5-daagse busreis - Zweden - Malmö en Kopenhagen

8,1
Prachtig
Algemeen
algemeen_b0duha_001_hamburg.jpg
Met o.a. Stadswandeling Kopenhagen, stadstour Malmö & Ystad

Zweden en Denemarken, tijdens deze 5-daagse stedentrip ontdekt u de prachtige hoofdstad van Denemarken en verblijven we in de 3e stad van Zweden; Malmö. In ons middenklasse hotel verblijven we op basis van half-pension en ons programma heeft een mooie balans. Daarnaast brengen we nog een bezoek aan Ystad, een van de mooiste plaatsjes van Zuid Zweden.

Van dag tot dag
dagtotdag_b0duha_001_hamburg.jpg
Dag 1 Noordwaarts
Via de servicelijnen verlaten we Nederland en beginnen onze busreis richting Denemarken. Langs Bremen en Hamburg bereiken we Puttgarden en maken een korte oversteek naar Rødby. Hierna door Denemarken en via de Oresundbrug naar Malmö en omgeving. Na aankomst volgen check-inn en diner.
Dag 2 Malmö
We maken een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onze lokale gids vertelt u over de geschiedenis van deze belangrijke havenstad die o.a. in de 18e eeuw een enorme bloei beleefde. Erg mooi zijn het 16e eeuwse stadhuis en de 14e eeuwse St Petrikerk, het pleintje Lilla Torg. Na de middag heeft u hier nog vrije tijd! Tip: het Malmöhus, deze oude citadel herbergt maar liefst 3 musea: een voor moderne kunst, een natuurhistorisch museum en het museum voor lokale geschiedenis. Overnachting en diner.
Dag 3 Kopenhagen
Via de imposante Oresundbrug rijden we in ongeveer ’n uur naar Kopenhagen en ontmoeten we onze gids. Ze zal ons gedurende 3 uur alles vertellen over deze prachtige stad. Laat u betoveren door “Kobenhavn”: bewonder de Kleine Zeemeermin, wandel langs de kade van het pittoreske Nyhavn, bekijk paleis Christiansborg, paleis Amalienborg en bezienswaardigheden zoals kasteel Rosenborg en de Torvehallerne-voedselmarkt. Na de middag heeft u vrije tijd in het centrum voor bijvoorbeeld museum of tentoonstellingsbezoek, uw chauffeur/reisleider informeert u! Aan het einde van de middag terug naar Malmö. Overnachting en diner.
Dag 4 Ystad
Na het ontbijt rijden we via een prachtige route zuidwaarts naar Ystad. Een lieflijk stadje met Middeleeuwse, pastelkleurige halfhouten huizen, geplaveide straten met kinderkopjes en de zonovergoten pleinen dat prachtig ligt aan de Zuid-Zweedse kust van Skåne. Ystad is wereldberoemd dankzij de avonturen van inspecteur Wallander uit de boeken van de bekende Zweedse auteur Henning Mankell. De hoogtepunten uit de boeken en het leven van de fictieve inspecteur Wallander zijn zeer herkenbaar. U kunt via de lokale VVV desgewenst deelnemen aan een speciale ‘in de voetsporen van Wallander’ wandeling. Onze chauffeur/reisleider informeert u hierover. Rond 17.00 uur keren we terug in ons hotel.
Dag 5 Thuisreis
Door Denemarken en via de veerverbinding Rødby-Puttgarden rijden we langs Bremen terug naar Nederland, waarna u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Zweden
accommodatie_b0duha_001_hamburg.jpg
Middenklasse Hotel
Tijdens deze citytrip verblijft u in een uitstekend middenklasse hotel in Malmö of directe omgeving op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 110

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema D
Reisnummer: B0DEKO
www.visitdenmark.nl

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
s-gravenhage
Den Haag, CS Int Busstop, halte Schedeldoekshaven thv Min. Buitenl.Zaken
delutte
De Lutte, Restaurant de Grote Zwaan
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
nederweert meib
Nederweert, AC restaurant Meiberg
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 4x halfpension.
Stadswandeling met gids Kopenhagen.
Stadstour Malmö met gids.
Excursies volgens programma.
Comfort-Class t.w.v. € 12,50 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!