Zweden

Overzicht busreizen - Zweden

1 reis gevonden
 
 • 14-daagse busreis - Noorwegen - Rondreis Scandinavië & de Noordkaap

  14-daagse busreis - Noorwegen - Rondreis Scandinavië & de Noordkaap
  8
  ,
  8
  excellent
  Met o.a. Kopenhagen, Stockholm, Saariselkä, Honnigsvag, Noordkaap, Tromsø, Lofoten en Trondheim.
  Tijdens onze busrondreis bezoeken we alle landen van Scandinavië; Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap.
  Helaas, deze reis is volgeboekt.
  • Busreis per Comfort-Class Touringcar.
  • Deskundige chauffeur/reisleider.
  • Koffie met gebak op de heenreis.
  • Excursies volgens programma.
  • Hotelverblijf op basis van 11x halfpension.
  • 2x overnachting in binnenhut.
  V.A. € 1399

  Helaas, deze reis is volgeboekt.

  Maar er zijn nog voldoende soortgelijke reizen beschikbaar.

Een stukje geschiedenis over Zweden

De Zweden zijn een volk wat in de middeleeuwen is ontstaan uit de Gauten en de Svear. Van die laatste stam is de naam Zweden ook afgeleid.

Toen het tijdperk van de vikingen ten einde was vormde Zweden samen met Denemarken en Noorwegen de Unie van Kalmar (Finland was toentertijd een onderdeel van Zweden). Zweden ging uit die Unie aan het begin van de 16e eeuw en daarna werden vele oorlogen met die buurlanden uitgevochten.

Dankzij een politiek van strikte neutraliteit is Zweden sinds 1814 niet meer in oorlog geweest. Deze politiek is ook de reden dat Zweden geen lid is van de NAVO. In de Tweede Wereldoorlog speelde Zweden een dubieuze rol voor de Nazi's; men leverde ijzererts aan nazi-Duitsland. Ook stond Zweden troepenvervoer toe aan de Duitsers. Dit leidde ertoe dat Noorse verzetsstrijders ook in Zweden opgepakt konden worden.

In de 19e en het begin van de 20e eeuw was Zweden wel een van de armste landen in Europa. Een groot deel van de bevolking was alcoholverslaafd. In deze tijd emigreerde een aanzienlijk deel van de bevolking naar de Verenigde Staten waar nu nog veel Amerikanen op Zweedse voorouders kunnen wijzen.

Door technische verbeteringen in transport werd het land in staat gesteld om zijn natuurlijke hulpbronnen in verschillende delen van het land goed te gebruiken, vooral hout uit de uitgestrekte bossen en ijzererts uit Kiruna en Malmberget. Dit vormde de basis voor de verzorgingsstaat zoals die zich in het begin van de 20e eeuw vormde. Zweden is sinds 1995 lid van de Europese Unie.

Zweden is het grootste land van Scandinavië. Het is maar liefst 11 keer zo groot als Nederland en 15 keer zo groot als België. Het land bestaat grotendeels uit uitgestrekte naaldbossen. In het bijzonder in het noordelijk deel van het land. Het zuidelijk en oostelijk deel is vlak tot glooiend, waarbij de binnenlanden die aan Noorwegen grenzen, steeds meer reliëf vertonen en in het Scandinavisch Hoogland overgaan. Het hoogste punt van Zweden is de Kebnekaise met 2114 m.

Maaskant Reizen organiseert drie soort busreizen naar Zweden.

5-daagse stedentrip Zweden en Denemarken.
Het leuke aan een kleine busreis is dat je veel ziet in betrekkelijk weinig tijd en dat je absoluut het gevoel hebt dat je er helemaal tussenuit bent. Een reis naar Denemarken/Zweden is zo'n busreis. Je bezoekt de steden Kopenhagen en Malmö. Meer lezen over deze reis? 

Busreis naar de Noordkaap.
Een absolute uitdaging is de reis naar het Noorderlicht. Deze busreis voert ons door alle landen van Skandinavië. Een reis door schitterende natuurgebieden met gastvrije mensen en hoogtepunten als de Lofoten en natuurlijk de Noordkaap. Lees hier meer over deze busreis Zweden.

Busreis naar Göteborg en Stockholm.
Een 5-daagse busreis naar de hoogtepunten in Zuid-Zweden. Een stedentrip naar Stockholm en Göteborg waarbij u ook Jönköping bezoekt. Onderweg kunt genieten van het prachtige landschap van Zuid-Zweden, nieuw en aantrekkelijk! Lees hier alles over deze busreis.

Wat maakt reizen met de bus bijzonder?
Reizen met de bus is in de eerste plaats comfortabel en veilig. U heeft in vergelijking met een vliegtuig aanzienlijk meer beenruimte. Er is geen rompslomp veroorzaakt door paspoortcontroles of andere lange incheck-wachttijden. De bus haalt u op in de dichtstbijzijnde plaats en rijdt altijd! U komt uitgerust op uw bestemming aan. 

Comfortabel en veilig.
Als u eenmaal heeft plaatsgenomen in onze comfortabele stoelen kunt u met een gerust hart alles achter u laten. Vanaf nu wordt alles voor u geregeld. Onze bussen zijn vanzelfsprekend voorzien van een toilet en hebben een koffiebar. Bovendien stoppen we sowieso even om de twee uur (afhankelijk van de bestemming) om de benen te strekken en om naar het toilet te gaan. Desgewenst zorgt u op dat moment voor de inwendige mens. Op de plaats van bestemming is het eten meestal inbegrepen.

Met elkaar
Wat een busreis vaak onbedoeld bijzonder maakt is dat er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. In elke vertrekkende bus opnieuw stappen elke keer weer een unieke groep mensen in die maar één doel heeft, er een bijzondere vakantie van te maken! Indien gezelligheid op vakantie voor u voorop staat dan bent u bij ons met een busvakantie het beste af. 

Duurzaam toerisme.
Voor wat betreft milieuvriendelijkheid hebben we nog een verrassende afsluiter. Onze bussen voldoen aan de strengste milieunormen en hebben de laagste CO2-uitstoot van alle gemotoriseerde vervoermiddelen. Hier dragen we ons steentje bij aan duurzaam toerisme.

Onze busreizen zijn met zorg samengesteld op basis van onze 90-jarige ervaring. Met onze hotels hebben we vaak een jarenlange relatie. Onze vakantiebelevingen zijn vaak onvergetelijk. Denk bijvoorbeeld aan de busreis naar Apulië.

Maaskant Reizen: al 90 jaar onderweg naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. We maken er meer vakantie van!

Boeken kan eenvoudige via deze website of bel met onze helpdesk.

Bron geschiedenis over Zweden: Wikipedia

nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste reizen en speciale aanbiedingen!

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Busreizen Maaskant gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

Akkoord