11-daagse busreis - Noorwegen - Noorwegen op z'n Nederlands

8,2
Prachtig!
Algemeen
algemeen_b0scmn_001_noorwegen_polfoss_nederlands.jpg
Met o.a. Lillehammer, Mjosameer, Geirangerfjord, Trollstigen, Jotunheimen, Geilo en Oslo

Algemene informatie 11-daagse busreis - Noorwegen - Noorwegen op z'n Nederlands. Het land waar de schemering een ode is aan het licht en de bergen en gletsjers de grenzen zijn van het wezenlijke. De schoonheid van Noorwegen zit ‘m niet alleen in de prachtige landschappen, bergen, bossen en meren. Het zit ‘m vooral in de manier waarop de Noren er mee zijn omgesprongen. Oorspronkelijkheid en schoonheid staan voorop.

Rene van Rens gaf onze *****-beoordeling
Noorwegen op z'n Nederlands. Een reis die het in zich had. Een reis welke op 7 juni 2018 al begon met pech, een gesneuveld ruit.(je) Dit had geen invloed op de reis....een extra uitstapje, kwamen in Kopenhagen en reden over de Sontbrug en dat voor het zelfde geld!
Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
Van dag tot dag
dagtotdag_b0scmn_001_noorwegen_polfoss_nederlands.jpg
Dag 1 Nederland – Kiel
Naar Kiel, hier aangekomen schepen we in op de Stena Line en varen we door de nacht naar Göteborg.
Dag 2 Naar Noorwegen
Langs de Zweedse scherenkust naar het noorden, langs Tanum, waar u de prehistorische rotstekeningen, die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren, kunt bezichtigen. Langs Oslo naar de omgeving van het Mjøsameer voor diner en overnachting.
Dag 3 Via Lillehammer naar Pollfoss
Na het ontbijt zetten we via een prachtige route koers naar ons hotel in Skjåk (spreek uit Sjok) maar eerst stoppen we in het beroemde Lillehammer. Bij aankomst worden we ontvangen door Bertus en Hendrika met een welkomstdrankje en volgen kamerverdeling en diner.
Dag 4 Geirangerfjord
We rijden een prachtige route naar Stryn, waar u tussen Pollfoss en Grotli (slechts 18 km.) de boomgrens passeert (niet vergeten dat u al behoorlijk hoog op de wereldbol bent) en in het voorjaar de wilde Rendieren komen om hun kalfjes ter wereld te brengen. Hier houden we een korte pauze (koffie?) om daarna richting Hellesylt te gaan waarbij we langs Hornindal komen en het Hornindalsvatnet. Dat meer geldt als het grootste van West-Noorwegen, het diepste (514 mtr.) en zuiverste van Europa. we zien hierbij o.a. de beroemde 7 zusters-watervallen. Geiranger staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Deze fjord is een favoriete aanlegplaats voor meer dan 120 cruiseschepen per jaar. In Stranda kunnen we de Fjord oversteken per ferry naar Liabyda. (Kosten ca. 60 kr, niet inbegrepen) Door naar "Dalsnibba" waar we vanaf 1496 mtr. een prachtig uitzicht hebben op de cruiseschepen die in de Geirangerfjord liggen afgemeerd. Hierna keren we terug naar Skjåk.
Dag 5 Jostedalsbreen
Jostedalsbreen, een natuurgebied waar we tot vlakbij de gletsjer kunnen komen. We rijden eerst naar Stryn indien mogelijk via de 258, de "Gamle Strynefjellsvegen", gebouwd tegelijk met Pollfoss in 1889. En dan via Loen naar Olden, waar we linksaf slaan het Briksdal in en rijden recht naar de gletsjer toe.
Dag 6 Vrije dag
Vandaag kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van ons hotel, er zijn enkele mooie wandelroutes en neem eens ’n kijkje bij de mooie waterval achter ons hotel. Bertus van Harten zal vandaag vertellen over de geschiedenis en cultuur van dit deel van Noorwegen; gezellig en informatief.
Dag 7 Dombas-Trollstigen
Na het ontbijt rijden we noordwaarts. Bij Djupvasshytta op 1038 meter hoogte is de water en weer scheiding en begint de afdaling over de beroemde Strollstigen, een van de mooiste bergwegen ter wereld. We dalen 9% over een stuk van 17 km. en 29 haarspeldbochten. Daarna via Geiranger naar Andelsnes en langs Lesja naar Dombås, hier stoppen we voor een ruime middagpauze. Hierna terug via Otta, Vågå en Lom.
Dag 8 Jotunheimen - Geilo
We verlaten hotel Pollfoss en rijden door een van de mooiste natuurgebieden van Noorwegen. Het herbergt de hoogste toppen van het land; de Galdhøpiggen (2469 m) en de Glittertind (2454 m) Onderweg stoppen we in Fagerness om u de gelegenheid te geven wat te gebruiken. Hierna door naar Geilo voor diner en overnachting.
Dag 9 Naar Oslo
Na ons ontbijt rijden we naar Oslo, waar we onder leiding van een deskundige gids een rondrit zullen maken. We zien o.a. het Vikingschipmuseum, het Vigelund beeldenpark en de Holmenkollen. Na deze rondrit heeft u vrije tijd in het centrum. Diner en overnachting in de omgeving.
Dag 10 Göteborg
Na het ontbijt verlaten we Noorwegen en rijden via Frederiksstad en Uddevalla naar Göteborg, hier kunt u op eigen gelegenheid nog een kijkje in het centrum nemen, wat laatste inkopen doen. Tip: de prachtige hoofdstraat! Aan het begin van de avond schepen we in op de Stena Line. Overnachting aan boord.
Dag 11 Naar Nederland
Hier aangekomen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Noorwegen
accommodatie_b0scmn_001_noorwegen_polfoss_nederlands.jpg
Pollfoss e.a.
Pollfoss e.a. Nabij Skjåk ligt ons hotel Pollfoss, eigendom van het Nederlandse echtpaar Bertus en Hendrika van Harten. Een mooi en oorspronkelijk hotel. Uw kamer is voorzien van badkamer met douche en toilet. Er zijn diverse kamers op de begane grond. Het hotel dat al stamt uit het einde van de 19e eeuw is sfeervol ingericht en kent zelfs vele museum attributen waarbij het pronkstuk een Vikingschild uit de 11e eeuw is. ’s Ochtends is er een ontbijtbuffet en iedere avond een 3-gangen menu door Bertus bereid! Verder 1 nacht in de omgeving van Geilo en eveneens aan het Mjøsameer en 2 nachten aan boord van de Stena Line. Namen en adressen worden u toegezonden met de reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 360

Extra’s op te geven bij boeking

Maaltijdpakket voor overtochten € 99
(2x diner & 2x ontbijt)

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0SCMN
www.visitnorway.nl

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
s-gravenhage
Den Haag, CS Int Busstop, halte Schedeldoekshaven thv Min. Buitenl.Zaken
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Overtocht Kiel-Göteborg v.v. in 2-persoonsbinnenhut.
Stadstour met gids in Oslo.
Excursies volgens programma.
Hotelverblijf op basis van 8x halfpension.
Overnachting aan boord op basis van logies.
Comfort-Class t.w.v. € 27,50 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol of Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!