14-daagse busreis

Sicilië, Sardinië en Corsica

vanaf € 1549
9,3 Excellent!
Jo van der Linden gaf ons een ****-beoordeling voor de busreis Sicilië.
Hebben we volop genoten van de reis naar Sicilie, Sardienie en Corsica. En uitstekende chauffeur / reisleider. De prijskwaliteit verhouding viel zeer positief uit. We hebben veel gezien en gehoord.

Jo van der Linden
Meer reviews
Met o.a. Caltagirone, Ragusa, Siracusa, Enna, Cefalù, Palermo, Cagliari & Ajaccio!

Deze prachtige busrondreis is nog mooier geworden, zo zijn prachtige plaatsen als Enna, Cefalu en Ragusa toegevoegd. Ook op Sardinië wordt alles net even mooier. Alles natuurlijk onder uitstekende begeleiding van onze chauffeur/reisleider en lokale gidsen. Zo bezoeken we o.a. Siracusa, de monumentale stad aan de Ionische Zee en natuurlijk Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Natuurlijk laten we u ook de Costa Smeralda zien. We garanderen u, de schoonheid van deze kuststrook, met zijn kraakheldere water, ontelbare baaien en rotsformaties, zullen diepe indruk op u maken… U verblijft in goede middenklasse hotels. Wij zijn blij om zo’n mooie reis nog mooier te kunnen maken; forza amici!

Als u deze reis interessant vind dan bevelen wij u ook de busreis naar Apulië aan.

vanaf € 1549
Inbegrepen in deze reis
Rondreis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 12x half-pension en 1x logies-ontbijt
Overtocht Sicilië-Sardinië. (dagreis)
Overtochten Santa Teresa-Bonifacio en Bastia-Livorno.
Excursies volgens programma.
Lokale stadsgidsen in Siracusa, Palermo, Sardinië en Ajaccio
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 35 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Duitsland
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar u een kopje koffie met vlaai wordt aangeboden. Hierna rijden we voor het diner en de eerste overnachting door naar de omgeving van Mullheim.
Dag 2 Naar Montecatini
Via Zwitserland zakken we af naar Italië. Langs Milaan en Parma vervolgen we onze route naar het kuuroord Montecatini-Terme waar we overnachten. Diner in het hotel.
Dag 3 Golf van Policastro
Zuidwaarts langs de Golf van Napels. We brengen, indien de tijd het toelaat, een kort bezoek aan Vietri sul Mare (beroemd om haar aardewerk). Overnachting aan de Golf van Policastro.
Dag 4 Overtocht naar Sicilië bezoek Etna
Vandaag maken we de overtocht naar Sicilië naar de vulkaan de Etna (ruim 3000 meter hoog), waar we met de bus tot bijna 2000 meter hoogte kunnen komen! Aldaar de gelegenheid om een van de vele indrukwekkende zijkraters te beklimmen.We vervolgen onze reis naar Caltagirone waar we twee nachten verblijven. Na de kamerverdeling volgt diner en overnachting.
Dag 5 Ragusa en Siracusa
Allereerst bezoeken we vandaag Ragusa, deze stad is één van de mooiste barokke steden die op de werelderfgoedlijst staan. Door de aardbeving van 1693 werd Ragusa grotendeels verwoest. Nadien werd ze herbouwd in de stijl van Siciliaanse barok. We bezoeken onder meer het oude stadsdeel ‘Ibla’, de kathedraal, de domkerk “San Giorgio” en het archeologisch park “Caucana”.’s Middags gaan we naar Siracusa, een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld. Met een gids wandelen we door het oude centrum. Diner in het hotel.
Dag 6 Enna, Cefalù en Palermo.
Na het ontbijt verlaten we Caltagirone en bezoeken we Enna, het hart van Sicilië. Deze regionale hoofdstad ligt op 1000 meter boven zeeniveau en heeft vanwege het prachtige uitzicht ook wel de bijnaam ‘Belvedere’. Tenslotte staat Enna in Sicilië ook wel bekend als ‘l’ombelico’, wat ‘navel’ betekent. Cefalù was het decor voor verschillende scènes in de film Cinema Paradiso, niet alleen vanwege de gezellige sfeer maar ook vanwege de schitterende stranden in de nabijheid van het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en dat nog altijd een middeleeuwse sfeer ademt, in één woord; prachtig. ’s Middags naar Palermo, waar u o.a. de kathedraal van Monreale kunt bezoeken. We maken een stadswandeling met een locale gids. We overnachten in de omgeving van Palermo.
Dag 7 Op Zee
Vandaag maken we de overtocht van Palermo op Sicilië naar Sardinië. U bent een heerlijke dag op Zee. Desgewenst kunt u voor uw comfort een daghut bij boeken. Maaltijden aan boord voor eigen rekening. We komen om 21.00 uur aan in Cagliari, waar we in de directe omgeving zullen overnachten.
Dag 8 Sardinië
We verlaten ons hotel in de omgeving van Cagliari en rijden naar de grootste overblijfselen van een Nuraghi nederzetting; Barumini, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Vervolgens door naar Sinnis aan de kust voor de lunch. ’s Middags via S Árchittu naar SS292 Trinita di Saccargia, volgens sommigen de belangrijkste middeleeuwse kerk van Sardinië. Doorreis naar Cannigione waar we 2 nachten logeren. Diner in het hotel.
Dag 9 De Costa Smeralda
Vandaag gaan we naar de Costa Smeralda, de kuststrook in het noordoosten van Sardinië, geroemd om haar schitterende stranden, ongerepte natuur en bovenal een kristalheldere zee. De talloze baaien worden omgeven door goudgele strandjes. Facultatief kunt u bij de chauffeur een extra excursie boeken naar het eiland La Madalena (ca. € 17,- p.p. minimaal 25 personen). Diner in het hotel.
Dag 10 Ajaccio hoofdstad van Corsica
Vanuit Santa Teresa Gallura varen we naar Corsica. Bij aankomst met de boot in Bonifacio ziet u de indrukwekkende vesting die zich boven de stad verheft. Hierna rijden we naar ons hotel in Ajaccio waar we in de loop van de middag aanomen. Na de incheck maakt u met de lokale gids een stadswandeling door het historische centrum van Ajaccio. De moeite waard zijn zeker het geboortehuis van Napoleon, de kathedraal en het Palmenplein. Diner in hotel.
Dag 11 Facultatieve excursie Calanques
Deze ochtend is het de beurt aan de overweldigende natuur van het eiland. Bij de chauffeur kan u een facultatieve excursie boeken naar het Unesco natuurmonument Les Calanques de Piana €28 minimaal 25 personen.). Na de lunch vertrekken we naar Bastia waar we vandaag logeren ivm de vroege bootovertocht naar Bastia de volgende ochtend. Diner in het hotel.
Dag 12 Overtocht naar het vasteland
We vertrekken naar de haven van Bastia waar we vroeg in de ochtend inschepen voor de boottocht naar het vasteland van Italië, Livorno. Ivm de vroege overtocht krijgt u een ontbijtpakket mee van het hotel. Van Livorno rijden we naar Toscane waar we weer logeren in Montecatini Terme. Diner in het hotel.
Dag 13 Naar Zuid-Duitsland
Langs Bologna naar ons overnachtinghotel in Zuid-Duitsland.
Dag 14 Terug naar Nederland
Door Duitsland terug naar ons wisselpunt in Vaals waar u na de afsluitende koffietafel via onze servicelijnen naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Pomara en middenklasse Hotels
Hotel Pomara en middenklasse Hotels We logeren in goede middenklasse hotels tijdens deze rondreis. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet, de meeste zijn per lift bereikbaar. Op Sicilië verblijven we 2 nachten in Hotel Pomara in San Michele di Ganzaria nabij Caltagirone. Dit gezellige familiehotel beschikt over een groot modern zwembad en prachtig uitzicht. Het verblijf tijdens deze rondreis is op basis van half-pension met uitzondering van dag 7 .

Tijdens een rondreis als deze bestaan er verschillen tussen de hotels onderling u dient hier rekening mee te houden. Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 310

Toeslagen en Extra's

2 persoonsDaghut tijdens overtocht Sicilie--Sardinië €100 p.p.
1 persoons Daghut tijdens overtocht Sicilie-Sardinië €150, p.p.

Entreeprijzen van deze reis (onder voorbehoud van wijzigingen)

Etna: gratis
Villa Casale: € 20
Gids: € 10
Kerk Monreale: € 6
Boot La Madalena: € 17
Les Calanques: € 28
Narughe € 16 (incl. gids)

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ITSN
www.enit.com

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 1549
9,3 Excellent!
Jo van der Linden gaf ons een ****-beoordeling voor de busreis Sicilië.
Hebben we volop genoten van de reis naar Sicilie, Sardienie en Corsica. En uitstekende chauffeur / reisleider. De prijskwaliteit verhouding viel zeer positief uit. We hebben veel gezien en gehoord.

Jo van der Linden
Meer reviews