13-daagse busreis - Noorwegen - Zweden en Noorwegen met de Noordkaap

8,8
Excellent!
Algemeen
algemeen_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Met o.a. Göteborg, Stockholm, Poolcirkelcentrum, Santa Claus Village, Lapland en Oslo.

Tijdens deze nieuwe reis bezoeken we alle landen van Scandinavië; Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een boeiende en stevige busrondreis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en als hoogtepunt natuurlijk de Noordkaap!

Mevrouw Saes gaf voor deze busreis ons een *****-beoordeling.
Fantastische reis. Goede organisatie en een puike chauffeur. Zowel rijvaardig als onderhoudend alsook deskundig.
Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
Van dag tot dag
dagtotdag_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Dag 1: Naar Kiel

Naar Kiel, hier aangekomen schepen we in op de Stena Line en varen we door de nacht naar Göteborg.
 WE ADVISEREN U EEN KLEINE TAS MEE TE NEMEN VOOR DEZE OVERTOCHT, ZODAT UW KOFFER IN DE BUS KAN BLIJVEN STAAN.
Dag 2 Göteborg - Stockholm

Via Jönköping aan het geheimzinnige Vättermeer naar Stockholm. Gelegen op 14 eilanden, te midden van een scherenkust van wel 24000 eilanden! Het heeft een uniek historisch stadscentrum; Gamla Stan, dat vanzelfsprekend uitgebreid aan bod komt. Met z’n smalle sfeervolle straatjes en de Riddarholmskyrkan, de kerk in Gamla Stan. Maar ook Storkyrkan met het schitterende panorama op het stadhuis en het Koninklijk Paleis. Diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 3 Stockholm - Gävle

’s ochtends heeft krijgt u gelegenheid om Stockholm op eigen houtje te verkennen, bezoek bijvoorbeeld het Vass-Museum, of wandel door het oude centrum Gamla Stan. Doorreis in de middag naar Gävle voor diner en overnachting.
Dag 4 Gävle-Skelleftea

Een lange dag vandaag, we reizen langs de Botnische Golf noordwaarts, via Sundsvall, een van de belangrijkste haven- & handelsteden van het noorden naar Skelleftea voor diner en overnachting.
Dag 5 Skelleftea - Poolcirkel - Saariselkä

Vandaag zet u uw busreis voort langs de Botnische Golf naar Rovaniemi. Kort voor Rovaniemi passeert u de poolcirkel. Vanaf midden juni gaat de zon hier twee weken lang niet onder. Naast het poolcirkelcentrum is ook Santa Claus Village, de thuishaven van de Kerstman, die het hele jaar door geopend is, de moeite waard. Bezoek het postkantoor, de werkplaats van de Kerstman of het Santa Park, waar u de Kerstman himself of zijn kabouters kunt tegenkomen. Doorreis naar Saariselkä, met overnachting en diner aldaar.
Dag 6 Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap (ca. 490 km)

Door Fins Lapland, langs de zuidwestoever van het Inari-meer. Verder naar het noorden bereikt u nu de grens met Noorwegen. Via Karasjok, het culturele centrum van Noors Lapland, rijdt u via de beroemde 'rendierweg' in de richting van het noordelijkste punt van Europa. In de middag komt u door de tunnel die u op het eiland Magerøya (het magere eiland) brengt. Doorreis naar Honningsvåg en uw hotel. Na het diner wellicht het hoogtepunt van onze busreis! Naar de de Noordkaap. Geniet van de avond! De middernachtzon en de oneindige uitgestrektheid van de zee zorgen voor een onvergetelijke ervaring. 


Dag 7 Honnigsvag – Bardufoss

We verlaten het Noordkaapplateau en reizen zuidwaarts richting Alta (bekend van zijn prehistorische Rotstekeningen) Door het spectaculaire Fjordenlandschap van o.a. het Lyngenfjod verder naar de omgeving van Bardufoss. Voor diner en overnachting.
Dag 8 Bardufoss – Fauske

Vandaag opnieuw een prachtige rit door het landschap vol Fjorden en Bergen, daarnaast passeren we vandaag Narvik op weg naar onze bestemming van vandaag; Fauske, diner en overnachting.
Dag 9 Fauske-Trondheim
Op 66° 33' 51'' noorderbreedte passeert u vandaag opnieuw de poolcirkel en neemt u afscheid van de middernachtzon. Langs visrijke meren en zalmrivieren bereikt u tegen de avond uiteindelijk Trondheim. De stad aan de Trondheimfjord is niet alleen de historische hoofdstad van Noorwegen, maar was ook de belangrijkste bedevaartsplaats in het noorden. Rond het graf van de Heilige Olav is het meest imposante sacrale bouwwerk van Scandinavië, de Nidaros Dom, opgetrokken. Overnachting in de omgeving van Trondheim.
Dag 10 Trondheim - Hamar
Via Trondheim en het Gudbrandsdal naar Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum van interesse, alsmede het kunstmuseum en de olympische faciliteiten. Overnachting en diner in de omgeving van Hamar.

Dag 11 Hamar – Olso
Via de westoever van het Mjøsameer door naar Oslo. Na aankomst volgt een twee uur durende stadsrondrit door Oslo. Tijdens de stadsrondrit gaan we de binnenstad bekijken. We zien daar o.a. het imposante Raadhuis, het mooie Nationale Theater, het parlementsgebouw (Stortinget), het Koninklijke Paleis en de statige Karl Johans gate – de hoofdstraat van Oslo. Vervolgens rijden we naar het Frognerpark, waar we het bekende beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland kunnen bekijken. 's avonds schepen we in op de ferry richting Denemarken. Geniet van de tocht door de Oslofjord en werp een laatste blik op het adembenemende landschap van Noorwegen. Overnachting aan boord.
Dag 12 Aankomst in Frederikshavn

Na ontscheping rijden we via een interessante route door Denemarken, langs Århus en Kolding naar Noord-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 13 Terug in Nederland
Vandaag is de laatste dag van onze busreis. Langs Bremen terug naar Nederland. Hier aangekomen gebruiken we nog een gezamenlijke koffietafel waarna u naar uw uitstapplaats wordt teruggebracht.

Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
accommodatie_b0hota_001_noordkaap_lofoten.jpg
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Tijdens de twee ferry-overtochten verblijft u op basis van logies aan boord in 2-persoons binnenhutten.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 430

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten (2x diner en 2x ontbijt) € 99 p.p.
2-persoonsbuitenhut € 40 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCRR

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
s-gravenhage
Den Haag, CS Int Busstop, halte Schedeldoekshaven thv Min. Buitenl.Zaken
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Koffie met gebak op de heenreis.
Stadstour Oslo en Stockholm met gids.
Hotelverblijf o.b.v. 10x half-pension.
2x overnachting op basis van logies in binnenhut.
Entree Noordkaaphal.
Noordkaap- en Poolcirkelcertificaat.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 32,50 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol of Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!