19-daagse busreis - Italië - Ultiem Italië

8,4
Prachtig!
Algemeen
algemeen_b0itrr_001_rondreis_italie.jpg
Ultiem Italie met oa de steden: Venetië, Rome, Florence, Comomeer

Al jaren kriebelt ’t een beetje en wilden we de Ultieme Italië-reis voor u samenstellen. Want onze liefde voor dit prachtige land kent letterlijk geen grenzen. Een comfort-class busreis langs maar liefst 20 hoogtepunten. Een reis met regelmatig rust en niet iedere dag een ander hotel. En natuurlijk naar plaatsen waar we de weg kennen en de leuke hotels waar we veelal al jaren komen. Andiamo!

Andere steden (zie verder van dag tot dag) die we bezoeken: Padua, Ravenna, Orvieto, Vaticaanstad, Pompeï, Napels, Sorrento, Matera, Alberobello, Ostuni, Polignano, Castellano Assisi, Siena, Pisa, Milaan.

Van dag tot dag
dagtotdag_b0itrr_001_rondreis_italie.jpg
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Vanaf uw opstapplaats wordt u naar het centrale wisselpunt gebracht. Na een koffiepauze gaan we richting Zuid-Duitsland voor de 1e overnachting van deze busreis in Denkendorf.
Dag 2 Door Oostenrijk naar omgeving Venetië
Door Oostenrijk en Noord-Italie reizen we vandaag naar Treviso, na de kamerindeling volgt het diner. We verblijven hier 2 nachten.
Dag 3 Majestueus Venetië
Venetië; de Brug der Zuchten, het wereldberoemde San Marcoplein! Een gondeltocht maken of gewoon heerlijk slenteren langs de kanalen en alle romantiek in u opnemen. Hierna keren we terug naar ons hotel in Treviso, een dag om nooit meer te vergeten! Diner in het hotel.
Dag 4 Padua en Ravenna
We verlaten Treviso en na ongeveer ’n uur bezoeken we Padua, bekend als belangrijke kunststad maar wellicht nog meer als de stad van Sint Antonius. We vervolgen onze busreis vandaag naar Ravenna. Maar liefst 8 gebouwen in deze stad staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook de graftombe van de beroemde schrijver Dante bevindt zich hier. Door naar omgeving Lago di Trasimeno voor diner en overnachting.
Dag 5 Via Orvieto naar Rome
Onze busrondreis brengt ons vandaag naar de omgeving van Rome. Eerst bezoeken we echter Orvieto, schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanische tufsteen. Via de parkeerplaats onder aan de heuvel kunt u het kabelbaantje naar boven nemen. Door de talrijke steegjes slenteren we langzaam naar de Duomo, een magnifiek voorbeeld van Italiaanse gotiek. Meer dan 300 kunstenaars werkten aan de versiering van deze kerk en dat is ook te zien. Diner en overnachting in ons hotel nabij Rome. (3 nachten)
Dag 6 Rome met gids
We maken uitgebreid kennis met Rome, onder leiding van een Nederlandstalige gids; o.a. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon en Piazza Navona. Ook de avond blijven we in Rome. Heerlijk in het centrum van Rome dineren naar eigen keuze. (diner niet inbegrepen) Tevens is er de mogelijkheid een avondtour met onze Maaskant-bus te maken, de prijs hiervan bedraagt ca. € 15,- p.p. (minimale deelname 20 personen)
Dag 7 Tivoli en Vaticaanstad
Deze dag beginnen we met een bezoek aan Tivoli met de Villa d’Este met haar prachtige fonteinen. Daarna naar Rome voor een uitgebreid bezoek aan het Vaticaan. Mogelijkheid om het Vaticaans Museum met de Sixtijnse kapel en de St. Pieter te bezoeken. Diner in het hotel.
Dag 8 Pompeï en Napels
We verlaten vandaag de omgeving van Rome en zetten onze busreis voort naar de Amalfikust; Allereerst bezoeken we Napels, we maken een korte stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Napels: het Palazzo Reale, Castel dell’Ovo, Piazza del Plebiscito en meer. Ervaar de geschiedenis van de koningen van Huis Bourbon die ooit over de stad regeerden. Vervolgens door naar Pompeï. Hier ziet u de ruïnes die op de UNESCO-lijst staan. Bewonder de monumenten die eeuwenlang bedolven lagen, het leven zoals het was, versteend in ’n flits. Door naar ons hotel in de omgeving van Sorrento. (2 nachten)
Dag 9 Vrij of Capri
Vandaag de gelegenheid om een tocht te maken naar Capri, het bloemeneiland in de Middellandse Zee, beroemd om zijn blauwe grotten. (niet inbegrepen ca. € 45,00 p.p.). Diner in het hotel.
Dag 10 Naar Matera Unesco
Via Battipaglia en Castelmezzano rijden we naar het beroemde plaatsje Matera; met zijn unieke rotswoningen, de zgn. sassi, is het waarschijnlijk de mooiste toeristische bezienswaardigheid van Zuid-Italië. Onwaarschijnlijk mooi en uniek, de schoonheid van dit Unesco-Erfgoed. Na ons bezoek reizen we verder Apulië in naar ons hotel in Cisternino. (4 nachten)
Dag 11 Alberobello en Ostuni
De ochtend is vrij om te genieten van het hotel en zijn directe omgeving. Rond het middaguur vertrekken we voor een bezoek aan Alberobello, bekend om de vele trulli die vanwege hun architectonisch belang sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. In Alberobello staan ongeveer 1.500 trulli in allerlei vormen en maten. De ondergrond van het stadje bestaat uit verschillende lagen lijmstenen die voor het bouwmateriaal hebben gezorgd dat Alberobello zo uniek maakt. In de middag bezoeken we de witte stad Ostuni.
Dag 12 Polignano en Castellano
De grootste en waarschijnlijk mooiste grotten van de mediterrane regio bevinden zich in Castellano. De beroemdste grot hier is de witte grot, die wel de mooiste grot ter wereld wordt genoemd. ’s Middags brengen we nog een bezoek aan Polignano a Mare, schitterend gelegen op de rotsen, zo’n 25 meter boven de zeespiegel. Zeer de moeite waard!
Dag 13 Vrij in hotel Lo Smeraldo
Geniet van het hotel en zijn directe omgeving. Een bezoek aan het stadje Cisternino is beslist de moeite waard. De huizen in het oude centrum hebben typisch oosterse elementen, met verborgen binnenplaatsjes en trappen buitenom. Cisternino biedt een uniek uitzicht over de landelijke omgeving van het dal met trulli. Een bezoek waard zijn: de kathedraal van San Nicola, van Romeinse origine, gebouwd op de resten van een primitieve crypte van Basiliaanse monniken; het heiligdom van de Madonna d'Ibernia en de Torre di Porta Grande van Normandische oorsprong.

Dag 14 Naar Assisi
Onze busreis neemt afscheid van Apulie vandaag. Langs Foggia en Pescare reizen we naar de omgeving van Assisi voor overnachting en diner.
Dag 15 Ochtendbezoek Assisi – via Siena naar Pisa
Allereerst bezoeken we de stad van de heilige Franciscus, Assisi, die volgens de overlevering met de vogels kon praten en zelfs de stigmata van Christus ontving. We dienen beslist de Basiliek te bezoeken die hoog boven heel Assisi uittorent. Vervolgens rijden we naar Siena voor een kort bezoek. Daarna maken we in Pisa vanzelfsprekend tijd om de wereldberoemde scheve Toren op de foto te zetten. Diner en overnachting in ons hotel in Montecatini, Toscane. (2 nachten)
Dag 16 Dagtocht Florence
Florence vandaag. Samen met onze chauffeur/reisleider reizen we per trein naar deze stad waar u met een Nederlands sprekende gids een wandeling maakt door het centrum. U ziet onder meer de beroemde Ponte Vecchio over de Arno, de Dom met Campanile, Sante Croce en het stadhuis. Aan het eind van de middag wacht de chauffeur u bij het station op om u te begeleiden op de treinreis naar Montecatini. Diner in het hotel.
Dag 17 Milaan
We verlaten Toscane en bezoeken vandaag Milaan. We maken een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden met als hoogtepunt de beroemde Duomo, één van de grootste en meest boeiende gotische kerken van de hele wereld. Gelijk hiernaast vinden we de Galleria Vittorio Emanuele II een super-de-luxe winkelgalerij die is ontworpen ten tijde van de Italiaanse éénwording in 1865. Doorreis naar de omgeving van het Comomeer voor diner en overnachting.
Dag 18 Naar Zuid-Duitsland
Door het prachtige Zwitserse landschap rijden we naar Zuid-Duitsland vandaag. Met een prachtige middagstop aan het vierwoustedenmeer om even lekker te genieten van een ruime pauze. Diner en overnachting in Kehl-Kork.
Dag 19 Terug naar Nederland
Via Koblenz rijden we naar het restaurant in Vaals voor de afsluitende koffietafel. Onze busreis Ultiem Italië is ten einde. Daarna wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
accommodatie_b0itrr_001_rondreis_italie.jpg
Middenklasse Hotels
Middenklasse Hotels Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 430,00

Extra’s op te geven bij boeking

Dagtocht Capri € 59 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0ITRR
www.enit.com

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer
Boxmeer, Tango, Provinciale weg 11a
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
s-hertogenbosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
s-gravenhage
Den Haag, CS Int Busstop, halte Schedeldoekshaven thv Min. Buitenl.Zaken
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS achterzijde
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 17x halfpension en 1x logies ontbijt.
Excursies volgens programma.
Stadswandeling olv deskundige gids in Florence.
Stadstour olv deskundige gids in Rome.
Treinreis Montecatini-Florence v.v.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 47,50 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol of Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!