6-daagse busreis

Vier Oud en Nieuw in het Beierse Woud

Met o.a. Passau, Regensburg, Ceský Krumlov en Walhalla.

Tijdens onze 6-daagse Silvester-reis naar het Beierse Woud combineren we een gezellig hotel vol fijne faciliteiten en gezelligheid met leuke excursies in de omgeving. Hierbij komen steden als Regensburg, Passau en Bodenmais aan bod, dit alles onder begeleiding van onze deskundige chauffeur/reisleider. Daarnaast vieren we natuurlijk een feestelijke jaarwisseling samen.

dagtotdag_b0duoz.jpg
28 december: Naar het Beierse Woud
Via de servicelijnen verlaten we Nederland. We rijden via Frankfurt en Neurenberg naar onze standplaats Deggendorf, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. Na aankomst volgen kamerverdeling en diner.
29 december: Unesco-erfgoed in Tsjechie
Vandaag bezoeken we de beroemde Tsjechische Stad Ceský Krumlov, zonder twijfel de mooiste stad van de regio Zuid-Bohemen. De historische binnenstad is na de val van de Berlijnse Muur volledig in ere hersteld. En staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We keren aan het einde van de middag terug in ons hotel om te genieten van een gezellige avond.
30 december: Dagtocht Beierse Woud
Na het heerlijke ontbijt vertrekken we voor een prachtige natuurtocht door het noordelijke Beierse Woud, mits de weeromstandigheden het natuurlijk toelaten. De route gaat over de ‘Grosser Arber’ met zijn 1496 meter de hoogste berg van het Beierse Woud. Bij de Arbersee stoppen voor we een koffiepauze. Vervolgens naar het sfeervolle Bodenmais. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel voor het diner.
31 december: 3 stromenstad Passau
Vandaag staat de stad Passau op het programma. In het heuvelachtige centrum met haar karakteristieke nauwe straatjes is hier de barokke St. Stephansdom te vinden met het grootste kerkorgel van Europa. Op dit orgel met meer dan 17.000 pijpen en 233 registers wordt elke dag om 12.00 uur een concert gegeven. Toegang voor het concert €5,- p.p. 's Middags is er de mogelijkheid voor een boottocht op de Donau (mits de omstandigheden dit toelaten). uw chauffeur informeert u hierover. Na ons bezoek aan Passau keren we rond 16.00 uur terug in ons hotel voor de feestelijke viering van oud en nieuw, hier in Duitsland Silvester genoemd.
1 januari: Regensburg & Walhalla
We slapen eerst een beetje uit en na het heerlijke ontbijtbuffet vertrekken we naar het Walhalla bij Regensburg. Vanaf de heuvel waar de Tempel Deutschen Ehren staat, heeft u prachtig uitzicht op de rivier de Donau. Vervolgens door naar het centrum van Regensburg met de bekende Steiner Brucke (oudste brug over de Donau) met de bijbehorende Wurstkuche waar de toenmalige bouwers van de brug werden voorzien van maaltijden. De stad is nog helemaal in feestdagensfeer. Diner in ons hotel.
2 januari: Thuisreis
We verlaten ons hotel in Deggendorf en reizen door Duitsland, met natuurlijk een aantal stops onderweg, terug naar Nederland waar we aan het einde van de middag aankomen. U wordt met onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.

De excursies en/of het dagprogramma en eventueel de volgorde kunnen worden gewijzigd in verband met weersomstandigheden. Wij proberen nagenoeg altijd een alternatief te bieden indien de omstandigheden dit toelaten.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Landgasthof Zwickl
We verblijven in Deggendorf, het Beierse Donaudal. De familie Biebl van Landgasthof Zwickl ontvangt u met open armen om u tijdens deze oud-en-nieuw reis te verwennen. Met tal van faciliteiten zoals een whirlpool en een gezellige kegelbaan hoeft u zich er niet te vervelen. Uw kamer is voorzien van badkamer met bad of douche en toilet, TV en gratis wifi. U geniet van een heerlijk ontbijtbuffet en iedere avond is er een 3-gangen menu met keuze uit 2 hoofdgerechten. Tijdens de viering van oud en nieuw is er een speciaal feestelijk warm en koud buffet begeleid door live-muziek. Feestelijk het nieuwe jaar in!
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 120

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: E
Reisnummer: B0DUOZ
https://www.hotel-biebl.com

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Welkomstdrankje.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Feestelijke oud en nieuw viering.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 12,50 p.p.