14-daagse busreis - Noorwegen - Rondreis Scandinavië met Noordkaap, Lofoten en Vesteralen

8,8
Excellent!
Algemeen
algemeen_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Met o.a. Göteborg, Stockholm, Poolcirkelcentrum, Santa Claus Village, Lapland en Oslo.

Tijdens onze busrondreis bezoeken we alle landen van Scandinavië; Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap.

Mevrouw Saes gaf voor deze busreis ons een *****-beoordeling.
Fantastische reis. Goede organisatie en een puike chauffeur. Zowel rijvaardig als onderhoudend alsook deskundig.
Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
dagtotdag_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Dag 1: Naar Travemunde
We verlaten Nederland via een korte servicelijn en een kopje koffie met vlaai in de Lutte.
Onze busreis naar de Noordkaap is begonnen. Langs Osnabrück en Bremen naar Travemünde, voor inscheping op de Finnlines naar Malmö. Onderweg heeft u gelegenheid een avondmaaltijd te gebruiken (niet inebgrepen). U verblijft aan boord in 2-persoonsbinnenhut op basis van logies met ontbijt.
WE ADVISEREN U EEN KLEINE TAS MEE TE NEMEN VOOR DEZE OVERTOCHT, ZODAT UW KOFFER IN DE BUS KAN BLIJVEN STAAN.
Dag 2 Naar Stockholm, overtocht per ferry naar Turku
Vandaag na ontscheping reizen we naar Stockholm. Indien de tijd het toelaat kunt u middels een korte citytour de mooiste bezienswaardigheden van de stad leren kennen. Loop in elk geval ook even binnen in het bekende Stadshuset, waar jaarlijks de festiviteiten rond de Nobelprijsuitreiking plaatsvinden. Laat in de middag gaat u aan boord van de ferry die u 's nachts naar Turku in Finland brengt. Geniet op deze moderne ferry van de cruise ambiance en de tocht langs de Åland-eilanden. Overnachting aan boord.
Dag 3 Turku - Oulu
Van Turku rijdt u in de richting van Tampere, de grote universiteitsstad, die ook wel het 'Manchester van het Noorden' wordt genoemd. Van daaruit gaat u verder langs de E63 naar Jyväskylä aan het Päijänne-meer, het langste en diepste meer van Finland. Vervolgens reist u door naar het noorden, met overnachting en diner in Oulu.
Dag 4 Oulu - Poolcirkel - Saariselkä
Vandaag zet u uw busreis voort langs de Finse kust, tot de havenstad Kemi. Van daar verder langs de oever van de Kemijoki-rivier naar Rovaniemi. Kort voor Rovaniemi passeert u de poolcirkel. Vanaf midden juni gaat de zon hier twee weken lang niet onder. Naast het poolcirkelcentrum is ook Santa Claus Village, de thuishaven van de Kerstman, die het hele jaar door geopend is, de moeite waard. Bezoek het postkantoor, de werkplaats van de Kerstman of het Santa Park, waar u de Kerstman himself of zijn kabouters kunt tegenkomen. Doorreis naar Saariselkä, met overnachting en diner aldaar.
Dag 5 Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap
Door Fins Lapland, langs de zuidwestoever van het Inari-meer. Verder naar het noorden bereikt u nu de grens met Noorwegen. Via Karasjok, het culturele centrum van Noors Lapland, rijdt u via de beroemde 'rendierweg' in de richting van het noordelijkste punt van Europa. In de middag komt u door de tunnel die u op het eiland Magerøya (het magere eiland) brengt. Doorreis naar Honningsvåg en uw hotel. Na het diner wellicht het hoogtepunt van onze busreis: Naar de de Noordkaap! Geniet van de avond! De middernachtzon en de oneindige uitgestrektheid van de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Dag 6 Honningsvåg - Storslett
Na het ontbijt verlaat u het Noordkaapeiland om verder te rijden naar Alta. Duizenden rotstekeningen getuigen hier van een prehistorische nederzetting. Aansluitend volgt u de kustweg langs de uitlopers van het Altafjord en Jokelfjord, een prachtig uitzicht volgt over de de gletsjertong van de Oksfjordjokulen. Overnachting en diner in de omgeving van Storslett.
Dag 7 Door het Fjordenrijk naar Vesterålen
Allereerst vandaag naar het Lyngenfjord, rijdend kunnen we in de verte de spectaculaire Lyngen-Alpen bewonderen, toppen tot wel 2000 meter richten zich op uit de Fjord. In de namiddag steken we middels de
Tjeldsundbrug over naar het eilandenrijk de Vesterålen. In tegenstelling tot de Lofoten is het hier veel groener en minder ruig. ’s Avonds overnachten we in Harstad.
Dag 8 Harstad - Lofoten
Vandaag, de Lofoten; die door de Vikingen 'de eilanden van de goden' werd genoemd, het strekt zich uit over een lengte van bijna 150 km. Het is een betoverende omgeving met steil oprijzende rotsen en smalle zee-engten. Eerst rijden we over het hoofdeiland van de Vesterålen, Hinnøya naar het beroemde vissersdorp Henningsvær. Het ligt hier prachtig aan het begin van de Lofoten, het is zo schilderachtig… niet voor niets enorm geliefd bij kunstenaars. Vervolgens naar Borg waar zich het Vikingsmuseum bevindt (entree facultatief ca. 19 euro) We vervolgen onze tocht over de Lofoten naar Vikten, hier zijn veel glasblazerijen en andere ambachtslieden actief. We reizen verder naar het uiterste zuidwesten van de Lofoten. Het lanschap wordt almaar dramatischer, grote kliffen met witte zandstranden worden afgewisseld door kleine kleurrijke dorpjes. Aan het einde ligt het vissersdorpje Å, bijna zo klein als de naam lang is. Hier is (voor de liefhebbers) een klein visserijmuseum. Overnachting en diner nabij Leknes.
Dag 9 Lofoten – Mo i Rana
’s Ochtends steken we per veerboot over van Moskenes naar Bodø. We varen door het imposante Vestfjord. Na ontscheping vervolgen we onze reis door bergachtig gebied en langs de mooie kust van het Skjerstadfjord, daarna gaat het wat meer omhoog richting de Saltfjell met zijn boomloze toendravegetatie. Hier passeren we opnieuw de poolcirkel richting ons hotel in de omgeving van Mo i Rana.
Dag 10 Mosjøen - Trondheim
Op onze weg zuidwaarts stoppen we vandaag kort in Mosjøen, een prachtig stadje vol bonte, houten huizen, een mooie foto waard. Verder langs visrijke meren en zalmrivieren bereikt u tegen de avond uiteindelijk Trondheim. De stad aan de Trondheimfjord is niet alleen de historische hoofdstad van Noorwegen, maar was ook de belangrijkste bedevaartplaats in het noorden. Rond het graf van de Heilige Olav is het meest imposante sacrale bouwwerk van Scandinavië, de Nidaros Dom, opgetrokken. Overnachting in de omgeving van Trondheim.
Dag 11 Lillehammer en Hamar
Door het nauwelijks bewoonde Dovrefjell en Folldall bereiken we in de middag Lillehammer, prachtig gelegen in het Gudbrandsdal. U kunt hier desgewenst het openluchtmuseum Maihaugen bezoeken of de bouwwerken die zijn opgericht ten behoeve van de Olympische winterspelen van 1994. Vooral de Skischans is erg imposant. Diner en overnachting in de omgeving van Hamar.
Dag 12 Mjøsameer - Oslo, overtocht per ferry naar Frederikshaven
Via de westoever van het Mjøsameer door naar Oslo. Na aankomst volgt een twee uur durende stadsrondrit door Oslo. Tijdens de stadsrondrit gaan we de binnenstad bekijken. We zien daar o.a. het imposante Raadhuis, het mooie Nationale Theater, het parlementsgebouw (Stortinget), het Koninklijke Paleis en de statige Karl Johans gate – de hoofdstraat van Oslo. Vervolgens rijden we naar het Frognerpark, waar we het bekende beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland kunnen bekijken. 's Avonds schepen we in op de ferry richting Denemarken. Geniet van de tocht door de Oslofjord en werp een laatste blik op het adembenemende landschap van Noorwegen. Overnachting aan boord.
Dag 13 Aankomst in Frederikshavn.
Na ontscheping rijden we via een prachtige route door Denemarken, langs Århus en Kolding naar Noord-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 14 Terug in Nederland
Vandaag is de laatste dag van onze busreis. Langs Bremen terug naar Nederland. Hier aangekomen gebruiken we nog een gezamenlijke koffietafel waarna u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
accommodatie_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van 10x halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Tijdens de drie ferry-overtochten verblijft u op basis van logies met ontbijt aan boord in 2-persoons binnenhutten.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 500

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten (2x dinerbuffet:dag 2 & 12) €79 p.p.
2-persoonsbuitenhut €59 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCRR

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Int Busstop, halte Schedeldoekshaven thv Min. Buitenl.Zaken
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht Travemunde – Malmo in 2-persoonsbinnenhut.
Overtocht Stockholm – Turku in 2-persoonsbinnenhut.
Overtocht Oslo – Frederikshavn in 2-persoonsbinnenhut.
Overtocht Moskenes - Bodø
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf op basis van 10x halfpension.
3x overnachting op basis van logies/ontbijt in binnenhut.
Entree Noordkaaphal, Noordkaapcertificaat. * Afscheidskoffietafel
Comfort-Class t.w.v. €35 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol of Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!