12-daagse busreis - Engeland - Het allermooiste van Zuid-Engeland

8,4
Prachtig!
Algemeen
algemeen_b0ukzr_001_zuid_engeland_devon_kent_cornwall.jpg
Met o.a. Canterbury, Leeds Castle, Sissinghurst Gardens, Hever Castle, Rye, Great Dixter, Devon, St. Ives, Lands End, Tintagel, Clovelly, Bath en Stonehenge

Op veler verzoek deze rondreis! Veel van onze klanten zijn graag wat langer op reis en zien programmaonderdelen graag verdeeld over meer dagen. Deze 12-daagse reis door het zuiden van Engeland is daar een prachtig voorbeeld van. Met eerst het accent op Kent en in het 2e deel van de reis op Devon en Cornwall. Natuurlijk uitstekend verzorgd inclusief half-pension in alle middenklasse hotels.

Van dag tot dag
dagtotdag_b0ukzr_001_zuid_engeland_devon_kent_cornwall.jpg
Dag 1 Naar Gravesend
U stapt ’s morgens in onze luxe touringcar die u naar ons wisselpunt brengt. Vervolgens verlaten we Nederland en reizen door België naar Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Hier aangekomen is het nog maar 1,5 uur naar ons hotel in Gravesend. Na aankomst volgen kamerverdeling en diner.
Dag 2 Canterbury, Leeds Castle & Hush Heath
We beginnen de dag met een bezoek aan Canterbury, gedrenkt in traditie en bekend van zijn prachtige Kathedraal. Hierna bezoeken we Leeds Castle, bezoekers vergeten nooit het moment dat ze voor het eerst het adembenemende kasteel zien, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht. Het is niet alleen de glorieuze geschiedenis die mensen aantrekt: met de 2 vierkante kilometer aan prachtig parkland en formele tuinen is het een van de mooiste kastelen ter wereld. We sluiten deze dag af met een bezoek aan Hush Heath Winery, waar sinds 2010 de heerlijkste wijnen en ciders worden gemaakt. Natuurlijk kunt u hier ook proeven van de prijswinnende wijnen die men maakt. Diner en overnachting in ons hotel in Gravesend.
Day 3 Sissinghurst Gardens & Hever Castle
Op zo’n busreis mag Sissinghurst natuurlijk niet ontbreken. De beroemde tuinen worden gekenmerkt door uitmuntende natuurlijke schoonheid en zijn eigendom van de National Trust sinds 1967. De tuin bestaat in feite uit meerdere tuinen, allen compleet verschillend van stijl en gescheiden door sfeervolle muren of hagen ’s Middags bezoeken we Hever Castle waar u ruim 700 jaar geschiedenis kunt proeven. Het was het ouderlijk huis van Anna Boleyn, de 2e vrouw van Hendrik VIII. De tuinen hier zijn eveneens schitterend, speciaal de Italiaanse tuin. Diner en overnachting in ons hotel in Gravesend.
Day 4 Rye, Great Dixter en Biddenden Vineyards
Na het ontbijt naar het prachtige plaatsje Rye; smalle steegjes, straatjes geplaveid met kasseien en prachtige houten huizen. Daarna bezoeken we Great Dixter, van de bekende tuinier en schrijver C. Lloyd, de tuinen bevatten zowel formele als informele elementen. Hierna bezoeken we Biddenden Vineyards, de oudste wijnboerderij van Kent, hier kunt u het proces uitstekend bekijken. Tevens bestaat de mogelijkheid om na afloop te genieten van een echte English cream tea (niet inbegrepen). Diner en overnachting in ons hotel in Gravesend.
Dag 5 Devon
Na het ontbijt vertrek vanaf het hotel. We rijden allereerst naar Exeter waar we o.a. de indrukwekkende Kathedraal bewonderen, typisch is de gedeeltelijke gotische en Angelsaksische bouwstijl. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht over deze universiteitsstad. We vervolgen onze busreis naar de omgeving van Torquay voor diner en overnachting.
Dag 6 St. Ives en Land’s End
Vandaag kunnen de liefhebbers onder u beginnen met een van de leukste treinreizen van Engeland. U wordt afgezet in St. Erth en “spoort” dan langs de prachtige stranden en baaien naar het mooie havenplaatsje St. Ives. (kosten ca. 8 p.p. bij boeking op te geven) Hierna kunt u in St. Ives nog wat nagenieten van de prachtige haven met z’n talloze winkeltjes en galeries. Dan naar de prachtige rotskusten van Land’s End, het meest westelijke punt van Engeland. Spectaculaire panorama’s op de Keltische Zee met scherpe kliffen. Als het maar even kan bezoeken we ook Porthcurno waar een openluchttheater direct in de rotsen is uitgehouwen. Naar ons hotel in Plymouth, hier blijven we 3 nachten. Diner in het hotel.
Dag 7 Lanhydrock House & Eden Project
Na het ontbijt vertrekken we naar Lanhydrock House & Gardens. Omgeven door een enorm park hoort het tot de National Trust en is een prachtig voorbeeld van het leven in de Victoriaanse tijd. U krijgt ruim de tijd om ook de prachtige tuinen te bezoeken, kleurrijk en met fantastische borders. ’s Middags bezoeken we de botanische tuinen van het Eden Project met het grootste overdekte regenwoud van de wereld. De botanische tuinen bestaan uit twee kassencomplexen en een omliggend terrein met diverse gebouwen. In de tuinen groeien meer dan een miljoen planten die circa vijfduizend soorten vertegenwoordigen. Het zijn de grootste broeikassen in de wereld. Naast de planten die in de kassen voorkomen, zijn er ook vlinders, sluipwespen, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Diner en overnachting in ons hotel in Plymouth.
Dag 8 St Michael’s Mount & Falmouth
Na het ontbijt naar St Michael’s Mount. Het is een getijdeneiland met een meer dan 1000-jarige historie vol legendes en mythes. Beleef het middeleeuwse kasteel met mooie tuin en het kleine haventje. Op de terugweg maken we nog een stop in Northern-Falmouth, een lieflijk klein plaatsje met kronkelige straatjes, palmbomen en Kasteel Pendennis. Een reusachtig Fort dat vroeger de haven van Falmouth moest bewaken! Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 9 Tintagel & Clovelly
We volgen vandaag de ruige kust van Cornwall naar Tintagel, het kasteel wordt beschreven als de geboorteplaats van King Arthur en heeft door de jaren heen talloze artiesten en schrijvers geïnspireerd. Prachtige vergezichten en onvergetelijke indrukken. Hierna brengt onze busreis ons naar Clovelly, een ruim 800 jaar oud charmant havenstadje. Diner en overnachting in Bristol.
Dag 10 Bath & Stonehenge
Vandaag bezoeken we als allereerste het mysterieuze Stonehenge. Waarom het gebouwd werd weet niemand maar het was ooit een aanbiddingsplek, een begraafplaats en een astronomische klok en het is ruim 5000 jaar oud. Hierna naar Bath waar we een hele middag hebben om de belangrijke bezienswaardigheden in Bath te ontdekken. De tour wordt te voet afgelegd en u zult onder meer de Pulteney Brug, het Circus en de Koninklijke Halve Maan zien. Bath is prachtige architectuur, mooie winkels en iconische trekpleisters zoals Bath Abbey, Jane Austen’s Visitors Centre of de Romeinse Baden. Overnachting in ons hotel in Bristol.
Dag 11 Castle Combe, Oxford
Na het ontbijt verlaten we Bristol en rijden via een mooie route door het zuiden van de beroemde Cotswolds naar Castle Combe. Dit prachtige plaatsje wordt wel 'The Prettiest Village in England' genoemd. En natuurlijk gaan we zien waarom het deze titel heeft gekregen. Na ons bezoek rijden we oostwaarts richting Harwich, maar niet voordat we nog een fijne lunchstop hebben gemaakt in Oxford. We schepen rond 19.00 uur in op de Stena Line. Diner en overnachting aan boord.
Dag 12 Aankomst in Nederland
’s Morgens arriveren we in de haven van Hoek van Holland. Na het ontbijt ontschepen we en wordt u naar uw uitstapplaats teruggebracht. Onze prachtige reis zit er op!
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Engeland
accommodatie_b0ukzr_001_zuid_engeland_devon_kent_cornwall.jpg
Middenklasse Hotels
Middenklasse Hotels Tijdens deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels (***/****) op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. De laatste nacht verblijft u eveneens op basis van half-pension aan boord van Stena Line.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 300

Extra's op te geven bij boeking:

2-persoons buitenhut € 19 p.p.
Treinreis St. Erth – St. Ives € 8 p.p.

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Extra’s op te geven bij boeking

Opstapschema E heen / B Terug
Reisnummer: B0UKZR
https://www.visitbritain.com/nl

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer
Boxmeer, Tango, Provinciale weg 11a
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
denbosch
Den Bosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
denhaag
Den Haag, Centraal Station Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
heerlen
Heerlen, Station NS achterzijde
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, AC restaurant Roevenpeel
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo
Venlo, station NS
venray
Venray, AC restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 10x halfpension.
Overtocht Duinkerken-Dover
Overtocht Harwich-Hoek van Holland op basis van half-pension in 2-persoonsbinnenhut.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!