3-daagse busreis

Flanders Fields, 1914-1918

Met o.a. Verblijf in het uitstekende Flanders Lodge hotel, bezoeken aan o.a. Musea, diverse excursies en rondleidingen !

De Eerste Wereldoorlog is een historisch belangrijke gebeurtenis met een wereldwijde impact. Uit meer dan 50 landen kwamen soldaten om te vechten in de Vlaamse Velden/In Flanders Fields. We laten u tijdens deze 3-daagse reis zien waar belangrijke gevechten voor onze vrijheid plaats vonden, hoe de oorlog zijn loop had in dit gebied. Natuurlijk met deskundige begeleiding en uitstekende verzorging onderweg.

Dag 1 Naar Ieper
Via de servicelijnen verlaten we Nederland en beginnen onze busreis richting Ieper. We genieten eerst van een lekker kopje koffie met Vlaai in Vaals. Daarna reizen we door naar Halen. Een bijzondere plek met een bijzonder museum “Slag der Zilveren Helmen” genoemd naar het laatste grote gevecht op ruiterijdivisieniveau en de enige Belgische overwinning zonder hulp van geallieerden tijdens W.O.I op Duitse troepen. De naam "SLAG DER ZILVEREN HELMEN" komt door het vinden van de blinkende helmen na het gevecht. U kunt het museum op eigen gelegenheid en tempo bezoeken. Hierna reizen we door naar Ieper. Hier aangekomen heeft u allereerst wat vrije tijd op de grote markt voor een kleine struinwandeling. Hierna naar ons hotel voor diner. Om 20.00 uur kunt u de Last Post bijwonen. Sinds 1928 wordt dit onder de Menenpoort te Ieper elke avond om 20.00 uur gedaan.
Dag 2 Flanders Fields Tour & In Flanders Fields Museum
Na het ontbijt stappen we in onze touringcar voor een 3 uur durende rondrit door de omgeving. Onder leiding van een deskundige gids die voor ons de geschiedenis zal verlevendigen, laten we zien welke waanzin hier heeft plaats gevonden. We bezoeken hierbij o.a. Essex Farm, Langemark en het Canadian Monument. We sluiten af bij de grootste Britse begraafplaats in Europa, Tyne Cot. Hier liggen meer dan 10.000 Britse militairen begraven en is er een herdenkingsmuur voor de bijna 35.000 vermiste militairen. Rond 15.00 uur bezoeken we het “In Flanders Fields Museum”. Het brengt ‘t historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek en vertelt over de inval in België en de eerste maanden van de bewegingsoorlog, over de vier jaar stellingenoorlog in de Westhoek - van het strand van Nieuwpoort tot de Leie in Armentières -, over het einde van de oorlog én over de voortdurende herdenking sindsdien. De focus ligt op de menselijke ervaring en schenkt grote aandacht aan het hedendaagse landschap als een van de laatste tastbare getuigen van de oorlogsgeschiedenis. Diner in ons hotel.
Dag 3 Via Vimy (F) terug naar Nederland
’s Morgens verlaten we Ieper en reizen naar Vimy. Bij het Mémorial de Vimy komt u meer te weten over een van de meest heldhaftige veldslagen van WOI. U staat hier op Canadees grondgebied. Tussen Lens en Arras ligt het Mémorial de Vimy. Een gebied van 110 hectare dat Frankrijk vlak na WOI in bruikleen heeft gegeven aan Canada. Het gaat om de plek waar Canadese troepen in 1917 een heuvelrug terugwonnen van de Duitsers. Een onverwachte en spectaculaire overwinning. Maar ook een kostbare. Want in 3 dagen sneuvelden 3.600 Canadezen en raakte 7.000 man gewond. Via de slagvelden van het Westfront reizen we terug naar Nederland. Aan het eind van de middag komen we aan in Vaals voor de afsluitende koffietafel, waarna onze servicelijn, u naar uw uitstapplaats brengt.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over België
Best Western Flanders Lodge Hotel
Tijdens deze 3-daagse excursiereis 1e wereldoorlog verblijft u in het Best Western Flanders Lodge Hotel in Ieper op basis van halfpension. Uiteraard is uw kamer bereikbaar per lift. Het restaurant van het hotel heeft een knusse bar, ruimtes die een gezellige ambiance bieden voor een hapje en een drankje. Bij dit comfortabele etablissement kunt u gratis gebruikmaken van de draadloze internetverbinding. U kunt heerlijk ontspannen in de elegante kamers die beschikken over vele moderne faciliteiten en een eigen badkamer hebben met bad/douche en toilet. Het hotel biedt een geweldige uitvalsbasis voor ons om de omgeving te gaan ontdekken!
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 45

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema: A

Reisnummer: B0BEFL
www.inflandersfields.be

Voetnoot: Vanuit de huidige crisis kijken wij toch vooruit. We zijn er van overtuigd dat we binnenkort onze reizen op een veilige en relaxte manier kunnen uitvoeren. De overheidsmaatregelen die t.z.t gelden, zullen door ons strikt worden nageleefd, duidelijk en doorlopend worden gecommuniceerd aan onze reizigers. Wij stellen u hiervan voor vertrek persoonlijk op de hoogte.

De lokale tax bedraagt ca. € 2 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Apeldoorn Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel halte Flixbus
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerstraat P+R
stein
Stein, Hotel van der Valk
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals drielanden
Vaals, Hotel Drielanden
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
geen opstapplaats
geen opstapplaats
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 299
8,4 Prachtig
Maria Kezer schreef deze *****-beoordeling over de busreis over de slagvelden van 1e Wereldoorlog.
We hebben erg van deze intensieve 2-daagse reis genoten en we hadden gezien wat we wilde zien. Hoogtepunt was het spelen van de Last Post onder de Menempoort, erg indrukwekkend.

Meer reviews
vanaf € 299
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van halfpension.
Koffie met gebak op de heenreis.
Entree In Flanders Fields Museum.
100 jaar Groote Oorlog tour met gids.
Afscheidskoffietafel in Vaals.
Comfort-Class t.w.v. € 7,50 p.p.