8-daagse busreis - Engeland - Het mooiste van Zuid Engeland

8,6
Excellent!
Algemeen
algemeen_b0ukze_001_zuid_engeland_kent_cornwall.jpg
Met o.a. Stonehenge, St. Ives en Land’s End, Lanhydrock House, St Michael’s Mount, Tintagel, Clovelly & Londen

Het zuiden van Engeland is geliefd bij vakantiegangers. En dat is niet voor niets; het klimaat hier is subtropisch en het zuiden is zo rijk aan bezienswaardigheden dat het nog moeilijk kiezen wordt. Er is zoveel te zien! Een ruige kustlijn, romantische stadjes, schattige havenplaatsjes en prachtige kastelen en tuinen. Tijdens deze busreis hoeft u niet te kiezen, dat doet Maaskant voor u. We hebben een mooi programma voor u samengesteld dus geniet, ofwel, sit back and enjoy. Druk maken over het rijden aan de linkerkant van de weg hoeft u ook niet. Onze ervaren buschauffeur brengt u veilig naar alle hoogtepunten. Natuurlijk doen we tijdens deze groepsreis Londen aan; de stad van de Big Ben, Piccadilly Circus en Buckingham Palace. Deze busvakantie zou niet compleet zijn als we de mysterieuze stenencirkel van Stonehenge zouden overslaan. De raadsels rond deze overblijfselen uit de vroege steentijd maken deze bezienswaardigheid extra interessant. Ook rijden we naar het meest zuidwestelijke puntje van Groot-Brittannië; Land’s End. Op deze plek met immens hoge kliffen eindigt het land letterlijk. Het uitzicht vanaf hier is dan ook adembenemend! Nieuwsgierig geworden? Ontdek dan Zuid-Engeland met Maaskant Reizen en keer met een koffer vol ervaring huiswaarts.

Heeft deze busreis uw interesse? We gaan ook naar Wales maar dat is een andere reis->> Bekijk de Busreis Wales

Dhr/mevr. Kuier gaf onze ****-beoordeling.
Een reis door zuid-Engeland met een ervaren, rustige fijne chauffeur (Gerard) .Veel mooi's gezien op een prettige manier. Bij volgende reizen zal ik zeker de brochure van Maaskant reizen raadplegen.
Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
Van dag tot dag
dagtotdag_b0ukze_001_zuid_engeland_kent_cornwall.jpg
Dag 1 Naar Engeland
Via de servicelijnen arriveert u in Vaals waar u getrakteerd wordt op een kopje koffie met vlaai. Na deze versnapering rijden we door België naar Calais voor de oversteek naar Dover. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Londen voor diner en overnachting.
Dag 2 Devon
Na het ontbijt vertrekken we vanaf het hotel en rijden allereerst naar het wereldberoemde Stonehenge. In een cirkel van 35 meter zijn hoge stenen opgesteld waarvan de functie nog steeds een mysterie is. Daarna gaan we naar Exeter waar we o.a. de indrukwekkende Kathedraal bewonderen. Typisch is de gedeeltelijke gotische en Angelsaksische bouwstijl. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht over deze universiteitsstad. We vervolgen onze busreis naar de omgeving van Torquay waar we rond 15.30 zullen arriveren voor diner en overnachting.
Dag 3 Lanhydrock House & Eden Project
Na het ontbijt vertrekken we naar Lanhydrock House & Gardens. Omgeven door een enorm park behoort het tot de National Trust en is een prachtig voorbeeld van het leven in de Victoriaanse tijd. U krijgt ruim de tijd om ook de prachtige tuinen te bezoeken, kleurrijk en met fantastische borders. ’s Middags bezoeken we de botanische tuinen van het Eden Project met het grootste overdekte regenwoud van de wereld. De botanische tuinen bestaan uit twee kassencomplexen en een omliggend terrein met diverse gebouwen. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten die circa vijfduizend soorten vertegenwoordigen. Het zijn de grootste broeikassen in de wereld. Naast de planten die in de kassen voorkomen, zijn er ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen.Vervolgens gaan we naar ons hotel in Newquay of omgeving waar we 3 nachten verblijven. Diner in het hotel.

Dag 4 St. Ives en Land’s End
Vandaag kunnen de liefhebbers onder u de dag beginnen met een van de leukste korte treinreizen van Engeland. U wordt afgezet in St. Erth waar de trein u langs de prachtige stranden en baaien naar het mooie havenplaatsje St. Ives brengt (kosten €8 p.p. en bij boeking op te geven). Hierna kunt u in St. Ives nog wat nagenieten van de prachtige haven met z’n talloze winkeltjes en galeries. De reis vervolgt naar de indrukwekkende rotskusten van Land’s End, het meest westelijke punt van Engeland. Geniet van de spectaculaire panorama’s op de Keltische Zee met scherpe kliffen. Als het maar even kan bezoeken we ook Porthcurno waar een openluchttheater direct in de rotsen is uitgehouwen.
Dag 5 St Michael’s Mount & Falmouth
Na het ontbijt staat St Michael’s Mount op het programma. Dit is een getijdeneiland met een meer dan 1000 jaar oude historie vol legendes en mythes. Beleef het middeleeuwse kasteel met mooie tuin en het kleine haventje. Op de terugweg maken we nog een stop in Northern-Falmouth, een lieflijk klein plaatsje met kronkelige straatjes, palmbomen en Kasteel Pendennis, een reusachtig fort dat vroeger de haven van Falmouth moest bewaken. Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 6 Tintagel & Clovelly
We volgen vandaag de ruige kust van Cornwall naar Tintagel Castle. Dit kasteel wordt beschreven als de geboorteplaats van King Arthur en heeft door de jaren heen talloze artiesten en schrijvers geïnspireerd. Hier geniet u van prachtige vergezichten. Vervolgens brengt de bus u naar Clovelly, een ruim 800 jaar oud charmant havenstadje. Diner en overnachting in Bristol.
Dag 7 Londen
Mooier kunnen we onze busreis niet afsluiten; vandaag staat Londen op het programma. We komen rond 11.00 aan en maken eerst een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden; Tower, Big Ben, Picadilly Circus, & Buckingham Palace. Hierna heeft u alle tijd om zelf de hoofdstad te verkennen. We vertrekken om 16.00 uur naar ons hotel in de omgeving van Maidstone.
Dag 8 Terug naar Nederland
We steken het kanaal over van Dover naar Calais en door België reizen we terug naar Nederland. Hier aangekomen wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Engeland
accommodatie_b0ukze_001_zuid_engeland_kent_cornwall.jpg
Middenklasse hotels
Tijdens deze rondreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 200

Extra’s op te geven bij boeking

Treinreis St. Erth – St. Ives € 8 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0UKZE
www.visitbritain.com

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer
Boxmeer, Tango, Provinciale weg 11a
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
s-hertogenbosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
s-gravenhage
Den Haag, CS Int Busstop, halte Schedeldoekshaven thv Min. Buitenl.Zaken
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS achterzijde
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Overtocht Calais-Dover v.v.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.
V.A. € 699
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol of Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!