6-daagse busreis

Kerst in Garmisch Partenkirchen

Met o.a. Mittenwald, Innsbruck en Schloss Linderhof

Er is geen mooiere plek in deze kerstweek te bedenken dan het prachtige Beieren. Samen met de uitstekende hotel-faciliteiten en haar heerlijke maaltijden wordt dit een héél gezellig week. Indien u daar zin in heeft maken we enkele boeiende excursies. Deze gaan bijvoorbeeld naar een vioolmuseum en de Zugspitze. Dit is de hoogste punt van Duitsland. Als u geluk heeft ligt er een pak sneeuw maar per luxe touringcar brengen we u overal naar toe. U verblijft 5 nachten in het het Zuid Duitse winterportdorp Garmisch Partenkirchen. Dit is bekend van het skispringen op nieuwsjaardag.

U verblijft in het gezellige familiehotel "Atlas Post" en dateert van de 16e eeuw. Op de 24e heeft u gelegenheid naar de nachtmis te gaan. Deze busreis is genieten van natuurschoon, de cultuurhistorie van Beieren en van elkaar.

22 december: Naar Beieren
Via onze servicelijnen rijden we naar Zuid Limburg waar we een korte wisselstop maken. We verlaten Nederland en rijden via Stuttgart en Ulm naar ons hotel in Garmisch-Partenkirchen, waar we vroeg in de avond zullen arriveren. Na aankomst volgen kamerverdeling en diner.
23 december: Innsbruck
Na het ontbijt vertrekken we naar Oostenrijk. Wanneer het weer het toelaat rijden we via de prachtige Fernpas naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. De middeleeuwse binnenstad herbergt de beroemde Hofburg en natuurlijk het gouden dak. We keren rond 16.00 uur terug in ons hotel. Diner in hotel
24 december: Relaxte dag
Na het heerlijke ontbijtbuffet doen we het vandaag rustig aan. Het is de belangrijkste kerstdag in Duitsland. Veel bezienswaardigheden en winkels zijn op deze dag dan ook vroeg gesloten. Na de reisdag van gisteren is het ook wel lekker om te relaxen. Natuurlijk behoort een heerlijke winterwandeling ook tot de mogelijkheden. Een bezoek aan het centrum van Garmisch is dan ook ’s morgens aan te raden. ‘s Middags maken we ons op voor Heiligenabend, zo wordt kerst in Duitsland gevierd. Vanavond is er een feestelijk 4-gangen kerstdiner in ons hotel. Gelegenheid tot bezoek aan de nachtmis.
25 december: Oberammergau, Schloss Linderhof, Kloosterkerk Ettal en Brouwerij
’s Ochtends, na het kerstontbijt, gaan we naar Oberammergau. Naast de Passiespelen is dit plaatsje ook bekend om zijn Herrgottsschnitzer, de wereldberoemde houtsnijders, die voornamelijk christelijke en religieuze kunstwerken maken. Bovendien horen kunstzinnige muurschilderingen op de gevels van de huizen tot het dorpsbeeld van Oberammergau. Na de lunch vetrekken we naar het sprookjeskasteel Slot Linderhof. Het is het kleinste van de drie kastelen gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren en het enige dat vóór diens dood werd voltooid. Het kasteeltje ligt op 948 meter boven de zeespiegel. Linderhof was voor Lodewijk II zijn lievelingsverblijf, dat hij steevast "Mein Villa" noemde. (entree plm €7.50 p.p. niet inbegrepen). Vervolgens brengen we een bezoek aan de Kloosterkerk van Ettal, gesticht door Ludwig van Beieren in 1330. We krijgen hier een rondleiding door de basiliek en bezoeken aansluitend de Brouwerij waar al ruim 4 eeuwen het beroemde Kloosterbier wordt gebrouwen dat we vanzelfsprekend mogen proeven aan het einde van onze rondleiding. Na het diner een gezellige avond.
26 december: Bezoek aan o.a. Mittenwald
Vandaag vertrekken we allereerst naar Mittenwald, hier kunt u een bezoek brengen aan het Vioolmuseum. Een prachtige tentoonstelling die de ontwikkeling van de vioolbouw vanaf de late Middeleeuwen laat zien. (entree ca. €6.50 p.p. niet inbegrepen). ’s Middags bestaat de mogelijkheid om in Garmisch Partenkirchen, per kabelbaan een bezoek brengen aan het hoogste punt van Duitsland, de Zugspitze. Hierna heeft u nog vrije tijd voordat u kunt genieten van het diner.
27 december: Thuisreis
We verlaten ons hotel in Beieren en reizen, met natuurlijk een aantal stops onderweg, terug naar Nederland waar we aan het einde van de middag aankomen. U wordt via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
Atlas Post Hotel
Gelegen midden in Garmisch Partenkirchen. Het traditionele Atlas Posthotel*** Het hotel dateert al uit de 16e eeuw en uw kamer is voorzien van Bad of Douche en toilet. U kunt iedere ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds is er een 3-gangen keuzemenu in het gezellige restaurant van het hotel; Poststube. Vanzelfsprekend is er tijdens de kerstavond een sfeervol kerstmenu. Verder kunt u ontspannen in de Postbar en in de lounge.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 150

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: E
Reisnummer: B0DUKG

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Feestelijk 4-gangendiner op 24 december.
Bezoek Benedictijner Abdij en rondleiding Ettaler Kloster Brouwerij.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 15 p.p.