14-daagse busreis

Sicilië, Sardinië en Corsica

Met o.a. Caltagirone, Ragusa, Siracusa, Enna, Cefalù, Palermo, Cagliari & Ajaccio!

Bij het 20-jarig jubileum van onze allermooiste reis hebben we besloten ‘m nog mooier te maken. Zo zijn prachtige plaatsen als Enna, Cefalu en Ragusa toegevoegd. Ook op Sardinië wordt alles net even mooier. Alles natuurlijk onder uitstekende begeleiding van onze chauffeur/reisleider en lokale gidsen. Zo bezoeken we o.a. Siracusa, de monumentale stad aan de Ionische Zee, Bonifacio, het Corsicaanse stadje gebouwd op een rots en Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Natuurlijk laten we u ook de Costa Smeralda zien. We garanderen u, de schoonheid van deze kuststrook, met zijn kraakheldere water, ontelbare baaien en rotsformaties, zullen diepe indruk op u maken… U verblijft in goede middenklasse hotels. Wij zijn blij om zo’n mooie reis nog mooier te kunnen maken; forza amici!

Als u deze reis interessant vind dan bevelen wij u ook de busreis naar Apulië aan.   busreizen Toscane 2018

Dag 1 Naar Straatsburg
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar u een kopje koffie met vlaai wordt aangeboden. Hierna rijden we voor het diner en de eerste overnachting door naar de omgeving van Straatsburg.
Dag 2 Naar Montecatini
Via Frankrijk en Zwitserland zakken we af naar Italië. Langs Milaan en Parma vervolgen we onze route naar het kuuroord Montecatini waar we overnachten. Diner in het hotel.
Dag 3 Golf van Policastro
Zuidwaarts langs de Golf van Napels. We brengen, indien de tijd het toelaat, een kort bezoek aan Vietri sul Mare (beroemd om haar aardewerk). Overnachting aan de Golf van Policastro.
Dag 4 Overtocht naar Sicilië bezoek Etna
Vandaag maken we de overtocht naar Sicilië naar de vulkaan de Etna (ruim 3000 meter hoog), waar we met de bus tot bijna 2000 meter hoogte kunnen komen! Aldaar de gelegenheid om een van de vele indrukwekkende zijkraters te beklimmen.We vervolgen onze reis naar Caltagirone waar we drie nachten verblijven. Na de kamerverdeling volgt diner en overnachting.
Dag 5 Ragusa en Siracusa
Allereerst bezoeken we vandaag Ragusa, deze stad is één van de mooiste barokke steden die op de werelderfgoedlijst staan. Door de aardbeving van 1693 werd Ragusa grotendeels verwoest. Nadien werd ze herbouwd in de stijl van Siciliaanse barok. We bezoeken onder meer het oude stadsdeel ‘Ibla’, de kathedraal, de domkerk “San Giorgio” en het archeologisch park “Caucana”.’s Middags gaan we naar Siracusa, een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld. Met een gids wandelen we door het oude centrum. Diner in het hotel.
Dag 6 Vrije dag
Vanmorgen facultatieve excursie naar het dichtbijgelegen Piazza Armerina voor een bezoek aan de schitterende antieke mozaïeken van de Villa Romana del Casale (ca. € 17,50 p.p. minimaal 25 personen.). ’s Middags gelegenheid om heerlijk te lunchen op het terras bij het hotel en daarna dolce far niente (zalig niets doen) bij het heerlijke zwembad.
Dag 7 Enna, Cefalù en Palermo
Na het ontbijt bezoeken we Enna, het hart van Sicilië. Deze regionale hoofdstad ligt op 1000 meter boven zeeniveau en heeft vanwege het prachtige uitzicht ook wel de bijnaam ‘Belvedere’. Tenslotte staat Enna in Sicilië ook wel bekend als ‘l’ombelico’, wat ‘navel’ betekent. Cefalù was het decor voor verschillende scènes in de film Cinema Paradiso, niet alleen vanwege de gezellige sfeer maar ook vanwege de schitterende stranden in de nabijheid van het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en dat nog altijd een middeleeuwse sfeer ademt, in één woord; prachtig. ’s Middags naar Palermo, waar u o.a. de kathedraal van Monreale kunt bezoeken. Om 17.00 uur schepen we in voor de overtocht naar Sardinië. Maaltijden aan boord voor eigen rekening.
Dag 8 Aankomst Sardinië
In Cagliari zetten we voet aan wal op Sardinië. Hier gaan we naar de grootste overblijfselen van een Nuraghi nederzetting; Barumini, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Vervolgens door naar Sinnis aan de kust voor de lunch. ’s Middags via S Árchittu naar SS292 Trinita di Saccargia, volgens sommigen de belangrijkste middeleeuwse kerk van Sardinië. We overnachten in St. Teresa di Gallura.
Dag 9 De Costa Smeralda
Vandaag gaan we naar de Costa Smeralda, de kuststrook in het noordoosten van Sardinië, geroemd om haar schitterende stranden, ongerepte natuur en bovenal een kristalheldere zee. De talloze baaien worden omgeven door goudgele strandjes. Facultatief kunt u bij de chauffeur een extra excursie boeken naar het eiland La Madalena (ca. € 12,- p.p. minimaal 25 personen). Diner en overnachting in St. Teresa.
Dag 10 Corsica
We gaan met de boot naar Corsica. We komen aan in Bonifacio met zijn indrukwekkende vesting die zich boven de stad verheft en maken een wandeling door het middeleeuwse gedeelte van de stad. Hierna naar Ajaccio waar we twee nachten verblijven. Diner in hotel.
Dag 11 Ajaccio hoofdstad van Corsica
Vanuit het hotel maakt u met de lokale gids een stadswandeling door het historische centrum van Ajaccio. De moeite waard zijn zeker het geboortehuis van Napoleon, de kathedraal en het Palmenplein. 's Middags is het de beurt aan de overweldigende natuur van het eiland. Een facultatieve excursie naar het Unesco natuurmonument Les Calanques de Piana (€ 27,50 minimaal 25 personen.). Diner en overnachting in Ajaccio.
Dag 12 Overtocht naar het vasteland
Naar Bastia waar we ons in de middag inschepen voor de boottocht naar het vasteland van Italië, Livorno. Diner en overnachting in Montecatini Terme.
Dag 13 Naar Zuid-Duitsland
Langs Bologna naar ons overnachtinghotel in Zuid-Duitsland.
Dag 14 Terug naar Nederland
Door Duitsland terug naar ons wisselpunt in Vaals waar u na de afsluitende koffietafel via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Pomara en middenklasse Hotels
Hotel Pomara en middenklasse Hotels We logeren in goede middenklasse hotels tijdens deze rondreis. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, de meeste zijn per lift bereikbaar. Op Sicilië verblijven we 3 nachten in Hotel Pomara in San Michele di Ganzaria nabij Caltagirone. Dit gezellige familiehotel beschikt over een groot modern zwembad en prachtig uitzicht. Het verblijf tijdens deze rondreis is op basis van half-pension met uitzondering van de overtocht Palermo/Sardinië.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 310

Entreeprijzen van deze reis (onder voorbehoud van wijzigingen)

Etna: gratis
Piazza Armerina incl vervoer € 17,50
Villa Casale: € 18
Gids: € 8
Kerk Monreale: € 4
Boot La Madalena: € 15
Les Calanques: € 28
Narughe € 14 (incl. gids)

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ITSS
www.enit.com

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1199
9,3 Excellent!
Jo van der Linden gaf ons een ****-beoordeling voor de busreis Sicilië.
Hebben we volop genoten van de reis naar Sicilie, Sardienie en Corsica. En uitstekende chauffeur / reisleider. De prijskwaliteit verhouding viel zeer positief uit. We hebben veel gezien en gehoord.

Jo van der Linden
Meer reviews
vanaf € 1199
Inbegrepen in deze reis
Rondreis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Overtocht Sicilië-Sardinië op basis van 2-persoons binnenhut, logies.
Overtochten Santa Teresa-Bonifacio en Bastia-Livorno.
Excursies volgens programma.
Lokale stadsgidsen op Sicilië, Sardinië en Corsica.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 35 p.p.