10-daagse busreis

Gardameer, Zuid-Tirol & Dolomieten

vanaf € 749
8,8 Excellent
Marianne Lensing gaf ons deze ****-beoordeling.
Wij hebben genoten, leuke groep, fantastische chauffeur, En het weer was ook nog goed,
Meer reviews
Busreis Zuid-Tirol, Gardameer, Trentino en Dolomieten.

Historische steden, hoge bergen, diepe meren en heerlijk eten maken dat Italië een van de meest geliefde vakantielanden van Europa is. Maaskant Reizen neemt u graag mee naar de zonnige ‘Laars’. Tijdens deze busreis laten we u onder andere het grootste Alpenmeer van Italië, het Gardameer, zien. Hier bezoeken we het dorpje Malcésine, prachtig gelegen tussen het Gardameer en de bergketen Monte Baldo. Buiten prachtige steden en meren vindt u in Italië ook indrukwekkende bergen, de Zuid-Tiroolse Dolomieten. Niet voor niets staat dit gebergte op de Werelderfgoed van UNESCO. Verder laten we u nog een paar prachtige steden zien zoals het chique Merano en het eeuwenoude Trento. Met afsluiter van deze groepsreis en kers op de taart het Oostenrijkse Innsbruck.

Geïnteresseerd in een stedentrip met Pisa, Rome, Napels en Milaan? Bekijk de busreis Ultiem Italië

vanaf € 749
Inbegrepen in deze reis
Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airco.
Hotelverblijf op basis van half-pension.
Deskundige chauffeur/reisleider.
Excursies volgens programma.
Afsluitende koffietafel.
Comfort-class t.w.v. € 25 p.p.

Klik op uw datum en boek direct

Beschikbaar
Vertrekgarantie & beschikbaar
Bijna vol
Vol of niet meer boekbaar
Dag 1 Naar Zuid-Duitsland
Met onze servicelijnen arriveert u in Vaals, waar we het begin van onze vakantie zullen vieren met koffie en vlaai. Vervolgens reizen we naar Denkendorf of omgeving voor diner en overnachting.
Dag 2 Aankomst Hotel
Door Oostenrijk reizen we naar Levico Terme waar we onze intrek nemen in hotel Albergo Villa Flora waar we 7 nachten zllen logeren. Na de kamerverdeling wordt het diner geserveerd.
Dag 3 Gardameer!
Na het ontbijt bezoeken we dit grootste Alpenmeer van Italië. Hier trekken schitterende panorama’s aan ons voorbij. Geniet van de steile bergen en het prachtig gekleurde water van het Gardameer. We houden pauze in Malcesine met zijn gezellige haven en leuke terrassen en winkeltjes. Bij voldoende belangstelling kunt u een boottocht maken vanuit Malcesine naar o.a. Limone. De kosten zijn ca. €15 per persoon. We keren rond 16.00 uur terug in ons hotel.
Dag 4 Grappa & Padua
Bassano del Grappa is een mooi, oud stadje gelegen in de noordelijke regio van Veneto, hier gaan we vandaag als eerste naar toe. De beroemde Italiaanse likeur Grappa komt uit deze omgeving. Deze likeur is een brandend brouwsel, gemaakt van de overblijfselen van het wijn productieproces. U kunt alles hierover te weten komen in de Poli stokerij in Bassano del Grappa. Het Museo della Grappa biedt gratis toegang voor bezoekers. Ga op ontdekkingstocht en ervaar het productieproces van deze likeur. Bassano del Grappa staat ook bekend om de Ponte degli Alpini, die werd ontworpen door de bekende architect, Andrea Palladio in 1569. Padua, stad van de Heilige Antonius. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier de Basilica Sant ’Antonio, de grafkerk van St. Antonius, het Palazzo della Ragione of Salone, de Capella degli Scrovegni met de 37 beroemde fresco’s van Giotto, het Museo Civico en de Giardino Botanico (één van de oudste botanische tuinen van Europa –1545). Maar voor de liefhebber is hier nog veel meer te zien dan wij hier kunnen opnoemen, Padua is echt een stad "voor elk wat wils". Diner en overnachting in ons hotel in Levico Terme.
Dag 5 Merano & Kasteel Trauttmansdorff
‘s Morgens bezoeken we Merano. Geen enkele andere plaats in Zuid-Tirol is zo veelzijdig: gletsjers in het hooggebergte en met palmen omzoomde promenades, het Kurhuis in Jugendstil en de thermen in hedendaagse architectuur. De Lauben, de charmante winkelstraat uit de belle époque met zijn arcaden, biedt een keur aan chique boetiekjes. Vervolgens bezoeken we de zomerresidentie van Keizerin Sissi; Kasteel Trauttmansdorff (Entree €15) met zijn unieke tuinen, een van de hoogtepunten van onze reis. Het kasteel heeft prachtige vijvers, promenades, paviljoens en ontelbare bloemen en planten uit de hele wereld.
Dag 6 Vrije dag
Vandaag een heerlijke vrije dag. Geniet van de directe omgeving van Levico Terme of neem een lekkere duik in het zwembad!
Dag 7 Dolomietentocht!
Vandaag krijgen we misschien wel het mooiste gebergte van Europa te zien. We rijden naar Val Gardena voor een stop in Ortisei (St. Ulrich). Na de stop kunt u lekker achterover gaan zitten en beklimt de bus voor u de geweldige Passo Di Sella (2244 m.). Halverwege de afdaling ontmoeten we de enige plek in Europa waar twee passen bij elkaar komen, n.l. de Passo Pardoi. Boven op de Passo Pardoi genieten we van het uitzicht. We zien in de verte de hoogste berg van Italië, de Marmolade. Nadat u een foto van het standbeeld van Fausto Coppi boven op de pas heeft gemaakt, dalen we de Passo Pardoi af en rijden via het Val di Fassa terug naar Levico Terme.
Dag 8 Ochtendtocht Trento
Deze ochtend gaan we naar de oude bisschopsstad Trento met zijn overweldigende gebouwen. Het centrum van Trento heeft een mix van Duitse en Italiaanse architectuur. Het centrale plein ‘Piazza Del Duomo’ en haar omliggende straatjes ademen een gezellige sfeer uit.
Dag 9 Via Innsbruck naar Zuid-Duitsland
We nemen afscheid van het gastvrije personeel van hotel Villa Flora en rijden naar Innsbruck, de schitterende hoofdstad van Tirol. Hierna naar Denkendorf of omgeving voor diner en overnachting.
Dag 10 De laatste dag!
Vanaf Duitsland rijden we naar Vaals waar we om plm 16.00 uur arriveren. We genieten van de afsluitende koffietafel. Daarna wordt u met onze servicelijnen naar uw uitstapplaats gebracht.
Lees aanvullende informatie in onze reistips over Italië
Hotel Albergo Villa Flora
Niet ver van het centrum van Levico Terme ligt ons hotel Villa Flora***, Restaurant, bar, terras, een prachtig buitenzwembad, het zijn slechts enkele van de faciliteiten van dit mooie hotel. Zowel het meer als het centrum zijn op loopafstand. Uw comfortabele kamer is voorzien van bad of douche en toilet, föhn, tv en telefoon. Er is een lift aanwezig. s Ochtends is er een heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds wordt een 3-gangen menu geserveerd van o.a. Zuid Tiroler specialiteiten.

Overnachtingshotels, in landen als Duitsland en Frankrijk, op de heen- & terugreis van uw rondreis, zijn eenvoudig van aard, gelieve hier rekening mee te houden. Namen en adressen van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.
Toeslagen & extra's

1-persoonskamer € 120

Extra's op te geven bij boeking:

Programmawijzigingen voorbehouden
Entreegelden & lokale tax niet inbegrepen
Minimum deelname 25 personen

Opstapschema A
Reisnummer: B0ITLT
www.suedtirol.info/nl/

De lokale tax bedraagt ca. 2 tot 4 Euro per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel of appartement. Let wel; u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Opstapschema
almere
Almere, Sporthal Indische Buurt, Ambonstraat 1, t.o. Busstation
alkmaar
Alkmaar, Station NS Noord, Aalbrechtweg
amsterdam
Amsterdam, Europaboulevard 10, Novotel Bushalte
apeldoorn
Apeldoorn, Carpoolplaats Agrifirm
arnhem
Arnhem, Rijnhal parkeerplaats Olympus 1
bergenopzoom
Bergen op Zoom, Station NS
boxmeer-haps
Haps, Total Lokant, A73
breda
Breda, N.S. Prinssenbeek/Internationale busstop/Moskesweg
den bosch
s-Hertogenbosch, Parkeerplaats McDonalds (A2) Rosmalen
den haag
Den Haag, CS Busplatform
dordrecht
Dordrecht, Weeskinderendijk (voorm. NS Terrein)
eindhoven
Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304 5657 AS (afrit 31)
gouda
Gouda, Station NS Burg. Jamessingel
heerlen
Heerlen, Station NS Spoorsingel
hengelo
Hengelo, Hotel van der Valk
maastricht
Maastricht, MVV stadion
nederweert roev
Nederweert, La Place Restaurant Nederweert-Zuid (A2)
nijmegen
Nijmegen, K+R van Station de Goffert zijde Neerbosscheweg
oss
Oss, NS Station Spoorlaan,
roermond
Roermond, Station NS Busstation
roosendaal
Roosendaal, De Stok, parkeerstrook voor Zwembad
rotterdam
Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
sittard
Sittard, Station NS, Achterzijde, Geerweg P+R
tilburg
Tilburg, Kunstijsbaan Stappegoorweg
uden
Uden, Foodcourt naast Van der Valkhotel
utrecht
Utrecht, Westraven P+R Touringcarhalte
venlo viecurie
Venlo, VieCuri Med.centrum Bushalte hoofdingang
venray
Venray, La Place Restaurant de Wuust
vaals wilhelminatoren
Vaals, Restaurant Wilhelminatoren
zwolle
Zwolle, P+R Achterzijde Station NS, Hanzelaan Bushalte Pas de Deux
De groen gearceerde opstapplaatsen zijn gegarandeerd, de overige pas vanaf 6 deelnemers. Meer informatie over onze servicelijnen: KLIK HIER
vanaf € 749
8,8 Excellent
Marianne Lensing gaf ons deze ****-beoordeling.
Wij hebben genoten, leuke groep, fantastische chauffeur, En het weer was ook nog goed,
Meer reviews