2-daagse busreis - België - 100 Jaar Groote Oorlog

8,4
Prachtig
Algemeen
algemeen_b0beip_001_ieper_groote_oorlog.jpg
Met o.a. Entree In Flanders Fields Museum, Tour 100 jaar Groote Oorlog met gids, Lunch in Ieper

In 2018 herdenken we dat het 100 jaar geleden is dat de Groote Oorlog eindigde. De Eerste Wereldoorlog is een historisch belangrijke gebeurtenis met een wereldwijde impact. Uit meer dan 50 landen kwamen soldaten om te vechten in de Vlaamse Velden/In Flanders Fields. We laten u tijdens deze 2-daagse reis zien waar belangrijke gevechten voor onze vrijheid plaats vonden, hoe de oorlog zijn loop had in dit gebied.

Maria Kezer schreef deze *****-beoordeling over de busreis over de slagvelden van 1e Wereldoorlog.
We hebben erg van deze intensieve 2-daagse reis genoten en we hadden gezien wat we wilde zien. Hoogtepunt was het spelen van de Last Post onder de Menempoort, erg indrukwekkend.

Lees meer beoordelingen door onze reizigers op Trustpilot.
Van dag tot dag
dagtotdag_b0beip_001_ieper_groote_oorlog.jpg
Dag 1 Naar Ieper
Via de servicelijnen verlaten we Nederland en beginnen onze busreis richting Ieper. We stoppen in Leuven of St. Niklaas voor koffie met gebak. Daarna reizen we door naar Ieper. Hier aangekomen heeft u allereerst wat vrije tijd op de grote markt voor een heerlijke lunch of een kleine struinwandeling. Rond 15.00 uur bezoeken we het In Flanders Fields Museum. Het brengt ‘t historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek en vertelt over de inval in België en de eerste maanden van de bewegingsoorlog, over de vier jaar stellingenoorlog in de Westhoek - van het strand van Nieuwpoort tot de Leie in Armentières -, over het einde van de oorlog én over de voortdurende herdenking sindsdien. De focus ligt op de menselijke ervaring en schenkt grote aandacht aan het hedendaagse landschap als een van de laatste tastbare getuigen van de oorlogsgeschiedenis. Hierna transfer naar ons hotel voor diner. Om 20.00 uur kunt u de Last Post bijwonen. Sinds 1928 wordt onder de Menenpoort te Ieper elke avond om 20.00 uur de Last Post geblazen.
Dag 2 Flanders Fields Tour & afscheidslunch
Na het ontbijt stappen we in onze touringcar voor een 3 uur durende rondrit door de omgeving. Onder leiding van een deskundige gids die voor ons de geschiedenis zal verlevendigen, laten we zien welke waanzin hier heeft plaats gevonden. Bijvoorbeeld tijdens de Slag van Passendale in 1917 vielen hier in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers voor een terreinwinst van slechts 8 kilometer. En dit is nog één maar van de bizarre feiten van onze rondrit naar de vroegere slagvelden. Onze tour eindigt in het centrum van Ieper. Hier sluiten we onze reis af met een heerlijke lunch. Vervolgens reizen we terug naar Nederland, en wordt u naar uw uitstapplaats wordt gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over België
accommodatie_bb0beip_001_ieper_groote_oorlog.jpg
Middenklasse Hotel
Tijdens deze 2-daagse reis verblijft u in een middenklasse hotel in Ieper of directe omgeving op basis van halfpension. Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 30

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapplaatsen: Nijmegen, Oss, Eindhoven, Tilburg, Breda, Venlo, Roermond, Stein, Maastricht

Reisnummer: B0BEIP
www.inflandersfields.be

De lokale tax bedraagt ca. € 1 per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor. (met ingang vanaf 1 april 2013)

Opstapschema
oss
Oss, NS Station Spoorlaan, Café de Machinist
nijmegen
Nijmegen-Wijchen, Cafe De Teersdijk, Graafseweg 985
venlo
Venlo, Staion NS
roermond
Roermond, Station NS Busstation
stein
Stein, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
Inbegrepen in deze reis
Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.
Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider.
Hotelverblijf op basis van 1x halfpension.
Koffie met gebak op de heenreis.
Entree In Flanders Fields Museum.
100 jaar Groote Oorlog tour met gids.
Afscheidslunch in Ieper.
Comfort-Class t.w.v. € 5 p.p.
V.A. € 199

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!


nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!