8-daagse busreis

Krakau, parel van Polen

8-daagse busreis Krakau met deskundige gidsen, Joodse Wijk, Wieliczka en Zakopane.

Krakau heeft het geluk gehad dat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog buiten schot is gebleven. De stad is één groot schitterend openluchtmuseum, waar een schat aan eeuwenoud cultuurgoed te zien is. Dat het historisch centrum van Krakau een plek heeft veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zegt genoeg! Tijdens onze 8-daagse busreis zullen we deze prachtige stad uitgebreid ontdekken. En dat niet alleen, ook Zakapone en de wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka ontbreken niet. Een andere interessante busreis naar een voormalig Oostblok-land is naar Roemenië. Bekijk deze busreis Roemenië

Dag 1 Naar de omgeving van Dresden
Via onze servicelijnen verlaten we Nederland. Hierna reist u langs Keulen, Siegen en Erfurt naar ons eerste hotel in de omgeving van Dresden in de voormalige DDR. Diner en overnachting.
Dag 2 Naar de omgeving van Krakau
Na het ontbijt hervatten we de reis en rijden langs Dresden naar de Poolse grens. Na deze te zijn overgestoken gaat de route verder langs de steden Wroclaw en Katowice. Vroeg in de avond arriveren we in Szarow. Na aankomst volgen diner en overnachting.
Dag 3 Krakau met gids
’s Morgens vrij in de omgeving van ons hotel. ’s Middags bezoek aan de oude binnenstad van Krakau met gids. U ziet o.a. de Koninklijke Burcht, de kathedraal en de imposante Grote Markt. Misschien is dit wel het best bewaarde middeleeuwse plein van heel Europa! ’s Middags vrij in het centrum van Krakau.
Dag 4 Joodse Wijk en Schindlers Fabriek
Bezoek met gids aan de Joodse Wijk; Kazimierz, dit is tegenwoordig vooral een gezellig stadsdeel. En staat bekend om zijn vele cafés, restaurants en gezellige terrasjes. Daarnaast zijn er ook een aantal musea, kerken (plus bijbehorende kloosters) en interessante gebouwen de moeite waard, zoals: De kerken van Sint Catharina en Skałka, de oude Synagoge en het Etnografisch museum. Breng een bezoek aan de voormalige fabriek van Schinldler (Bekend van de film Schindlers List) in een zijvleugel van het Historisch Museum, uw chauffeur informeert u.
Dag 5 Volledige dagtocht Zakopane
Zakopane, ligt op 850 meter hoogte aan de voet van de berg Giewont (1984 m) in het Tatra gebergte. Het is in de winter een populair wintersportgebied. Typerend voor Zakopane is de bouwstijl: voornamelijk houten huizen en veel houtsnijwerk. Er is veel te zien in dit gezellige stadje, diverse mooie kerken in de bouwstijl van de regio. Eventueel kunt u met een treintje naar de top van de Gubalowka gaan. Deze berg is 1123 m hoog en eenmaal boven, heeft u een prachtig uitzicht over Zakopane.
Dag 6 Wieliczka
’s Morgens bezoeken we de oudste zoutmijn van Europa: Wieliczka. In dit Unesco erfgoed ziet u ondergrondse zalen en gebouwen, een kapel met altaarstukken, kandelaars, beelden etc. ’s Middags bent u vrij om te genieten van onze laatste dag hier.
Dag 7 naar Duitsland
Na het ontbijt verlaten we de omgeving van Krakau en rijden vandaag terug naar de omgeving van Glauchau/Dresden. Diner en overnachting.
Dag 8 Terug naar Nederland
De laatste dag alweer van deze boeiende rondreis. Langs de steden Erfurt en Wetzlar naar Nederland. Hierna wordt u weer naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Polen
Azalia Hotel & Spa
Azalia Hotel & Spa is een 3-sterrenhotel in een groene, rustige buurt van Szarow, op ongeveer 20 minuten van het centrum van Krakau. Het hotel biedt kamers met gratis WiFi. Het heeft een groene tuin en een casino. Alle kamers beschikken over een warme, moderne inrichting en bieden airconditioning, een bureau, een flatscreen-tv en een aparte badkamer met gratis toiletartikelen. U kunt genieten van heerlijke maaltijden; ’s ochtends een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangen diners. De sfeervolle bar is de perfecte omgeving om te genieten van een drankje na een bezoek aan de Verdis Club van het hotel.

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 100


Extra’s op te geven bij boeking:

Zoutmijn Wieliczka € 29,50 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer B0POKR

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 499
8,4 Prachtig!
Dhr. Loijmans gaf deze busreis een *****-beoordeling.
Ook wij zijn met Maaskant reizen naar Polen geweest. Het was een fantastische reis, een mooi programma en een fantastische chauffeur Joop. Kortom, het zal niet ons laatste reis zijn met Maaskant reizen.
Meer reviews
vanaf € 499
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Stadsgids 2x in Krakau.
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf op basis van 7x half-pension.
Afscheidskoffietafel in Vaals.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.

Klik op uw datum en boek direct