8-daagse busreis

Sprookjesachtig Denemarken

Met o.a. Ribe, Esbjerg, Silkeborg, Aarhus, Jelling, Odense, Kopenhagen en Helsingør

Weer een nieuwe reis waar we supertrots op zijn. Een prachtige busreis door sprookjesachtig Denemarken. Tijdens onze reis door Denemarken ervaart u gezellige plaatsjes, pure mensen, mooie steden met interessante historie, vuurtorens, kastelen en natuurlijk de mooie natuur: stranden, duinen, het Silkeborg-merengebied en de Deense Rivièra. We gaan er op uit! We verblijven in uitstekende hotels en u wordt begeleid door onze deskundige chauffeur/reisleider en diverse stadsgidsen!

Dag 1 Naar Noord-Duitsland
Via onze servicelijnen verlaten we Nederland en reizen langs Bremen en Hamburg naar Noord-Duitsland. We overnachten in de omgeving van Flensburg.
Dag 2 Ribe en Esbjerg
Na het ontbijt rijden we de grens over met Denemarken. Onze eerst bezoek is aan Ribe. Gelegen aan de westkust van Jutland, de oudste stad van Denemarken. Wandeling door het pittoreske centrum met de oudste kathedraal van het land met een deskundige gids. Hierna heeft u nog even vrije tijd in Ribe waarna we doorrijden naar Esbjerg voor diner en overnachting.
Dag 3 Bovbjerg, Thyborøn en Vosborg
Via de smalle landtong van Holmsland Klit maken we vandaag een omweg naar de brede, met duinen omzoomde stranden. Een wandeling naar de vuurtoren bij Bovbjerg is indrukwekkend. Later bereiken we Thyborøn, eveneens omringd door eindeloze zandstranden. Hier kunnen we het iconische "slakkenhuis" bezoeken en genieten van verse vis in de vishal. We vervolgen onze reis naar Vosborg voor diner en overnachting.
Dag 4 Merengebied Silkeborg & Aarhus
Vandaag bezoeken we het merengebied rond Silkeborg. Dit wordt door velen beschouwd als één van de mooiste regio's van Denemarken. Tijdens een boottocht (inclusief) kunt u hier heerlijk ontspannen met uitzicht op de hoogste "berg" van Denemarken: “Møllehøj” - 170,86 meter hoog. Vervolgens door naar Aarhus voor stadsrondrit met een deskundige gids; geniet van de prachtige gebouwen, de promenade langs de rivier en het pittoreske "Quartier Latin". Een bezoek aan het openluchtmuseum Den Gamle By mag niet ontbreken. Uw chauffeur informeert u mbt bezoektijden en entreeprijzen. Diner en overnachting al hier!
Dag 5 Vikingen en Sprookjes in Odense
Allereerst naar Jelling. U wandelt hier in de voetsporen van de Vikingen in het nieuwe historische museum "Kongernes Jelling" (gratis). Vervolgens reizen we via de brug over de Lille Belt naar het eiland Funen, de groene tuin van Denemarken. Hier ontdekken we als eerste de geboorteplaats van de beroemde sprookjesdichter Hans Christian Andersen tijdens een stadsrondrit door Odense met deskundige gids. En laat u vervolgens betoveren door de kronkelige steegjes met hun romantische huisjes. Diner en overnachting in Odense.
Dag 6 Naar Kopenhagen
Na het ontbijt vertrekken we uit Odense en rijden we via de imposante Storebelt-brug naar het eiland Sjaelland. In Kopenhagen, de hoofdstad van het land, kunt u wederom een stadsrondrit verwachten. Onder leiding van een deskundige gids ziet u onder andere de haven met de beroemde zeemeermin en het Koninklijk Paleis; Charlottenburg. We raden u ook een boottocht door de stadsgrachten aan (uw chauffeur informeert u). Diner en overnachting in Kopenhagen, 2 nachten.
Dag 7 Helsingør, Gilleleje & Hillerød
Prachtige panorama’s trekken voorbij wanneer we langs de Deense Rivièra naar Helsingør reizen. Op deze prachtige plek bevindt zich het beroemde Hamlet-kasteel Kronborg. Langs kustwegen rijden we door naar Gilleleje, een romantisch vissersdorpje met kleine straatjes en rieten huisjes. In Hillerød bezoeken we het indrukwekkende en pittoreske renaissancekasteel Frederiksborg met zijn prachtige kasteelpark. Hierna terug naar Kopenhagen.
Dag 8 Thuisreis
We verlaten Kopenhagen. Via de eilanden Falster en Lolland rijden we naar Rødby, waar we de veerboot naar Puttgarden nemen. Via de Duitse autosnelwegen komen we in de vooravond aan in Nederland. Via onze servicelijnen brengen we u naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Denemarken
Middenklasse Hotels
Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels o.a. van de Scandic groep op basis van 7x halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer/hut € 295

Extra’s op te geven bij boeking

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0DERR
www.visitdenmark.nl

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den haag
Den Haag, CS Busplatform
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
geen opstapplaats
geen opstapplaats
roermond
Roermond, Station NS Busstation
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 0
vanaf € 0
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Stadsgidsen in Ribe, Aarhus en Kopenhagen.
Excursies volgens programma.
Rondvaart in Silkeborg.
Gids en entree in kasteel Frederiksborg.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Comfort-Class t.w.v. € 20 p.p.