6-daagse busreis

Elzas en Bourgondië

b0freb_algemeen_.jpg
Busreis Elzas en Bourgondië, Frankrijk met Colmar, Mulhouse, Belfort, Dijon, Beaune en Abdij Fontenay.

Onze 6-daagse busreis staat in het teken van de wereldberoemde streekproducten die deze schitterende regio’s hebben voortgebracht; Heerlijke gerechten, kaas en wijn. Want ja, wijn, daar kan je niet omheen! Ontdek de typisch Elzasser art de vivre. Het “Bourgondische” leven ondergaan we het 2e gedeelte van deze reis. Ontdek met ons en geniet van de lokale tradities. Ga niet naar huis zonder die heerlijke streekproducten te proeven. Ontdek met eigen ogen hoe verrassend, veelzijdig, uniek en onweerstaanbaar de Elzas is!

b0freb_dagtotdag_.jpg
Dag 1 Op naar de Elzas

Via onze servicelijnen naar Vaals voor een welkomstdrankje: een kopje koffie met vlaai. Vervolgens via een stop in Trier met de Constantijn Basiliek en Porta Nigra naar de omgeving van Colmar. Diner en overnachting alhier.
Dag 2 Colmar & de Elzasser Wijnroute

Vandaag ontdekken we de Elzas. ’s Morgens bezoeken we Colmar, de wijnhoofdstad van de Elzas, de oude binnenstad, schittert met zijn rijke erfgoed: beschermde gebouwen, gotische architecturale schatten en de afwisselende traditionele huizen... een waar genot voor uw ogen! In het Musée d’Unterlinden, kunt u de beroemde retabel van Issenheim te bewonderen.... ’s Middags volgen we de beroemde Elzasser Wijnroute langs onder meer Mittelbergheim, Eguisheim, Hunawihr en Riquewihr, ze gelden als mooiste dorpjes van Frankrijk. Onderweg maken we een uitgebreide stop bij een van de wijnboeren om natuurlijk zelf de proeven. Vanavond op het menu, een diner vol streekspecialiteiten!
Dag 3 Mulhouse, Belfort e.a. 

We verlaten de Elzas en gaan naar Bourgondië. Allereerst stoppen we in Belfort, zijn "ondoordringbare" citadel en stadsmuren zijn beroemd. Gevolgd door Ronchamp; de bedevaartskapel van Le Corbusier “ Notre Dame du Haut” is hier een veel bezichtigde highlight. Via een tussenstop in Bescancon komen we aan in ons hotel in de omgeving van Dijon. Diner in ons hotel.
Dag 4 Dijon & Beaune

We beginnen met een rondleiding o.l.v. een gids door Dijon; de zeer interessante wijk Jean Jacques Rousseau ligt achter de de grote kerk Notre Dame de Dijon. Antiekwinkeltjes, galeries en gespecialiseerde winkels maken van deze wijk de avant-garde plaats van de stad. Hierna maken we rondrit door de beroemde Côte d’Or, het beroemdste wijngebied van Bourgondië met prachtige dorpjes als Vougeot en Nuit St. Georges. We pauzeren in Beaune, voor een wandeling door de oude binnenstad. Op de terugweg naar Dijon brengen we een bezoek aan een wijnboer om vanzelfsprekend ook te proeven.
Dag 5 Noord-Bourgondië

De abdij van Fontenay is één van de belangrijkste gebouwen die nog over zijn uit de middeleeuwen;. Dit klooster is één van de weinige nog bestaande gebouwen van een netwerk waar eeuwen lang kennis werd bewaard uit onder andere de klassiek oudheid. Door naar Vezelay via schilderachtig Avallon. De over de stad uitkijkende Kathedraal St. Madeleine behoort tot de belangrijkste bedevaartplaatsen van Frankrijk. Door het Natuurpark Morvan (keltisch voor Zwarte Woud) terug naar Dijon maar niet voordat we heerlijke kaas gaan proeven in het dorpje Epoisses. Vanavond op het menu, een diner met Bourgondische streekspecialiteiten!
Dag 6 Terug naar Nederland

De laatste dag alweer van deze boeiende rondreis. Langs de steden Nancy en Metz bereiken we Vaals voor de afsluitende koffietafel. Hierna wordt u weer naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Frankrijk
Middenklasse Hotels
Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension, 2 nachten in de omgeving van Colmar en 3 nachten in de omgeving Dijon. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet. Vaak zijn telefoon en tv inmiddels ook standaard. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 180

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0FREB

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
8,1 Prachtig!
De heer Bergsma gaf onze deze *****-beoordeling.
Wij zijn via Maaskant naar Beieren geweest op 13 juni jl. Het gebodene was uitstekend. Prachtige excursie naar Regensburg en ook Passau is zeer de moeite waard. Prima hotel, al met al waar voor geld. Wij komen zeker terug.
Met Groeten van Tjerk en Hannie Bergsma
Meer reviews
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotel op basis van halfpension.
Excursies volgens programma.
1x speciaal Elzasser diner.
Gids in Dijon.
2x bezoek met proeven Wijnboerderij.
Bezoek kaasmaker met proeven.
1x Speciaal Bourgondisch diner.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 15,- p.p.