12-daagse busreis - Bulgarije - Rondreis Bulgarije

7,9
Goed!
Algemeen
algemeen_b0burr_001_rondreis_bulgarije_balkan.jpg
Met o.a. Belgrado, Sofia, Plovdiv, Varna, Boekarest & Sibiu

Een rondreis met extra’s! Tijdens de heenreis bezoeken we het mooie Belgrado en op de terugreis komen we zelfs nog in Boekarest. Onze rondreis ter plaatse zal natuurlijk langs de wereldberoemde plaatsen gaan; Plovdiv, Varna en natuurlijk komt de prachtige hoofdstad Sofia uitgebreid aanbod. Onderweg verblijven we in goede middenklasse hotels. Een reis die we graag met u maken!

John Haan gaf ons deze *****-beoordeling.
Goed hotel....goed eten........personeel dat nog plezier heeft in zijn werk en lacht met de gasten.....zeer goede chauffeur die elk plekje kent er veel van weet zeer leuke reis gehad heb er van genoten.
Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
Van dag tot dag
dagtotdag_b0burr_001_rondreis_bulgarije_balkan.jpg
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Via onze servicelijnen arriveren we in Vaals. Na een kopje koffie met Limburgse vlaai vertrekken we langs Keulen en Frankfurt naar de 1e overnachting van onze busreis in de omgeving van München.
Dag 2 Duitsland – Boedapest
We reizen vandaag door Oostenrijk naar Boedapest, na aankomst in het hotel ontmoeten we de gids die ons tijdens onze rondreis door Bulgarije zal begeleiden. Diner en overnachting in ons hotel.
Dag 3 Naar Belgrado
's Ochtends reizen we van Boedapest naar Belgrado. Belgrado is de hoofdstad en tegelijk de grootste stad van Servië. De stad is gelegen op het punt waar de Sava en de Donau samenkomen en waar de Pannonische vlakte aan de Balkan grenst. De naam betekent 'witte stad'. We maken hier een stadstour die u langs de belangrijkste panorama's van Belgrado voert. Diner en overnachting in Belgrado of omgeving.
Dag 4 Naar Sofia
Onze volgende stop is de stad Sofia. Sofia is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Bulgarije. De stad is gelegen aan de voet van de berg Vitosha in het westelijke deel van het land, op minder dan vijftig kilometer rijden van de Servische grens. De ligging in het hart van het Balkan-schiereiland betekent dat de stad zich halverwege de Zwarte Zee en de Adriatische Zee bevindt, terwijl de Egeïsche Zee het dichtstbij is. We maken hier een prachtige tour die u langs de mooiste panorama's van Sofia voert. Diner en overnachting in de directe omgeving.
Dag 5 Plovdiv
Na het ontbijt verlaten we Sofia en zetten koers naar Plovdiv. Dit is de op een na grootste stad van Bulgarije. De stad is gelegen in een vruchtbare streek van zuidelijk Centraal-Bulgarije op de beide oevers van de Maritsa-rivier. We maken hier een stadstour met onze eigen touringcar. Historisch gezien heeft Plovdiv zich ontwikkeld op zeven heuvels van de steensoort syeniet, waarvan sommige 250 meter hoog zijn. Vanwege deze heuvels wordt Plovdiv in Bulgarije vaak 'de Stad van de Zeven Heuvels' genoemd. Diner en overnachting in Plovdiv.
Dag 6 Naar Varna
Na het ontbijt vervolgen we onze busreis naar Varna, de grootste stad aan de Zwarte Zeekust van Bulgarije en de belangrijkste zee- en handelshaven. Varna, dat ook wel de zeehoofdstad (of zomerhoofdstad) van Bulgarije wordt genoemd, is een belangrijke toeristische trekpleister – een uitvalsbasis voor alle resorts aan de Noord-Bulgaarse Zwarte Zeekust, een academisch en zakencentrum, zeehaven en hoofdkwartier van de Bulgaarse marine en koopvaardij. Na aankomst in Varna kunt u genieten van een panoramische citytour, inclusief een bezoek aan de op een na grootste kathedraal van Bulgarije, de Maria Hemelvaart-kathedraal. Diner en overnachting in Varna (2 nachten).
Dag 7 Vrije dag in Varna
Vandaag kunt u uw tijd zelf invullen. U kunt zonnebaden op het strand of een wandeling maken door de roemruchte Zeetuin, het grootste aangelegde park van de Balkan. Of breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Aquarium of de Romeinse thermen. Vanavond is er een feestelijk diner met folkloreprogramma in een typisch Bulgaars restaurant.
Dag 8 Giurgiu – Boekarest
Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Giurgiu naar Boekarest. De stadstour door de Roemeense hoofdstad omvat de kerk van het patriarchaat, een fotostop bij het indrukwekkende parlementspaleis, het op een na grootste gebouw ter wereld, de triomfboog en het Plein van de Revolutie. Verder hebt u de gelegenheid om het etnografische openluchtmuseum te bezoeken, waar het traditionele Roemeense dorpsleven wordt uitgebeeld met de originele huizen, boerderijen, wind- en watermolens en kerken uit alle historische regio's van Roemenië. Na de citytour door Boekarest verlaten we de hoofdstad van Roemenië om door te reizen naar Pitesti. Diner en overnachting in Pitesti.
Dag 9 Cozia & Sibiu
's Ochtends verlaten we de stad Pitesti. Het klooster Cozia vormt het volgende punt op ons programma. Het klooster Cozia, vlak bij Călimănești, dat in 1388 werd gesticht door Mircea de Oude en waar ook zijn graftombe staat, is een van de waardevolste monumenten van nationale middeleeuwse kunst en architectuur in Roemenië. Onze volgende stop is de stad Sibiu, de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa (2007). In de loop der tijd speelde de stad een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen op het Grote en Kleine Plein, het Brukenthal Paleis en de Leugenaarsbrug zijn slechts een kleine greep uit de vele monumenten die hier het beeld bepalen. Diner en overnachting in Deva.
Dag 10 Arad & Boedapest
Arad is de hoofdstad van het district Arad en is historisch gelegen in de regio Crişana. Deze stad werd onlangs uitgebreid naar de linkeroever van de Mureș-rivier, in de regio Banaat in West-Roemenië. Naast een belangrijk industriecentrum en transportknooppunt aan de Mureș-rivier is Arad ook de zetel van een Roemeens-orthodoxe aartsbisschop en heeft het twee universiteiten, een Roemeens-orthodox theologisch seminarie en een van de eerste conservatoria van Europa. Bij de Roemeens-Hongaarse grens nemen we afscheid van onze gids. Door naar Boedapest voor diner en overnachting.
Dag 11 Boedapest – Duitsland
Langs Wenen en door Oostenrijk reizen we vandaag naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Dag 12 Duitsland – Nederland
De laatste dag van onze prachtige busreis door de Balkan. Na aankomst in Vaals genieten we nog van de koffiemaaltijd alvorens teruggebracht te worden naar uw uitstapplaats.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Bulgarije
accommodatie_b0burr_001_rondreis_bulgarije_balkan.jpg
Middenklasse Hotels
Middenklasse hotels Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 190

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema E
Reisnummer: B0BURR
www.bulgariatravel.org

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Hotel van der Valk de Cantharel
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer
Boxmeer, Tango, Provinciale weg 11a
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
denbosch
Den Bosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
denhaag
Den Haag, Centraal Station Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS
heerlen
Heerlen, Station NS achterzijde
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, AC restaurant Roevenpeel
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo
Venlo, station NS
venray
Venray, AC restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Lokale reisleiding tijdens de rondreis door Bulgarije.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-Class t.w.v. € 30 p.p.
V.A. € 0
Beschikbaar
Gegarandeerd
Bijna vol
Vol/Niet Boekbaar

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!