7-daagse busreis

Kerst in het Salzburgerland

Kerstreis naar Oostenrijk met o.a. Zell am See, Bad Gastein, Salzburg, en München

Een nieuwe Kerstreis dit jaar naar het Salzburgerland, aangekleed met leuke excursies genieten we samen van de mooiste tijd van het jaar. Schitterende, winterse vergezichten, bergpanorama’s, gezellige, knusse dorpjes en wat te denken van Salzburg, Zell am See, Bad Gastein en Munchen? En dit alles vanuit ons gezellige hotel in Annaberg!

21 december: Naar het Salzburgerland
Via onze servicelijnen rijden we naar Zuid Limburg waar we een korte stop maken. Vervolgens over de duitse autobanen langs Frankfurt en Würzburg richting Oostenrijk. Onderweg krijgt u de gelegenheid voor lunch en avondmaaltijd (niet inbegrepen). We arriveren in de loop van de avond in ons hotel in Annaberg.
22 december: Zell am See
We staan rustig op en genieten eerst van een heerlijk ontbijtbuffet. Hierna vertrekken we naar het wereldberoemde Zell am See, we stappen uit in het centrum. Facultatief kunt u mee naar de top van de Schmittenhöhe, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Zeller See en de talloze bergtoppen tot 3000 meter. Natuurlijk is er ook tijd om zelf het wereldberoemde Zell am See te gaan bekijken. U kunt bijvoorbeeld uzelf verwennen met een heerlijk kopje koffie met “Torte” of lekker lunchen. Diner in ons hotel in Annaberg.
23 december: Bad Gastein
Na het ontbijt bezoeken we Bad Gastein. Het stadje ontleent zijn betekenis aan de radon bevattende bronnen, waar de groten der aarde al meer dan honderd jaar op afkomen. Het water uit de bronnen wordt gebruikt in baden en wordt (in beperkte mate) ook gedronken. Er wordt een heilzame werking bij de behandeling en eventuele genezing van diverse ziekten aan toegeschreven. We keren in de loop van de middag terug naar Annaberg waar u kan genieten van het hotel en de omgeving. Diner in het hotel.
24 december: Dagtocht Salzburg met gids en bezoek Kerstmarkt.
Vandaag bezoeken we Salzburg. Hier aangekomen maken we onder leiding van een deskundige gids een tour langs de highlights van de stad, waar Mozart in 1756 werd geboren; zoals de Altstadt, Schloss Leopoldskron, Mozarts geboortehuis en natuurlijk de Mirabellplatz. 's Middags kan u nog even de tijd doorbrengen in de oude binnenstad. Supergezellig is natuurlijk ook de Salzburger Christkindlmarkt. Een must in deze tijd. Om 15.00 uur vertrekken we weer terug naar ons hotel waar u heerlijk kunt vertoeven in voorbereiding op de viering van kerstavond. Kerstdiner in het hotel. Indien gewenst kunt u een nachtdienst bijwonen.
25 december: Eerste Kerstdag
We genieten van het heerlijke kerstontbijt. Hierna maken we gezamenlijk voor de liefhebbers een wandeling door de omgeving. ’s Middags bent u vrij. 4-gangen diner in ons hotel.
26 december; Verrassend München.
Vandaag verlaten we Annaberg en reizen naar Duitsland voor een stop in de prachtige stad München, bekend maar onbemind. Daarom willen we u op deze dag trakteren op een kennismaking met deze prachtige stad bekend van o.a. de Königsplatz, Odeonsplatz en de Hofgarten, de Englischer Garten, Europa's grootste stadspark en Marienplatz in de historische Altstadt. U krijgt hier ook gelegenheid om te lunchen en daarna vervolgen we onze reis naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Denkendorf. Diner in het hotel.
27 december; Thuisreis
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en reizen, met een aantal stops onderweg, terug naar Nederland waar we aan het begin van de avond aankomen. Na een wisselstop wordt u via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.


De excursies en/of het dagprogramma en eventueel de volgorde kunnen worden gewijzigd in verband met weersomstandigheden. Wij proberen nagenoeg altijd een alternatief te bieden indien de omstandigheden dit toelaten.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Oostenrijk
Sporthotel Dachstein-West***
Het Sporthotel ligt in het dorpje Annaberg in het Lammertal, aan de voet van de majestueuze bergen Dachstein en Tennengebirge, slechts 150 meter van de dichtstbijzijnde skilift. Er zijn hier ontelbare sport- en recreatiefaciliteiten. Het gezellige familiehotel biedt comfortabele kamers met balkon en eigen badkamer met douche en toilet, gratis wifi en voorzien van flatscreen-tv. Iedere ochtend is er een heerlijk ontbijtbuffet en ’s-Avonds een 3-gangen diner. Op 24 december genieten we van een feestelijk kerstdiner.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer €140

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0OOKD

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,1 Prachtig!
Dhr Jos Wojcik gaf ons deze ****-beoordeling.
Een geweldig fijne en leuke vakantie gehad in Karinthie. Goed hotel, goed eten en een mooie grote kamer en heel mooi weer. Anton onze chauffeur met vrouw gaven 'savonds nog een leuk ...
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotel op basis van half-pension.
Excursieprogramma zoals omschreven
Sfeervol kerstdiner op 24 december
Comfort-Class t.w.v. € 17,50 per persoon.