549
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!