4-daagse busreis - Duitsland - Heerlijk Hamburg

7,9
Goed!
Algemeen
algemeen_b0duha_001_hamburg.jpg
Met o.a. Havenrondvaart en stadstour met gids

Hamburg is een geweldige stad voor een stedentrip! Net als Amsterdam wordt het “‘t Venetië van het Noorden” genoemd. Het is de rijkste stad van Duitsland en dat willen de Hamburgers weten ook! Wie van musea, winkelen en uitgaan houdt, kan in Hamburg zijn hart ophalen. Voeg daarbij de pakhuizen in Speicherstadt en natuurlijk de haven!

Van dag tot dag
dagtotdag_b0duha_001_hamburg.jpg
Dag 1 Naar Noord-Duitsland
Via de verschillende opstapplaatsen, verlaten we Nederland en rijden naar Hamburg waar we aan het einde van de middag aankomen. Na incheck in ons hotel is de avond vrij.
Dag 2 Hamburg
Na een uitgebreid ontbijt krijgt u vandaag een stadsrondleiding (ca. 2 uur) met gids door Hamburg. Het hart van de Hanzestad is de mooie oude binnenstad tussen de Rathausmarkt en de Deichstraße. Tot de beroemdste bezienswaardigheden van Hamburg wordt de St. Michaelis-kerk gerekend – in de volksmond ook wel de ‘Michel’ genoemd. Deze kerk beschikt over een indrukwekkend middenschip met drie orgels en een kelder met tongewelf. Vanaf de kerktoren heeft u een geweldig uitzicht over de Hanzestad. Het uurwerk van de kerktoren heeft wijzers van bijna vijf meter lengte en is daarmee een van de grootste uurwerken in zijn soort in heel Duitsland. ’s Middags ontdekt u per schip de haven van Hamburg (ca. 70 min.). De haven van Hamburg is zonder twijfel de belangrijkste haven van Duitsland en behoort tot de belangrijkste havens ter wereld voor de overslag van zeevracht. De haven komt nooit tot rust. De klok rond brengen en halen de zeeschepen containers, stukgoed en andere vracht. Kleine havenbootjes bewegen zich door het havenbekken en over de Elbe en langs de droogdokken waar zeeschepen worden hersteld. Uw kapitein kent de namen van alle schepen, hun thuishavens en wat ze geladen hebben. ’s Avonds bezoekt u een nostalgische Hamburgse visserskroeg en laat u de dag nog eens aan u voorbijtrekken tijdens een gezellige avondmaaltijd.
Dag 3 Vrij in het Centrum
Vandaag heeft u ruim de tijd om Hamburg op eigen gelegenheid te ontdekken. Ga bijvoorbeeld shoppen in de beroemde Mönckebergstraße of bezoek een van de vele musea van Hamburg. Wij raden u aan om vandaag een rondleiding met gids te maken door de zogeheten ‘Speicherstadt’, een nieuw ontwikkeld pakhuisgebied aan de haven. Daarna kunt u een van de daar gevestigde musea bezoeken, bijv. Miniaturwunderland, het Speicherstadtmuseum of het Gewürzmuseum, een specerijenmuseum. Wie graag wil griezelen, kan ook een bezoek brengen aan de Hamburg Dungeon. Een andere aanrader is een bezoek aan een koffiebranderij. Of wat denkt u van uw eigen chocola maken in het Chocoversum?
Dag 4 Thuisreis
Na het ontbijt verlaten we Hamburg en reizend door Noord-Duitsland komen we rond 16.00 uur in Nederland aan. Vervolgens wordt u via de servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Duitsland
accommodatie_b0duha_001_hamburg.jpg
Hotel Panorama Inn
Hotel Panorama Inn We verblijven 3 nachten in het Panorama Inn Hotel, gelegen in het stadsdeel Billstedt, zo’n 10 minuten met eigen vervoer van het centrum van de stad. Er is een ontbijtrestaurant en lift. Uw kamer is voorzien van badkamer/toilet, föhn, telefoon en tv.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 70

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0DUHM
http://www.panorama-inn.de

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
denhaag
Den Haag, Centraal Station Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Verblijf in hotel op basis van logies met ontbijt
Stadstour met gids.
Havenrondvaart van 1 uur
Diner in een Visserskroeg
Comfort-Class t.w.v. € 10 p.p.
V.A. € 299
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!