15-daagse busreis - Noorwegen - Rondreis Scandinavië & de Noordkaap

8,8
Excellent!
Algemeen
algemeen_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Met o.a. Kopenhagen, Stockholm, Saariselkä, Honnigsvag, Noordkaap, Tromsø, Lofoten en Trondheim.

Tijdens onze busrondreis bezoeken we alle landen van Scandinavië; Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap

Mevrouw Saes gaf voor deze busreis ons een *****-beoordeling.
Fantastische reis. Goede organisatie en een puike chauffeur. Zowel rijvaardig als onderhoudend alsook deskundig.
Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
Van dag tot dag
dagtotdag_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Dag 1 Naar Hamburg
We verlaten Nederland via een korte servicelijn en een kopje koffie met vlaai in de Lutte. Onze busreis naar de Noordkaap is begonnen. Langs Osnabrück en Bremen naar de omgeving van Hamburg voor diner en overnachting.
Dag 2 Via Kopenhagen en Helsingbor naar Ängelholm
Overtocht per ferry Puttgarden-Rødby of Rostock-Gedser en doorreis naar Kopenhagen. Daar hebt u de mogelijkheid om de Deense hoofdstad te leren kennen. Via een korte stadstour ontdekken we de stad bekend van de kleine zeemeermin en de kastelen Amalienborg en Christiansborg. Aansluitend gaat u per ferry verder van Helsingør naar Helsingborg en overnachten we in de omgeving van Ängelholm.
Dag 3 Ängelholm - Stockholm, overtocht per ferry naar Turku (ca. 545 km)
Vandaag allereerst naar Jönköping het mysterieuze Vättern-meer en verder naar Stockholm. Hier kunt u middels een korte citytour de mooiste bezienswaardigheden van de stad leren kennen. Loop in elk geval ook even binnen in het bekende Stadshuset, waar jaarlijks de festiviteiten rond de Nobelprijsuitreiking plaatsvinden. Laat in de middag gaat u aan boord van de ferry die u 's nachts naar Turku in Finland brengt. Geniet op deze moderne ferry van de cruise ambiance en de tocht langs de Åland-eilanden. Overnachting aan boord.
Dag 4 Turku - Oulu (ca. 650 km)
Van Turku rijdt u in de richting van Tampere, de grote universiteitsstad, die ook wel het 'Manchester van het Noorden' wordt genoemd. Van daaruit gaat u verder langs de E63 naar Jyväskylä aan het Päijänne-meer, het langste en diepste meer van Finland. Vervolgens reist u door naar het noorden, met overnachting en diner in Oulu.
Dag 5 Oulu - Poolcirkel - Saariselkä (ca. 490 km)
Vandaag zet u uw busreis voort langs de Finse kust, tot de havenstad Kemi. Van daar verder langs de oever van de Kemijoki-rivier naar Rovaniemi. Kort voor Rovaniemi passeert u de poolcirkel. Vanaf midden juni gaat de zon hier twee weken lang niet onder. Naast het poolcirkelcentrum is ook Santa Claus Village, de thuishaven van de Kerstman, die het hele jaar door geopend is, de moeite waard. Bezoek het postkantoor, de werkplaats van de Kerstman of het Santa Park, waar u de Kerstman himself of zijn kabouters kunt tegenkomen. Doorreis naar Saariselkä, met overnachting en diner aldaar.
Dag 6 Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap (ca. 490 km)
Door Fins Lapland, langs de zuidwestoever van het Inari-meer. Verder naar het noorden bereikt u nu de grens met Noorwegen. Via Karasjok, het culturele centrum van Noors Lapland, rijdt u via de beroemde 'rendierweg' in de richting van het noordelijkste punt van Europa. In de middag komt u door de tunnel die u op het eiland Magerøya (het magere eiland) brengt. Doorreis naar Honningsvåg en uw hotel. Na het diner wellicht het hoogtepunt van onze busreis! Naar de de Noordkaap. Geniet van de avond! De middernachtzon en de oneindige uitgestrektheid van de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Dag 7 Honningsvåg - Tromsø (ca. 515 km)
Na het ontbijt verlaat u het Noordkaapeiland om verder te rijden naar Alta. Duizenden rotstekeningen getuigen hier van een prehistorische nederzetting. Aansluitend volgt u de kustweg naar Olderdalen en van daar via de Lyngenfjord en de Ullsfjord naar Tromsø. Veel poolonderzoekers vertrokken vanaf hier voor hun tocht naar het onbekende, vandaar dat de stad ook wel de 'toegangspoort tot de IJszee' wordt genoemd. Daarnaast is een bezoek aan de Mack-brouwerij hier een echte aanrader. Proef een van de bieren – u kunt ze alleen in Noord-Noorwegen krijgen. Overnachting en diner in de omgeving van Tromsø.
Dag 8 Tromsø - Harstad (ca. 295 km)
's Ochtends hebt u nog wat tijd om Tromsø te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld de beroemde IJszeekathedraal bezoeken, het herkenningspunt van de stad. Vervolgens gaat uw busreis verder langs de Balsfjord naar Bjerkvik en daarna naar Harstad op het eiland Hinnøya, dat tot de Vesterålen behoort. Overnachting in de omgeving van Harstad.
Dag 9 Harstad - Lofoten (ca. 150 km)
Vandaag hebt u de mogelijkheid om nog een hoogtepunt toe te voegen aan uw reis bekijk de Lofoten vanaf het water en vaar met het postschip van Harstad naar Svolvær (extra bij reservering op te geven). Overnachting en diner op de Lofoten
Dag 10 Lofoten (ca. 150 km)
’s Ochtends maken we een rondrit over de Lofoten. Beleef de natuur en het landschap van Noorwegen in hun spectaculairste verschijningsvormen, kom meer te weten over het leven en de cultuur van de ‘droomeilanden boven de poolcirkel’. 's Middags raden we een bezoek aan de Vikingmuseum aan.
Dag 11 Lofoten - Fauske (ca. 320 km)
’s Ochtends vrij om nog wat van de omgeving te genieten. Beleef de natuur en het landschap van Noorwegen in hun spectaculairste verschijningsvormen, kom meer te weten over het leven en de cultuur van de 'droomeilanden boven de poolcirkel'. Daarna brengt een ca. twee uur durende overtocht per ferry u van Svolvær naar Skutvik, van waar u uw reis naar het zuiden vervolgt in de richting van Fauske, uw overnachtingsplaats voor vandaag.
Dag 12 Fauske - Trondheim (ca. 690 km)
Op 66° 33' 51'' noorderbreedte passeert u vandaag opnieuw de poolcirkel en neemt u afscheid van de middernachtzon. Langs visrijke meren en zalmrivieren bereikt u tegen de avond uiteindelijk Trondheim. De stad aan de Trondheimfjord is niet alleen de historische hoofdstad van Noorwegen, maar was ook de belangrijkste bedevaartsplaats in het noorden. Rond het graf van de Heilige Olav is het meest imposante sacrale bouwwerk van Scandinavië, de Nidaros Dom, opgetrokken. Overnachting in de omgeving van Trondheim.
Dag 13 Trondheim - Oslo, overtocht per ferry naar Frederikshavn (ca. 520 km)
's Ochtends vroeg verlaat u Trondheim en rijdt u over het Dovrefjell-gebergte naar Dombås en verder door het Gudbrandsdal naar het Olympische stadje Lillehammer. Langs de E6 gaat uw reis verder naar Oslo, waar u 's avonds inscheept op de ferry richting Denemarken. Geniet van de tocht door de Oslofjord en werp een laatste blik op het adembenemende landschap van Noorwegen. Overnachting aan boord.
Dag 14 Aankomst in Frederikshavn
Na ontscheping rijden we via een prachtige route door Denemarken, langs Århus en Kolding naar Noord-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 15 Terug in Nederland
Vandaag is de laatste dag van onze busreis. Langs Bremen terug naar Nederland. Hier aangekomen gebruiken we nog een gezamenlijke koffietafel waarna u naar uw uitstapplaats wordt teruggebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
accommodatie_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Tijdens de twee ferry-overtochten verblijft u op basis van logies met ontbijt aan boord in 2-persoons binnenhutten.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 570

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten (2x diner) € 79 p.p.
Boottocht Harstad-Svolvær € 129 p.p.
2-persoonsbuitenhut € 45 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCRR
www.visitnorway.nl

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
denhaag
Den Haag, Centraal Station Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Koffie met gebak op de heenreis.
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf op basis van 12x halfpension.
2x overnachting op basis van logiesontbijt in binnenhut.
Entree Noordkaaphal. Noordkaapcertificaat.
Poolcirkelcertificaat.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 35 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!