1-daagse busreis

Dagje heerlijk fietsen op Schiermonnikoog

Met o.a. Diner in Lauwersoog, fietshuur, overtocht en reis per luxe tourist-class touringcar

Het eiland Schiermonnikoog is geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit veelzijdige eiland is natuurgebied, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is niet voor niks één van de twintig Nationale Parken van Nederland. Via een route van ongeveer 30 km, kunt u op eigen gelegenheid het complete eiland verkennen.

Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland, met 933 inwoners (per 1 januari 2018), en is 20 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het enige dorp op het eiland heet ook Schiermonnikoog. Een aantal eilanders spreekt nog de oorspronkelijke eilander taal, vereeuwigd in het Eilander Wezzenbúek (woordenboek) én in het eilander volkslied. Het eiland Schiermonnikoog is autoluw en is dan ook met name geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit veelzijdige eiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is in 1989 uitgeroepen tot één van de twintig Nationale Parken van Nederland. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op dit waddeneiland te vinden. Ook staat Schiermonnikoog bekend als vogeleiland: zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen. Kortom een prachtige plek voor een ontdekking per fiets!

In de ochtend vertrekken we vanaf onze opstapplaatsen naar Lauwersoog, voor de oversteek per veerboot naar Schiermonnikoog, We
komen hier rond 10.30 uur aan. Na aankomst ontvangt u uw fiets en kunt u gaan genieten van alles wat dit zeldzame eiland u te bieden heeft. Om 16.30 uur vertrekt de veerboot weer en om 17.15 uur komen we aan op het vasteland. Na aankomst in Lauwersoog wacht u een diner in een lokaal restaurant. Na de maaltijd reizen we terug naar uw opstapplaats waar u tussen 21.30 en 23.00 uur zult aankomen.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Nederland
Toeslagen & extra's

Elektrische Fiets € 12,50 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Vervoer per tourist-class touringcar vanuit eigen regio.
Overtocht Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v.
Fietshuur (met versnelling) op Schiermonnikoog.
Diner in Lauwersoog.