12-daagse busreis - Kroatië - Rondreis Bijzondere Balkan

8,1
Prachtig!
Algemeen
algemeen_b0bakr_001_bijzondere_balkan.jpg
Met o.a. Sarajevo, Dubrovnik, Belgrado, Mostar, Skopje, Zagreb en Kotor

Algemene informatie 12-daagse busreis - land - rondreis bijzondere balkan Het Balkanschiereiland is het grootste en oostelijke schiereiland van Europa. Het wordt omgeven door de Adriatische, Zwarte, Ionische en Egeïsche Zee. Tijdens onze mooie en intensieve rondreis bezoeken we maar liefst 7 landen! Slovenië, Kroatië, Montenegro, Albanië, Macedonië, Servië & Bosnië.

Van dag tot dag
dagtotdag_b0bakr_001_bijzondere_balkan.jpg
Dag 1 Naar Duitsland
Vanaf uw opstapplaats brengt onze servicelijn u naar Vaals waar het inmiddels traditionele kopje koffie met vlaai voor u klaar staat. Daarna stapt u in de bus van uw bestemming en rijden we over de Duitse autobanen naar het eerste hotel in Zuid Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 2 Op naar Slovenië
Door Oostenrijk rijden we naar de omgeving van Maribor voor diner en overnachting.
Dag 3 Maribor - Sarajevo
We rijden naar Sarajevo en krijgen daar een rondleiding door de stad (ca. 2 uur). We zien onder andere de schilderachtige Turkse bazaar ‘Baščaršija’, de moskee en de oude orthodoxe kerk. Maak een tripje naar de bron van de rivier Bosna bij de berg Ignan of geniet van het uitzicht over de stad en de omgeving vanaf de ca. 1700 m hoge berg Trebević. Overnachting en diner in de omgeving van Sarajevo.
Dag 4 Sarajevo - Mostar - Dubrovnik
Op weg naar Dubrovnik. Onderweg bezoeken we Mostar, de bezienswaardigheden van deze stad met zijn oriëntaalse karakter zijn o.a. de beroemde stenen brug, de schilderachtige en gerestaureerde oude binnenstad, het Turkse ‘Muslibegović-huis’ en de moskee uit de 16e eeuw. Vervolgens gaat de reis verder naar de ‘Parel van de Adriatische Zee’ - Dubrovnik.
Dag 5 Dubrovnik - Kotor - Budva
In de ochtend is er onder leiding van een deskundige gids een stadsrondleiding door Dubrovnik (ca. 2 uur). Tijdens de rondleiding leert u de schilderachtige oude binnenstad kennen met zijn vele bezienswaardigheden, zoals het Rectorenpaleis en de fontein van Onofrio. Bezichtig ook de stadsmuur, die om de hele oude binnenstad ligt. Vervolgens rijden we naar Montenegro, naar Kotor, gelegen aan de gelijknamige baai. De oude binnenstad van deze plaats behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO en is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden. Langs de kustweg naar Budva, onze overnachtingsplaats. Diner en overnachting.
Dag 6 Budva - Shkodër - Tirana
We rijden verder naar Albanië met een tussenstop in Shkodër, een antieke stad met een indrukwekkend verleden. Laat in de middag komen we aan in Tirana. De hoofdstad van Albanië staat bekend om het levendige karakter. Tijdens een rondleiding met gids (ca. 2 uur) ziet u onder andere de Et’hem-Bey-moskee en het Skanderbeg-plein. Diner en overnachting in Tirana.
Dag 7 Tirana - Klooster Naum - Ohridmeer
Vandaag bezoeken we de parel van Macedonië, de plaats Ohrid, die aan het gelijknamige meer gelegen is. Bezichtig de prachtige cultuurhistorische monumenten van de stad. Een uitstapje naar Klooster Naum mag niet ontbreken. Dit klooster op ca. 30 km van Ohrid ligt prachtig boven op een rots boven het meer. Het klooster werd aan het eind van de 9e eeuw gesticht en behoort samen met de stad Ohrid, het meer en de omgeving tot Werelderfgoed van UNESCO. Diner en overnachting aan het Ohridmeer.
Dag 8 Ohrid - Skopje
We rijden door naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië, gelegen aan de rivier de Vardar. Tijdens de rondleiding o.l.v. een deskundige gids (ca. 2 uur) ziet u onder andere de Mustafa Pasha-moskee, de bazaar en het Turkse badhuis. Overnachting en diner in Skopje.
Dag 9 Skopje - Niš - Belgrado
Tijdens de volgende etappe maken we een tussenstop in Niš, een van de oudste steden van de Balkan. Een bijzondere bezienswaardigheid vormt hier de oude vesting, waarin zich onder andere een moskee, een hamam en een amfitheater bevinden. Vervolgens reizen we door naar de Servische hoofdstad Belgrado, waar u tijdens de stadsrondleiding (ca. 2 uur) o.l.v. een gids de diverse karakteristieke bouwwerken leert kennen, bijv. de oude kathedraal, de St. Marcus-kerk en de kathedraal van de heilige Save – een van de grootste orthodoxe kerken ter wereld. Overnachting en diner in Belgrado.
Dag 10 Belgrado - Zagreb
In de loop van de middag komen we aan in Zagreb. Tot de bezienswaardigheden waar u tijdens een rondleiding (ca. 2 uur) o.l.v. onze deskundige gids kennis mee maakt, behoren de kathedraal, het marktplein Dolac en het St. Marcus-plein. Andere indrukwekkende plaatsen zijn het park met begraafplaats Mirogoj met de unieke arcades en het uitzicht over de stad van de Lotrščak-toren. Diner en overnachting in Zagreb of directe omgeving.
Dag 11 Naar Zuid-Duitsland
In de loop van de middag komen we aan in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 12 Thuisreis
Het zit er op! Na het ontbijt zetten we koers naar Nederland en via Neurenberg en Frankfurt rijden we naar Vaals voor de afsluitende koffietafel. Daarna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Kroatië
accommodatie_b0bakr_001_bijzondere_balkan.jpg
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busrondreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 200

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0BARR

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer
Boxmeer, Tango, Provinciale weg 11a
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
denbosch
Den Bosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
denhaag
Den Haag, Centraal Station Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
heerlen
Heerlen, Station NS achterzijde
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, AC restaurant Roevenpeel
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo
Venlo, station NS
venray
Venray, AC restaurant de Wuust
vaals
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
vaals piethaan
Vaals, Hotel Piethaan
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toileten airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Stadsgidsen in: Sarajevo, Dubrovnik, Tirana, Skopje, Belgrado en Zagreb.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.
V.A. € 949
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!